2024. május 13.

Hannah Nicole Maehrer - A Gonosz asszisztense

 HANGULAT                                MOLY                                        2024

"ASSZISZTENS ​KERESTETIK: Hírhedt, magas rangú gonosztevő hűséges, megfontolt munkaerőt keres meghatározatlan irodai feladatokra, illetve az alkalmazottak támogatására zűrzavar, megfélemlítés és egyéb Általános Sötét Teendők elvégzésében. A diszkréció elengedhetetlen. Kiváló juttatások.

Evie Sage-nek el kell tartania gyengélkedő családját, ezért elengedhetetlen, hogy munkát találjon. Amikor a balsors összehozza Rennedawn leghírhedtebb gonosztevőjével, aki ráadásul állást is kínál neki, azonnal elfogadja. Persze egyetlen munka sem tökéletes, de nehezíti a helyzetet, ha az ember egy hangyányit belezúg a félelmetes, temperamentumos és tagadhatatlanul dögös főnökébe. Ne találd ennyire vonzónak a gonoszságot, Evie! Amikor már kezdene hozzászokni a mennyezetről lelógó, levágott fejekhez és a talpa alá keveredő kóbor szemgolyók nyálkás cuppanásához, Evie gyanút fog, hogy a főhadiszállásukon egy hatalmas patkány bujkál… és nem csak a szó szerinti fajta. Mert Rennedawn királyságában burjánzik a rothadás, és úgy tűnik, hogy valaki képes még a nagybetűs Gonoszt is célba venni, hogy kiiktassa aljas birodalmával együtt. Így hát Evie-nek már nemcsak főnöke iránti nyálcsorgatását kell visszafognia, hanem azt is ki kell derítenie, ki szabotálja a működésüket… valamint gondoskodni róla, hogy az illető garantáltan megfizessen érte.Elvégre jó állást nehéz találni." 

Az Anassa Könyvek jóvoltából hazánkban is megjelent Hannah Nicole Maehrer nagysikerű regénye, A Gonosz asszisztense. Ennek örömére a Blogturné Klub bloggerei bemutatják ezt a különleges, humorral és könnyed romantikával átitatott fantasyt, melyben a hősnőnek nemcsak gonosztevő főnöke iránti vonzalmával kell megküzdenie, hanem azt is ki kell derítenie, ki akarja szabotálni új munkahelyét. Tartsatok velünk, ismerjétek meg a történetet, annak szereplőit, és nyerjétek meg a kiadó által felajánlott regény egy példányát!

🕮🕮🕮

A Gonosz asszisztense című könyv számos helyen szembejött velem az elmúlt időszakban. Emiatt egyből felkeltette az érdeklődésemet, hiszen minden visszhangja csak dicsérte a kötetet. És ha fantasy köntösbe csomagolt romantikus történet, akkor egészen biztos, hogy én is imádni fogom... Nem is tévedtem!

Evie Sage-nek a bátyja halála és édesanyja eltűnése óta egyedül kell gondoskodnia fekvőbeteg édesapjáról és tízéves húgáról. Eddig a közeli kovácsműhelyben dolgozott, de miután a tulajdonos molesztálni kezdte, azonnal felmondott. És a tényt, hogy munkanélküli, már nem tudja tovább titkolni a családja előtt. Amikor hazafele tart, az erdőben észrevesz egy vértócsát, majd megfontolatlanul követni kezdi, kihez tartozik. Szerencsétlenségére, vagy talán szerencséjére éppen a rettegett, mindenki által csak A Gonoszként emlegetett kegyetlen gyilkosba fut. Evie a név hallatán egy taszító, csúf, öreg alakot képzelt el, nem pedig egy olyan szívdöglesztő, fiatal férfit, aki éppen átkarolja a derekát jelezve ezzel, hogy ne mocorogjon, mert még észreveszik őket a királyság lovagjai, akik elől éppen rejtőzködnek.

Miután elmúlik a veszély, A Gonosz felajánlja Evie-nek, hogy legyen az asszisztense, persze mindez szigorú titoktartással jár és egy tetoválással, ami megakadályozza, hogy árthasson a munkaadójának. A lány otthonosan mozog a csupán "Mészárlakként" emlegetett kastélyban, ami különböző tehetségű mágusnak ad otthont, mint Tatianna, a vajákos gyógyító vagy Penge, az állatidomár. Evie igazi színkavalkáddal tölti meg a kastély borongós hétköznapjait és A Gonosz életét. Kendőzetlen őszinteségével, nemes lelkével és a folyamatos csetlés-botlásával nemcsak a főnöke, de az olvasó szívébe is beédesgeti magát. Így A Gonosz igencsak hamar kénytelen belátni, hogy a mindennapjai sokkal szebbek amióta azoknak Evie is a része, és még néhány félmosolyt és viccet is megejt két kínzás, vérengzés és gyilkolás között. Olyan antihős, akit nem lehet nem imádni!

"– Egyszerűen nem lehet embereket ölni, és szépnek lenni közben. Ez összezavarja az embereket."

De egyik nap A Gonosz gonosz terveit valaki elkezdi szabotálni, ráadásul az életére is akar törni. Egy olyan ember, akiben megbíznak, mégis elárulta őket Benedikt királynak. Ekkor kezdődik A Gonosz és Evie közös nyomozása, és kiderül, milyen titkokat rejtenek a kastély falai. De vajon mitől vált Trystan Arthur Maverine A Gonosszá? Hamar rá kell jönnünk, hogy a jó és a rossz közti határvonal mégsem olyan éles, mint azt eddig hittük...

Hannah Nicole Maehrer regénye egy rendkívül humoros, szórakoztató történet, ami elegyíti a tündérmese és a dark fantasy elemeit. A két főszereplő személyiségjegyeinek különbözősége számos helyzetkomikumot szül - a cserfes lány és a magának való gonosztevő, akik együtt mégis felperzselik a világot. A történet mesebeli eszközökkel mutatja be, hogy a jó nem egy könnyen definiálható kifejezés, hiszen mindenki, akit ebben a regényben hősnek tartunk, az maga A Gonosz vagy éppen neki dolgozik. Szemben a királlyal, aki morális vétségeit elkendőzi, és alattomos módon próbálja megerősíteni saját hatalmát. 

Olyan kötet, amit akárhányszor újra tudnék olvasni!

Borító:
A lila borítót a cím és néhány jellegzetes tárgy uralja, ami megidézi a sejtelmes kastélyt: különböző harci eszközök a falon, néhány porosodó könyv, egy páncél sisakja, varázsfőzetek. És persze a jobb felső sarokban Kingsley, a koronás béka, aki egy piros tábla segítségével kommunikál az emberekkel. I-má-dom!

Összességében:
A Gonosz asszisztense egy különleges fantasy történet, amiben elegyednek a mesei motívumok a romantikus szállal és egy fordulatos nyomozással. Evie egy véletlennek köszönhetően munkát kap A Gonoszként ismert gyilkos gonosztevőtől. Belelát az ő rettegett világába, majd segít neki megoldani egy rejtélyt: Mégis ki próbálja meg szabotálni?

Azoknak ajánlom ezt a könyvet, akik szeretik a kalandos, varázslatos történeteket, és valamiért sosem tudnak ellenállni a rosszfiúk csáberejének. 

Oldalszám: 400
Kiadó:
Anassa Könyvek

Kedvenc karakter: A Gonosz, Evie Sage
Kedvenc idézeteim:

"– Az arcomat tapogatod – közölte a férfi monoton hangon.
–…Igen.
– És elégedett vagy ezzel a döntéssel? – Ismét felvonta az egyik sötét szemöldökét.
Ez az alak egy hivatásos gyilkos, vagy nem? Talán hajlandó most azonnal megölni, ha nagyon szépen kérem."

*

"– Megöljük?
– Neked ez a megoldásod minden problémára? […]
– Nem, csak a leghatékonyabb."

*

"– Én nem menekülök a démonaim elől. Örömmel fogadom őket. Beléjük temetkezem, amíg erősebb nem leszek."


Nyereményjáték

Mostani játékunk során a nyomozásé lesz a főszerep! Minden állomáson egy-egy szó alá elrejtünk nektek egy tárgyat vagy élőlényt, nektek pedig nincs más dolgotok, mint megkeresni ezeket. Ha megvan, akkor a rafflecopter doboz megfelelő sorába írjátok be annak a megnevezését, amit találtatok.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

A turné állomásai:
05.13. Kitablar
05.15. Dreamworld - extra állomás
05.17. Könyv és más
05.19. Dreamworld

a Rafflecopter giveaway

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése