2024. július 20.

Amber Smith - Amilyen most vagyok

 HANGULAT                                MOLY                                        2024

"Edennek és Joshnak sosem volt valós esélye egy egészséges kapcsolatra. Amikor a gimiben randizni kezdtek, mindkettejüknek megvolt a saját problémája, mely útjában állt az egymás iránt táplált mély érzelmeknek: Eden egy pusztító szexuális bántalmazás terhét cipelte magával, Josh pedig alkoholista édesapja miatt küzdött súlyos magánéleti problémákkal.
Hónapokkal azután, hogy Eden és két másik társa nyilvánosan megvádolja az erőszaktevőjüket, a lány elkezdi az egyetemet, miközben az ügye bíróság elé kerül. Amikor Joshsal újra közelebb kerülnek egymáshoz, úgy tűnik, végre minden adott ahhoz, hogy működjön a kapcsolatuk. De vajon elég erős-e a szerelmük ahhoz, hogy kiállja az egyetem megpróbáltatásait, valamint a tárgyalás nyomasztó valóságát, mely eldönti, Eden megkapja-e a megérdemelt igazságtételt?"

A Magnólia Kiadó rekord idő alatt elhozta nekünk az Amilyen akkor voltam folytatását, mely Amilyen most vagyok címmel, és ismét csodaszép borítóval jelent meg hazánkban. Ha tetszett az első rész, akkor mindenképp tarts bloggereinkkel a turnénk során, és ha szerencséd van, akár meg is nyerheted az Amilyen most vagyok egy példányát. 
🕮🕮🕮

Az Amilyen akkor voltam a fiatalkori szexuális abúzus tabunak számító témáját dolgozza fel. A történet itthon és külföldön is nagy visszhangnak örvend - ennek oka valószínűleg a fiatalos hang, mellyel az írónő, Amber Smith megteremti azt a bizalmas közeget, ahol erről a nehéz témáról őszintén lehet beszélni. Ennek a folytatása az Amilyen most vagyok, ahol a megszokott közvetlenséggel beszél nem kevésbé elhanyagolható, mindennapi problémákról.

Az Amilyen most vagyok Eden utóéletét mutatja be, mikor már minden múltbéli történés napvilágot látott, és rájött, hogy nem kell egyedül megküzdenie az abúzus terhével. Ráadásul nem is ő az egyedüli, akin bátyja egykori legjobb barátja, Kevin erőszakot követett el. A három lány és családja közös erővel feljelentést tesznek az ügyben, de készen állnak rá, hogy a kisváros és az egész világ a szájára vegye a fájdalmas történetüket?

Eden a trauma után felfokozott életet él. A különböző káros pótlékokkal próbálja elterelni a saját figyelmét, és ekkor találkozik Josh Millerrel, aki megpróbál nemcsak testileg, de lelkileg is közeledni a lány felé. Mikor évek múltán újra találkoznak, kettejük története újabb esélyt kap a boldog befejezésre: Vajon élnek vele?

"– Soha nem késő újra megpróbálni."

Engem személy szerint ez a folytatás sokkal inkább megérintett. Eden ebben kötetben kedvelhetőbb személyiség, olyan, akit nemcsak sajnálunk a vele történtek miatt, de harcolnánk érte, mert a megtörtsége mögött látjuk az erőt. Azt, amit talán az első részben hiányoltunk. Eden itt szomjazza a változást, ki akar lépni a káros szenvedélyek köréből, és úgymond normális életet akar élni. Ennek az életnek a záloga számára Josh. A folytatásban ugyanakkor nemcsak Eden szemszögéből olvashattuk az eseményeket, de a fiú szólamát is megszólaltatta az írónő, ami pluszt jelentett szerintem az Amilyen most vagyok számára. 

Nem kevesebb lelki mélységet mutatott be a második kötet sem, mint amit az első adott. Csupán más oldalról közelítette meg a fizikai abúzus témáját: az utózöngéjét láttatta, és azt mutatta be, miként lehet egy ilyen testi-lelki sebből felépülni. Hogyan lehet utána tovább lépni, teljes életet élni? Hogyan áll az igazságszolgáltatás a nemi erőszak kérdéséhez? Edennek nemcsak a saját démonaival kell megküzdenie, hanem az ügyésszel, aki a megrontóját védi. Ki mellé áll a bíróság? Lehet-e reális büntetéssel sújtani egy ilyen tett elkövetőjét? Amber Smith megannyi problémát vet fel ebben a regényben - mindezt egy lendületes, olvasmányos történet keretei között. Továbbra is azt vallom, minderről beszélni kell, hiszen a hallgatásnak hatalmas ára van.

Borító:
Továbbra is szomorú vagyok amiatt, hogy a kiadó nem tartotta meg az eredeti borítót Amber Smith könyveinél. Egyrészről az eredeti kép - szerintem - sokkal látványosabb és szebb, mint az új borítók, ugyanakkor a legfőbb bajom velük, hogy elveszítette mindkettő a szimbolikáját. A szálló pitypang fontos eleme a történetnek, ami nemcsak az első kötetben, de a folytatásban is megjelenik. Eden számára saját jelentéstöltettel bír. Hiába az új képek, ahol rajzolt változatban találkozhatunk a főszereplőkkel, bemutatja az első, medencés borító a lány magányát, melyet a második részen látható tetős jelenet old fel, nem vagyok teljesen megelégedve velük. 

Összességében:
Amber Smith az évem egyik kiemelkedő felfedezettje. Az Amilyen akkor voltam és az Amilyen most vagyok körüli érdeklődés teljesen megérdemelten lengi körül, hiszen az írónő egy olyan mély, lélektani témához nyúlt, mint a nemi erőszak utáni rehabilitáció. Számos olyan kérdést jár körül a könyvben, amit nem csak áldozatként szívlelhetünk meg. Eden megtanít bennünket, nőket kiállni saját magunkért, még akkor is, amikor senkire sem támaszkodhatunk. A folytatásban a lány valósággal megmutatta az erejét, és nagyon reménykedtem benne, hogy megkapja az elégtételt a sorstól.

Azoknak ajánlom az írónő könyveit, akik szeretnének egy fontos témáról olvasni, egy fiatalos, mély mondanivalóval rendelkező regénnyel megismerkedni.

Oldalszám: 432
Kiadó:
Magnólia
Beleolvasó: x

Kedvenc karakter: Josh Miller
Kedvenc idézeteim:

"– Csak mindig meglep, amikor ezt csinálod.
– Mit csinálok?
– Csak… értesz engem. Igazán, mindig."

*

"Akkoriban azt hittem, nincs más választásom, mint elfogadni a felajánlott szeretetet, még akkor is, ha nem azt akartam vagy nem arra volt szükségem. Talán tényleg csak azt a szeretetet fogadjuk el, amiről úgy gondoljuk, hogy megérdemeljük."

 

Nyereményjáték

Ahhoz, hogy részt vegyetek a játékunkban, nincs más dolgotok, mint elolvasni a könyv beleolvasóját, és válaszolni a blogokon található kérdésekre. A helyes válaszokat pedig ne felejtsétek el beírni a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.  

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Az állomás feladványa:
Ki érkezik meg Edenért az első fejezet végén?

A turné állomásai:
07. 18. Utószó
07. 20. Kitablar
07. 22. Pandalány olvas
07. 26. Spirit Bliss Sárga könyves út
07. 28. Zakkant olvas
07. 30. Könyv és más

a Rafflecopter giveaway

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése