2024. május 6.

Colleen Hoover - A szív csontjai

  HANGULAT                                MOLY                                        2024

"A szegénységben és nélkülözésben töltött gyermekkora után Beyah Grim kemény munkával végre kijuthat Kentuckyból: teljes ösztöndíjat kapott a Penn State Egyetemre. De két hónappal azelőtt, hogy jobbra fordulhatna a sora, egy váratlan haláleset után otthon nélkül marad, és kénytelen a nyár végét Texasban tölteni az apjával, akit alig ismer. Beyah csak abban bízik, hogy a nyár hamar eltelik, és se ideje, se türelme nincsen Samsonhoz, a szomszédban lakó gazdag, mindig komoly sráchoz. Kettejük között mégis olyan erős a szikra, hogy azt nem hagyhatják figyelmen kívül.Mivel a jövőjük az ország különböző sarkába szólítja őket, úgy döntenek, nem lehet köztük több felületes nyári románcnál. Sajnos azonban egyikük sem tudja, milyen örvény les rájuk, és a végén a szívük talán a tenger közepére sodródik."

A Könyvmolyképző Kiadó jelentette meg Colleen Hoover legújabb regényét Heart Bones - A szív csontjai címmel. Milyen jövő várhat egy szegény sorsú, megviselt lelkű lány és egy gazdag, mély sebeket hordozó srác kapcsolatára? A kíváncsi kérdések és az őszintének tűnő válaszok segítenek megfejteni egymás titkait?  Kövesd végig a blogturnét, válaszold meg a kérdéseket és megnyerheted a könyv egy példányát a kiadó felajánlásában!

🕮🕮🕮

Colleen Hoover könyvei után mindig nehéz megszólalni. Valahogy képes minden alkalommal annyira elkápráztatni, hogy a szavak hirtelen semmissé válnak, és marad az ezernyi cikázó gondolat és érzelem, amit a történet maga után hagy.

Beyah élete nap mint nap küzdelem. Küzdelem a túlélésért az éhhalállal szemben. A drogfüggő édesanyja sosem viselte igazán gondját, így hamar meg kellett tanulnia saját magát ellátni. Mindezen nehézségek ellenére a nő halála után mégis mintha kihúzták volna Beyah lába alól a talajt, és végső megoldásként telefonál a rég nem látott apjának, hogy szeretné nála és az új családjánál tölteni a nyarat Texasban. Még ez is jobban hangzik, mint fedél nélkül vegetálni, amíg el nem kezdődik az egyetem.

A repülő leszálltakor Beyah-nak szembesülnie kell azzal, hogy az apja az új feleségével egy teljesen másik világban él. A gazdagokéban. Ahol nincs éhezés, ahol minden tiszta és illatos, ahol az emberek megtehetik, hogy legyen egy nyári és egy téli lakhelyük, hogy a tengerpartról nézhessék a napfelkeltét. Ebben a közegben Beyah kívülállóbbnak érzi magát, mint eddig valaha, főleg a tökéletes ellenpólusa, a mostohatestvére, Sara mellett. De aztán feltűnik egy fiatal srác, akinek első látásra tökéletes lehet az élete, ugyanakkor a lány érzi rajta ugyanazt a megtörtséget, amit őrajta is hagytak a múlt sebei. Samsonnal való kapcsolata elsőként egy hatalmas félreértésen alapul, majd ahogy tisztázódnak a körülmények, és felszínre kerül a múlt, meglátják egymásban azt, amit eddig korábban senkitől sem tapasztaltak: a szerethető embert.

Beyah és Samson eleinte kényszerből, majd szabad választásból, de egyre több időt töltenek együtt. A lánynak újjá kell építenie önmagát ebben a számára teljesen új közegben, amit a gazdagok világa jelent, és ebben talál igazi társára Samson személyében. Ugyanakkor furcsa jelenségek sora és titkok igazi armadája lengi körül a fiút - mit próbál takargatni a múltjából Samson? 

"– Ne aggódj, a szívben nincsenek csontok, igazából nem tud eltörni!"

De Colleen Hoover regénye a romantikus szál mellett számos emberközi kapcsolat dinamikájára is rávilágít: önmaga mellett az apjával és annak új családjával is rendeznie kell a viszonyát, ám ez nehéz feladat egy olyan embernek, aki mindig is egyedül magára volt utalva. Engedni, hogy szeressék olyannak, amilyen, feltétel nélkül. Beyah-nak le kell számolnia a múltbéli traumáival a szebb jövő érdekében. A szív csontjai nemcsak egy szenvedélyes szerelmi történet, hanem egy olyan regény, mely bemutatja a felszínesség mérgező mivoltát, a sztereotípiák mögötti embert, ráadásul rávilágít arra, hogy a jó és a rossz határa sokszor nem egy jól látható, egyenes vonal.

Borító:
A Könyvmolyképző Kiadó az eredeti borítóval jelentette meg itthon a könyvet. A kép szerintem enyhén bizarr, ahogy a két koponyát körben virágok borítják teljesen más történetet sugall, mint amit valójában kapunk. Ezzel szemben a szélforgó színes örvénye közvetetten kapcsolódik a regényhez, mégis úgy érzem, hogy egyik sem olyan borító, amit el tudnék képzelni Beyah és Samson történetéhez.

Összességében:
Colleen Hoover nem tud csalódást okozni! Ismét megmutatta, hogy profi szinten képes az emberi psziché mélyére ásni és egy olyan történetet összerakni, mely egyszerre tanít és kikapcsolódást nyújt. Beyah élete sosem volt egyszerű. Mindig magára volt utalva, a szeretetet távolról sem tapasztalta. De amikor egy nyárra kénytelen az édesapjához költözni, akit már csaknem egy évtizede nem látott, rá kell jönnie, hogy nem a gyengeség jele, ha közel engedünk magunkhoz valakit és hagyjuk, hogy megismerjen bennünket. Ebben az új közegben találkozik Samsonnal, aki látszólag otthonosan mozog a gazdagok világában, mégis hordoz olyan mély sebeket, amiket csak egy másik megtört személy láthat. Vajon hova vezet kettejük sorsa? 

Azoknak ajánlom A szív csontjait, akik szeretik a különleges romantikus történeteket, a mondanivalóval és lélektani tartalommal átszőtt regényeket.

Oldalszám: 336
Kiadó:
Könyvmolyképző
Beleolvasó: xxx

Kedvenc karakter: Beyah Grim
Kedvenc idézeteim:

"– Mi tudja betölteni az ürességet egy lélekben?
Samson pár másodpercig az arcomat tanulmányozza, és aztán válaszol:
– Darabok egy másik ember lelkéből."

*

"Alig ismerem a srácot, mégis valahogy jobban tudok vele szavak nélkül kommunikálni, mint szavakkal bárki mással."

*

"Néha úgy hiszem, hogy a személyiséget jobban formálják a fájdalmak, mint a kedvesség. A kedvesség nem hatol úgy a bőröd alá, mint a fájdalom. A fájdalom sötét foltot hagy a lelkeden, amit képtelenség lesikálni. Örökre ott marad, és úgy érzem, az embereknek elég rám néznie, és látják az összes kárt, amit bennem okoztak."

Nyereményjáték

A kiadó webshopjában elérhető a regény beleolvasója, ennek alapján könnyedén megválaszolhatjátok az állomásokon feltett kérdéseket.  A válaszokat írjátok be a Rafflecopter doboz megfelelő sorába. 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.) 

Az állomás feladványa:
Melyik egyetemre kapott Beyah röplabda ösztöndíjat?

A turné állomásai:
04.30. Kelly & Lupi olvas
05.03. Readinspo
05.06. Kitablar
05.09. This is my (book) universe

a Rafflecopter giveaway

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése