2024. május 8.

Olivie Blake - Az Atlas-hatos

 HANGULAT                                MOLY                                        2024

"Minden évtizedben mindössze hat egyedi képességekkel rendelkező mágust választanak ki, akik bekerülhetnek a világ első számú titkos társaságába, az Alexandriai Társaságba. A kiválasztottak olyan hatalomhoz és tekintélyhez juthatnak, ami a legmerészebb álmaikat is meghaladja. De mégis milyen áron?A legújabb hatos valamennyi tagjának nyomós oka van rá, hogy elfogadja a társaság bizonytalan meghívóját. Foggal-körömmel küzdenek majd, hogy ők juthassanak be az alexandriaiak közé – még akkor is, ha közben kénytelenek a lehető legközelebb kerülni a legveszedelmesebb ellenségeikhez vagy azt kockáztatják, hogy a legmegbízhatóbb szövetségeseik elárulják őket. Még akkor is, ha nem élik túl mindannyian az évet."

Hat kiváltságos lehetőséget kap, hogy az Alexandriai Társaság tagjává váljon, de ebből végül csak öten élhetik túl. Ha kíváncsi vagy milyen kalandokkal, erkölcsi és morális kérdésekkel, megoldandó feladatokkal kell szembenézniük a kiválasztottaknak, tarts velünk a turné állomásain, és ha szerencsés vagy, a könyv egy példányát is megnyerheted.

🕮🕮🕮

Az Atlas-hatos egy igazi tiktok szenzáció. A dark fantasy birodalmába kalauzol el bennünket, ahol nem más a tét, mint az élet vagy a halál.

Hat tehetséges fiatal medeián, avagy különleges képességeket birtokló teremtés részesül abban a megtisztelő lehetőségben, hogy az Alexandriai Társaság megnyitja számára a kapuit. Erre csupán évtizedenként kerül sor, a tagság pedig örök életükre biztosítja a szakmai ranglétrán való dicső elhelyezkedést, amiről minden tanonc álmodik. Libby és Nico a fizikai elemeket kontrollálják, Tristan képes az illúziók mögötti igazságot meglátni, Reina a növényi világra gyakorol hatást, Parisa az elmékben olvas, Callum pedig az érzelmeket befolyásolja. Hat különleges képességű diák, akik egy éven keresztül az akadémia falain belül kötnek barátságot, szövetséget. De mind tudják, hogy az év leteltével csak öten maradhatnak. Vajon ki az az egy, aki távozik közülük?

Az Atlas-hatos számomra egy igazán izgalmas olvasmányélmény volt. Kicsit hasonlítanám Leigh Bardugo - A kilencedik ház című könyvéhez, ami szintén hasonló közegben játszódik, bár teljesen más problémákat boncolgat. A történet izgalomfaktora végig a csúcson van, folyamatosan ott lebeg a kérdés: Mi történik a hatodik taggal? És ki lesz az? Mindegyik fiatalnak más-más motivációja van foggal-körömmel harcolni azért, hogy végül a Társaság tagjaivá válhassanak, de csak később derül ki, mindennek mi is a valódi ára. 

"– Miért maradtál itt? – kérdezte. – A lábaid előtt hevert a világ.
– Itt van bent a világ – mondta a férfi anélkül, hogy ránézett volna. – Sőt, még annál is több."

Ami különlegessé varázsolja a könyvet, az mindenképp az, hogy az írónő mind a hat karaktert megszólaltatja. Az elbeszélői hangneme változatos, egyedi, és külső narrátor veszi fel az adott szereplő szemszögét, olykor pedig kiszól az olvasóhoz, amiben megnyilvánul a mindentudósága. Az érdeklődést a regény elejétől a végig fenntartja, hiszen folyamatosan változnak a szövetségesek, majd a kialakuló barátságok mozgatják a hatuk között kialakult életveszélyes játszmát. Mindeközben ott leselkedik a háttérben a valódi gonosz, és már csak az a kérdés, hogy a fiatalok fel tudják-e venni a vele a harcot. De mégis kiben bízhatnak igazán? Egymásban? A Társaságban? Vagy csak magukban? 

Olivie Blake regényében mindig történik valami, ami 180 fokos fordulatot hoz a cselekménybe, emiatt egy igazán letehetetlen olvasmány mindazok számára, akik szeretik a mély titkokkal teli fantasy-történeteket.

Borító:
Az Atlas-hatos borítója az antik kultúra sokszínűségét jeleníti meg különböző szimbólumok segítségével. A bolygók pályája, a harcosok kardja, a transzcendens hatalom mindent látó szeme. A széleskörű műveltség és az erő motívumai, melyek az Alexandriai Könyvtár leégésével odavesztek - vagy mégsem? A maga egyszerűségével mégis szemet gyönyörködtető alkotás: a fekete és az arany művészi összhangja.

Összességében:
Olivie Blake debütálóregénye, Az Atlas-hatos egy mindent megváltoztató utazásra invitálja az olvasóját: legyen részese egy új, eddig nem látott világnak. Hat fiatal egy egyedi lehetőséget kap, mely által betekintést nyernek a misztériumok övezte Alexandriai Társaságnak. De hamar kiderül, hogy közülük csak öten válhatnak teljes jogú taggá: De mi lesz a hatodik kiválasztottal? Barátságok, szövetségek kötődnek, miközben kiaknázhatják nem mindennapi képességeiket. Mégis ott leng végig a kérdés - ki hagyja el az épületet egy év múlva? Ekkor még nem tudják, hogy egy sötét, élet-halál játékba csöppentek, amiből egyikük sem jöhet ki győztesként.
Libby, Nico, Parisa, Tristan, Callum és Reina. Egy lehetőség, ami megváltoztatja az életüket. 

Azoknak ajánlom ezt a regényt, akik szeretik a fantasy-történetek sötét oldalát, a titkokat és a mágiát, csak egy teljesen más megvilágításból.

Oldalszám: 344
Kiadó:
Könyvmolyképző
Beleolvasó: xxx

 
Kedvenc karakter: Callum Nova
Kedvenc idézeteim:

"A mágia elsődleges elve csalhatatlanul igaz marad: mindig ára van."

*

"Semmi sem igazi, amit az emberek látnak – csak az, ahogy értelmezik."

*

"Tudod, van választásod. Csak egyetlen igazi választásod van ebben az életben: élni vagy meghalni. Ez a te döntésed. Ez az egyetlen dolog, amit senki nem vehet el tőled."

Nyereményjáték


A nyereményjátékhoz kapcsolódó kérdésekre a könyv beleolvasójában találhatod meg a választ. Nincs más dolgod, mint beírni a helyes megfejtést a Rafflecopter megfelelő dobozába. 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.) 

Az állomás feladványa:
Ki tett visszautasíthatatlan ajánlatot Nicónak és Libbynek?

04.29. Milyen könyvet olvassak?
05.02. Hagyjatok! Olvasok! - extra állomás
05.05. Hagyjatok! Olvasok!
05.08. Kitablar
05.11. Könyv és más

a Rafflecopter giveaway

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése