2024. október 6.

Elle Kennedy - A Graham-hatás

 HANGULAT                                MOLY                                        2024

"Gigi ​Grahamnek pontosan három célja van: bekerülni a női hokiválogatottba, aranyat szerezni az olimpián, és kilépni híres apja árnyékából. Eddig minden rendben is lenne, ha nem lenne két apró probléma… Na jó, egy apró és egy nagy, mogorva probléma. Giginek javítania kell a játékát a kapu mögött, és ehhez Luke Ryder segítségére van szüksége. Ryder 195 centi magas, kigyúrt, előítéletes, goromba… és állati dögös. De akkor is ő az ellenség. Persze a Briar új hoki társcsapatkapitányának is megvannak a maga céljai. A férficsapatot összevonták egy rivális hokiprogrammal, így Rydernek egy olyan kerettel kell dolgoznia, amiben mindenki utál mindenkit. És ha ez nem lenne elég, a nyári edzői lehetőség, amit meg akar szerezni a legendás Garrett Graham mellett, elérhetetlennek tűnik, miután sikerült a lehető legrosszabb első benyomást tennie példaképére. Szóval a Gigivel kötött kis alkuval mindketten csak nyernek. Ryder segít a lánynak bekerülni a válogatottba, cserébe ő dicséri egy kicsit az apjának. Az egyetlen bökkenő? Az a csontig hatoló, érzékeket zsongító, szédületes vonzalom, amit próbálnak figyelmen kívül hagyni. Veszélyes játékot játszanak, de a végén talán mégis megéri a kockázat." 

A Könyvmolyképző Kiadó újra Elle Kennedy hokibirodalmába kalauzol el bennünket. A Graham-hatás Garrett Graham lányának, Giginek a története, aki apja árnyékából szeretne kitörni. De sosem gondolta volna, hogy ehhez az egykori rivális iskola játékosával kell alkut kötnie. Tarts te is velünk a turné során, és ha megfejted az állomások feladványait, esélyed nyílik megnyerni egy példányt a regényből!

🕮🕮🕮

Elle Kennedy az a komfort-szerzőm, aki mindig a legjobbkor talál rám. Az Off-Campus sorozattal belopta magát a szívembe, és ezeket a hokis történeteket szerintem örökké tudnám olvasni. És ezt, úgy látszik, az írónő is tudja. A sorozat spin off szériája is befejeződött, sőt, kaptunk már egy novelláskötetet - Az örökség címmel - is, amelyben a négy eredeti főszereplő utóéletére kaptunk válaszokat. Mi jöhet még? Egy új generáció - vágja rá Elle Kennedy. Tehát itt az idő, hogy megismerkedjen mindenki Garrett Graham lányával!

Gigi Graham - ide beszúrnék egy lábjegyzetet: Ugye mindenki emlékszik, Garrett milyen nevet akart adni Tuckerék lányának és miért? - világéletében az apja árnyékában élt. Nőként ráadásul a jégkorong - és úgy alapvetően a sport - világában nagyon nehéz érvényesülni, és ez már gyerekkorában sebeket okozott neki. Egyetlen lehetősége, hogy bekerüljön a hazai válogatott csapatba, majd kikerüljön az olimpiára. Ez az álma, ez a célja, amiért nap mint nap felkel hajnalban, hogy a jégen a legjobb teljesítményt nyújtsa. Garrett sosem támasztott a lánya felé elvárásokat, azt szerette volna, ha a gyerekei mind szeretetből sportolnak, de Gigi mindig is a maximalista volt - ha valamit csinál, abba mindenét beleadja. A Briar egyetem pedig nagy lehetőség számára, az apja és a bácsikái alma matere, de mint mindenhol máshol, itt is a férfi jégkorongcsapat részesül előnyben. 

De most a több generációnyi bajnokot kinevelő Jensen edző hatalmas pácban van. A Briar Egyetem úgy döntött, hogy a csődbe ment Eastwood hokicsapatát a szárnyai alá veszi - de arra nem gondoltak, hogy két dudás nem fér meg egy csárdában. A Briar és az Eastwood játékosai korábban ellenfélként tekintettek egymásra, ez nem fog egyik pillanatról a másikra megváltozni. Az edzőnek hirtelen kétszer annyi játékossal kell boldogulnia, mint korábban, és a jók közül kiválasztani a legjobbakat. Vajon sikerül megbékítenie a versengő tesztoszteronbombákat, hogy a közös célért együttes erővel harcoljanak?

Luke Rydernek nem fűlik a foga ahhoz, hogy a Briar sznob csapatával közösködjön. Az életében majdnem minden jót a hokinak köszönhet, nem engedheti, hogy a két iskola összeolvadása és az új csapattársak eltérítsék a céljától, a fejlődéstől. Mióta fiatalon részt vett Garrett Graham hokitáborában, azóta vágyik újra arra, hogy a legendától tanulhasson. És most itt az alkalom arra, hogy kiválassza őt a nyári segédedzői posztra! Hát hogy a viharba ne adna bele mindent? De Rydernek hamar rá kell jönnie, hogy Garrett nem szívleli őt igazán, és az egyedüli, aki segíthetne helyrehozni a hírnevét, az az új iskolájába járó lánya, Gigi. Így tehát alkut kötnek: Ryder segít Giginek fejlődni, hogy a válogatottba való bejutását megalapozza, a lány pedig dicséri az apjának a fiút, hogy a szemeszter végén őt válassza ki tábori segítőjének. De arra nem gondoltak, hogy a megegyezésük nemcsak a szakmai előrelépésüket segíti, hanem a magánéletükben is gyökeres változást hoz.

"– Igen, és most, ebben a pillanatban padlón vagy. De nincs ezzel semmi baj, mert én itt vagyok, hogy felemeljelek.
– Örökké? – suttogja, és felnéz rám a hatalmas, szürke szemével.
– Örökké. Ha elesel, én felemellek. Örökké."

Elle Kennedynek megint sikerült teljesen elvarázsolnia. Gigi Graham egy mérhetetlenül szerethető női karakter, aki a sikereiért meg akar harcolni, és a lehető legkevesebb alkalommal szeretné használni a vezetékneve jelentette előnyöket. Úgy érzi, hogy amiért a sors így megbecsülte, és egy híres, tehetős családba született, nem mutathatja magát másnak, csakis tökéletesnek. Tökéletes sportolónak, tökéletes barátnak, tökéletes gyereknek. De ha nem lehet az, aki valójában, akkor mégis mi értelme az életnek? Ryder éppen az ellenkezője: a sors már nagyon fiatalon elbánt vele. Az apja éppen börtönben ül, a fél élete pedig azzal telt, hogy nevelőszülőkről nevelőszülőkre járt. Egyetlen stabil pont az életében a hoki szeretete és a tehetség, ami belőle sugárzik. Nehezen barátkozik, és elzárja az érzelmeit egy fiókba, mintha nem is lennének. Az írónő mindig megmutatja, hogy képes a humor mögé igazi mondanivalókat rejteni. A Graham-hatás pedig azt sugallja, hogy valóban nem mindegy, milyen szociális közeg vesz bennünket körül, nem mindegy, milyen családba születik az ember, de az csakis rajtunk múlik, honnan hová jutunk el, mennyit küzdünk az álmainkért, és végül mi lesz belőlünk. 

Mondhatnánk, hogy Elle Kennedy megpróbál annyi bőrt lehúzni egy kiemelkedően sikersorozatáról, amennyit csak lehet. De ha ilyen jól csinálja, és még mindig ennyire imádni való, amit kiad a kezéből, akkor miért is ne csinálhatná? Én személy szerint örökké ellennék az írónő hokibirodalmában, és bármikor szívesen visszatérek ide.

Borító:
Biztos hallottatok már róla, hogy az Off-Campus sorozatot külföldön új borítókkal lehet már a könyvesboltok polcain találni: hiszen mindenhol utat tört magának a grafikus borító. Ennek ellenére én úgy gondolom, hogy az ikonikus tesztoszteronkülső ennek a történetnek éppen hogy jól áll, de az új borítóktól sem lehet elvitatni a cukiságfaktort. A Graham-hatás már ebben az utóbbi stílusban készült. Aranyos, színekben harmonikus kép, ugyanakkor a lényeget teljesen kihagyták a képről - hol marad a jégkorong? És engem kimondottan megrémiszt a szem nélküli Gigi Graham alakja, nem tudom, ti hogy vagytok vele...

Összességében:
A Graham-hatás egy igazi nosztalgiakönyv. Visszarepített abba az időszakba, amikor először ismerkedtem meg Elle Kennedy munkásságával, és először vettem a kezembe a The Deal - Az üzletet. A történet főhőse egy új generáció, Garrett Graham lánya, Gigi, aki mindent megtesz annak érdekében, hogy apja árnyékából kitörjön. A regény bemutatja, hogy a sport világában nőként milyen nehéz érvényesülni, még úgy is, hogy az ember apja történetesen az évszázad egyik leghíresebb jégkorongjátékosa.
Aranyos, könnyed romantikus történet, mely a felszín alatt fontos mondanivalókat tartalmaz.

Azoknak ajánlom, akik szeretik a sportrománcokat és a szenvedéllyel tűzdelt egyetemi regényeket.

Oldalszám: 520
Kiadó:
Könyvmolyképző
Beleolvasó: x

Kedvenc karakter: Luke Ryder, Gigi Graham
Kedvenc idézeteim:

"De nem mindig könnyű feladat nemet mondani a pasiknak. Nagyon szívesen lennék direkt, felvállalnám a konfliktust, a szemébe néznék, és azt mondanám, hogy NEM. A gond az, hogy nőként sosem tudhatod, mit kapsz egy ilyen NEM-ért. Egy megértő bólintást, és egy Oké, hát akkor legyen szép estéd, örülök, hogy találkoztunk-at? Vagy egy Te öntelt picsa, mi az, azt hiszed, kurvára túl jó vagy hozzám? És sajnos már többször volt részem az utóbbiban."

*

"– Abba szoktad hagyni a beszédet? – kérdezi Ryder.
– Te el szoktad kezdeni a beszédet? – kérdezek vissza."

*

"GRAHAM: Hát, ahogy a nyáron is mondtuk, ez a csapat elméletben szuper. De ez remekül megmutatja, hogy egy igazán remek csapathoz sokkal több kell, mint pár egyéniben remek játékos."

*

"– Nem vagyok elég jó neked – suttogom az ajkára.
Riadalom ül ki a tekintetébe.
– Ryder…
– Nem tudom, az leszek-e valaha is. De meg akarom próbálni"


Nyereményjáték

A mostani nyereményjáték Elle Kennedy könyveinek szereplőire fókuszál. Minden állomáson találtok egy-egy nevet, amelyből kihagytunk pár betűt. A Ti dolgotok megfejteni, melyik karaktert rejti a feladvány. A megoldást írjátok a Rafflecopter megfelelő sorába! 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.) 

Az állomás feladványa:
C_l_n F_t_g_ra_d

A turné állomásai:
10.06. Kitablar
10.09. Ambivalentina
10.12. Kelly és Lupi olvas
10.15. Angelika blogja

a Rafflecopter giveaway

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése