2024. május 15.

Carley Fortune - Várlak a tónál

 HANGULAT                                MOLY                                        2024

"Találkozzunk ​egy év múlva… És ezúttal ne hagyj cserben!

Fern Brookbanks felnőtt életének túl nagy részét pazarolta arra, hogy Will Baxteren agyaljon. A húszas évei elején mindössze egy napot töltött együtt a bosszantóan szívdöglesztő és idealista művésszel egy véletlen találkozásnak köszönhetően. Az időzítés rossz volt, a kémia viszont tagadhatatlan: minden titkukat és álmukat megosztották egymással, és megfogadták, egy év múlva újra találkoznak. Fern elment a megbeszélt helyre. Will nem.

Évekkel később, harminckét évesen Fern élete kicsit sem hasonlít arra, amit egykor elképzelt magának. Ahelyett, hogy meghódítaná a nagyvárost, édesanyja tóparti panzióját vezeti, hiába fogadta meg hajdanán, hogy erre soha nem kerülhet sor. Az egész hely egy káosz, ráadásul az ex-pasija a menedzser. Fernnek szüksége van egy tervre – egy mentőövre. Meglepetésére ez épp Will képében érkezik, aki kilenc év késéssel, kezében bőrönddel toppan be, készen arra, hogy segítsen. Talán a férfi az egyetlen, aki megérti, min megy keresztül. De hogyan is bízhatna ebben a drága öltönyös látomásban, aki cseppet sem hasonlít arra a fiatal srácra, akit annyi évvel ezelőtt megismert? Will titkol valamit, és Fern már abban sem biztos, hogy tudni akarja, mit. De tíz évvel ezelőtt Will Baxter megmentette Fern Brookbankset. Vajon képes lesz most a nő viszonozni a szívességet?"

Már itthon is megjelent Carley Fortune legújabb sikerkönyve, a Várlak a tónál. A romantikus második esély történetről a Blogturné Klub bloggerei mesélnek, és ha szerencséd van, a könyv egy példányát meg is nyerheted.

🕮🕮🕮

Carley Fortune a legutóbbi alkalommal is teljesen elvarázsolt. A Minden elmúlt nyár egy aranyos, nyári történet volt, ami mégis tartogatott érzelmi mélységeket is az olvasók számára. A Várlak a tónál szintén a második esélyek regénye, mely rávilágít a jövő kiszámíthatatlanságára.

Fern Brookbanks az édesanyját gyászolja. Maggie halála után a családi üdülőkomplexum, a Brookbanks Resorts vezetése, annak minden feladata hirtelen Fern nyakába szakad, és kénytelen megküzdeni azzal a tátongó űrrel, amit az édesanyja maga mögött hagyott. De a lány sosem vágyott erre - amikor kiszakadt a kisvárosi közegből, ahol mindenki tudott minden egyes fiatalkori baklövéséről, felüdülés volt számára minden perc, amit a Toronto nyüzsgő mindennapjaiban töltött. Vajon mit kezd az örökségével? Ha eladja, visszatérhet a megszokott munkájához, hogy beteljesítse fiatalkori álmát és egy saját kávézót nyisson a nagyvárosban, de ha megtartja, akkor bár tiszteleg édesanyja emléke előtt, de örökre hozzáköti magát ahhoz a világhoz, ahonnan az egyetemi évei után elmenekült. És ha nem lenne mindez elég dilemma Fern számára, a recepción egyszer csak megjelenik egy rég nem látott arc, akire egy évtizeddel korábban várt a tónál, a megbeszélt helyen mindhiába. 

"– Az a jó abban, ha találkozol valakivel, akit valószínűleg soha többé nem látsz az életben, hogy következmények nélkül elmondhatsz magadról bármit."

A történet másik idősíkjában tíz évvel visszaugrunk az időbe, amikor Fern hasonlóképpen küzdött a kisváros és nagyváros közti dilemmával. Diplomáját megszerezve mindig is az volt a terv, hogy visszatér Muskokába, de a szíve Torontóba húzza. Ám ezt nem könnyű közölni a pasijával, Jamie-vel, a legjobb barátnőjével, Whitney-vel valamint az édesanyjával, akik szinte már eltervezték Fern teljes életét. Ám egy váratlan találkozás segít eldönteni neki a benne dúló dilemmát. A kávézóban, ahol dolgozik, egy fiatal srác dekorálja ki a helyiség falait, és amíg dolgozik, Fern szóba elegyedik vele. De amikor a lány elmondja a bakancslistáját, amit még mindenképp meg szeretne tenni Torontóban, Will lesz mindebben a személyes idegenvezetője. Ártalmatlan kalandozásnak tűnik, hiszen mindkettejüknek párja van, mégis a kettejük közti összhang érezhetően nem mindennapi, éppen ezért megbeszélik, hogy Fernék családi üdülőjében találkoznak pontban egy év múlva. Addig nem kommunikálnak egymással, ezért a lány nagyon várja a megbeszélt randit, de Will nem megy el. Ennek ellenére Fern számára örök emlék maradt az együtt töltött délután - hiszen megadta a kezdőlökést abba az irányba, amerre a szíve húzta. Tíz évvel később, amikor Will ismét megjelenik Fern életében, a legfontosabb kérdés: Mégis mi történt kilenc éve, hogy cserben hagyta a lányt? Kaphatnak második esélyt az élettől, hogy elölről kezdhessék kettejük történetét?

Carley Fortune rendkívül aranyos, szívhez szóló története garantáltan megolvasztja minden olvasójának a szívét. Lágy, festői stílusával megidézi a nyári szellőt, és rámutat, hogy az élet folytonos változások sorozata. Megtanít újraértékelni a döntéseinket, vágyainkat, álmainkat.

Borító:
A Várlak a tónál borítója rózsaszínben pompázik, melyet a lemenő nap színez be. Festői stílussal jeleníti meg Fernék nyaralójában a stéget, ahol fiatalkorukban találkoztak volna, és ami még mindig fontos szerepet tölt be a lány életében. A történet kulcspillanatát örökítette meg, és mint egy festmény díszítheti így a könyvespolcunkat. Imádom!

Összességében:
Carley Fortune-nak ismételten sikerült elkápráztatnia. Fern és Will története bemutatja, hogy a második esélyt az élet jogosan adja, és akik valóban összetartoznak, azokat a sors végül összetereli. A Várlak a tónál két idősíkon fut - bemutatja a főhősök fiatalkorát, az akkori élethelyzethez kapcsolódó problémáikkal, majd ezzel párhuzamosan a jelen nehézségeivel is szembesülünk. Fern hirtelenjében elvesztette az édesanyját, és ebben a kozmikus magányba jelenik meg ismét Will - tíz év elteltével először. Van ebben valami sorsszerű: egy fontos személyt elvesztett az életében, de kapott helyette egy másikat, aki a legnagyobb szükségben talál vissza hozzá. Kettejüknek meg kell küzdeniük a múlt kérdéseivel: Mégis mi történt egy évtizede, hogy a megbeszélt találkozóra a fiú nem érkezett meg?

Azoknak ajánlanám Carley Fortune regényét, akik szeretik a romantikus történeteket, melyet egyszerre leng be a nyári szellő és szövi át mély, lélektani tartalom. 

Oldalszám: 336
Kiadó:
 Magnólia

Kedvenc karakter: Will Baxter
Kedvenc idézeteim:

"A kötényt viselő Will Baxter stírölése az új hobbim."

*

"– Olyan illatod van, mint a napfénynek – duruzsolta a fülembe."

Nyereményjáték

Carley Fortune romantikus sikerkönyvei az Agave Kiadó testvérkiadójánál, a Magnólia Kiadónál jelennek meg, ahol sok-sok romantikus történet vár még rátok. A mostani játékunk során ilyen Magnóliás könyvekből találtok idézeteket. A feladatotok, hogy kitaláljátok mely könyvről van szó, és jelöljétek a rafflecopter doboz megfelelő sorában. A helyes kitöltők között a könyv egy példányát sorsoljuk ki.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

 Az állomás feladványa:

"Amikor megszólal, a hangja mélyen és reszelősen cseng; legszívesebben örökké hallgatnám.
– Hazajöttél.
Szorosan lehunyom a szemem. Hazajöttem."

A turné állomásai:
05.15. Kitablar
05.17. Pandalány olvas
05.19. Sorok Között

a Rafflecopter giveaway

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése