2024. május 3.

Sienna Cole - A bosszú arcai

 HANGULAT                                MOLY                                        2024

"Kiben ​bízhatsz?
Nicholas Benning rengeteget veszített, de még mindig van félni- és féltenivalója. Az ellene irányuló összeesküvés sokkal összetettebb, mint gondolta, a hatásai pedig jóval messzebbre gyűrűznek a vártnál. Az idő és a lehetőségei egyre fogynak, miközben olyanok is ellene fordulnak, akiknek a támogatására mindeddig számíthatott. Vajon van még visszaút a régi életébe, vagy nincs más választása, mint feladni mindent? Joyce Saunders nyomozó kénytelen belátni, hogy a hagyományos módszerek sorra kudarcot vallanak, és ahhoz, hogy megoldja a sorsokat maga alá temető bűncselekmény-sorozatot, messzire el kell távolodnia a komfortzónájától. Ezúttal a segítségére siet az írónő A köd után című pszichothrilleréből megismert Wade Nelson különleges ügynök is, aki talán képes megtalálni az ellenség Achilles-sarkát. A helyzetet nem könnyíti meg Joyce és Nicholas egyre bonyolultabb személyes kapcsolata, ami újabb váratlan fordulatot vesz.

Sienna Cole az Ígéret-sorozat 3. részében még tovább feszíti a húrt. Meghökkentő, lebilincselő és minden eddiginél kegyetlenebb kalandra hív egy olyan világba, ahol már nincsenek álarcok, csak a vérfagyasztó valóság." 

Az Ígéret-sorozat elérkezett a harmadik kötetéhez. Az ígéret szép szó és Az igazság arcai után ismét visszacsöppenhetünk Missy Jones-halálának felgöngyölítésébe valamint a Benning-család életének titkokkal teli mindennapjaiba. A bosszú arcai még több kihívást és fordulatot tartalmaz, melyet átsző a kérdés: Mégis ki akarja tönkretenni a jómódú Nicholas Benninget?

Egy névtelen banda láthatóan azon dolgozik, hogy a Benning-családon revansot vegyen. Laurát és az ifjabb Nicholas Benninget egy vadászházban tartják fogva, ahonnan a kisfiút a rendőröknek és édesapjának sikerül kimentenie, de a feleség így is a rablók foglya maradt. Mindezek után a Los Angeles-i kapitányság kiemelt prioritással kezeli az ügyet, hiszen Nicholas Benning közéleti szerepet is betölt a város életében, és az ellene irányuló fenyegető megnyilvánulások már nemcsak a családját, hanem az egész környéket érintik. Joyce Saunders hadnagynak ismét elő kell vennie a Missy Jones-gyilkossági aktát, mellyel az egész élete két éve a feje tetejére állt, és az ügy lezáratlansága azóta sem hagyja nyugodni. A nagykutyát, aki kitervelte a fiatal énekesnő megölését, elkapták, de a tényleges tettes még szabad lábon van. Mindeközben folyamatosan merényletek történnek, nyilvános lejáratások Nicholas ellen, és valaki úgy próbál meg bosszút állni a férfin, hogy a családját és a szeretteit veszi üldözőbe. Hiszen nincs is annál nagyobb fájdalom az ember számára, mint a tudat, hogy a számára fontos emberek miatta szenvednek. Vajon az LAPD rendőrei, Joyce hadnagy és csapata hamarabb rálel a tettesre, minthogy visszafordíthatatlan tragédiák sorozata indulna el?

"De a rengeteg szenvedés legalább megedzette, harcost faragott belőle. Ez a harcos pedig bosszút akart. Olyan bosszút, amilyet még nem látott a világ."

A reménytelennek tűnő helyzetben segítségükre siet az FBI munkatársa, az olvasók számára már A köd után című regényből ismerős Wade Nelson profilozó nyomozó, hogy kiderítse, ki az a pszichopata, aki sakkbábukként játszadozik az emberek életével. A titokzatos profi hekker nyomtalanul üti fel a fejét a leglehetetlenebb pillanatokban: Joyce pedig kénytelen beszállni a játszmába, mert tudja, hogy a gép túloldaláról jövő fenyegetések nem csupán üres szavak. Így a nő apránként közelebb jut a megválaszolatlan kérdésekhez, de ahhoz, hogy a teljes kompozíciót egészben láthassa, ahhoz minden szakmai tudására szüksége lesz. 

A bosszú arcai új perspektívából mutatja be az első részben szereplő gyilkosság részleteit, miközben folytatja a második kötet izgalmait és próbálja megoldani a rejtélyt, mégis ki áll a lejáratókampány és a bosszúhadjárat mögött. Mindeközben a lélektani elemekben sem szűkölködik a regény, hiszen az, aki mindezt hidegvérrel kitervelte és véghez is viszi, annak pszichológiailag is megalapozott indíttatással kell rendelkeznie. Nem beszélve a két kiemelt szereplő közti dinamikáról, mely oldalról oldalra erősödik: Joyce és Nicholas közti kötődés közel sem romantikus eredetű, mégis lelkileg össze vannak hangolva, és a férfit körüllengő narcisztikus atmoszféra mindig tartogat új titkokat, melyek megfordítják a cselekmény menetét.

Sienna Cole igazán kitett magáért! A bosszú arcai egy igazi mestermunka lett! Szövevényes, izgalmas és lélegzetelállító alkotás! Mindezt kecses és festői stílus mögé rejtve, ami valódi addikciót okoz. Rávilágít az internet árnyoldalára, leás egészen az emberi lélek mélyére, és mindemellett egy olyan történetet tesz le az asztalra, ami világszinten megállná a helyét - annyira jól felépített és összerakott.

Borító:
Az Ígéret-sorozat borítói különböző szimbólumokkal vannak ellátva, melyek végigvezetnek bennünket a történet vonalán. Az elsőn látható kalitka Missy Jones metonimikus jelölője lehet, a másodikon a névtelen bosszúhadjárat és az elemésztő lángok mutatkoznak meg. A harmadik kötet borítóján pedig egy homokórát figyelhetünk meg, ami szimbolizálhatja azt, hogy a hadnagyéknak véges idejük van arra, hogy felgöngyölítsék az ügyet, különben minden, ami a főszereplők számára fontos, darabokra törik. Szemléletes, szemet gyönyörködtető munka! Az pedig, hogy a hátoldalán a szavaim olvashatóak, külön öröm számomra.

Összességében:
Sienna Cole most is teljesen elkápráztatott! A bosszú arcai egy nagyszerűen kigondolt, fordulatos és kiszámíthatatlan történet, ami minden oldalon tartogat valami meglepetést az olvasó számára. Azzal, hogy az írónő behozta a nyomozásba Wade Nelsont, akit már A köd után című regényéből is ismerhetünk, új színfoltot csempészett az amúgy is igazán tarka palettába. Imádtam ezt a húzását! Sosem tudhatjuk, mi vár ránk a következő fejezetben és hova fog kilyukadni a történet, Joyce és Nicholas mellett sosem unatkozhatunk. Észveszejtő remekmű!

Azoknak ajánlom ezt a regényt, akik szeretnének egy rendkívüli nyomozásban részt venni, alámerészkedni az emberi lélek rejtelmeibe és egy igazán kiszámíthatatlan történet részesei lenni. A bosszú arcai garantáltan elvarázsol és ledöbbent egyszerre!

Oldalszám: 432
Kiadó:
Álomgyár

 
Kedvenc karakter: Wade Nelson
Kedvenc idézeteim:

"Azon agyaltam, mennyi mindent nem teszünk meg, csak azért, mert félünk. Inkább hagyjuk elveszni a lehetőségeket, csak hogy megmaradjon a biztonság képzete… Pedig a biztonság csupán illúzió, bármikor elveszhet."

*

"– Az élet már csak ilyen – felelte Wade. – A legváratlanabb lapokat dobja az ember elé."

*

"Mind ez idáig rendületlenül hitt az igazságban. A becsületben. A törvényben. De tévedett. Az igazság, a becsület és a törvény nem hitt őbenne."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése