2016. május 6.

Leiner Laura - Nélküled

HANGULAT                                MOLY                                         2016


"Bexi és Nagy Márk története sosem volt egyszerű. Az, hogy Márk leütötte Beki exét egy tévéműsor kellős közepén, nem sokat segített a kapcsolatukon, sőt. Vajon lehet újra Berk, esetleg Márxi, vagy a Fogd be Aszád tagjai újabb vicces párneveken törhetik a fejüket? És hogyan fog hatni mindez Körte, Evelin és Aszádék, Anti és a trágár csellista jól összeszokott csapatára? Van helye köztük újabb embereknek is, vagy végleg széthull a társaságuk?"

Leiner Laura könyveivel már nagyon rég megismerkedtem, még mikor a SZJG az elején járt. Imádom az írásait, egyszerűen mindig mosolyt tud csalni az arcomra, bármilyen helyzetben. Vannak jobb kötetei és mások, bár azok sem rosszak, az szent. De a Bexi kimondottan az a sorozat, amit imádok, de szó szerint. De ezt majd kifejtem, ne aggódjatok. Mondanom se kell, hogy fél nap se kellett, hogy befejezzem. 

Laura most is elkápráztatott minket. Most is ügyel a részletekre, hiszen a történések alig egy hét leforgása alatt történnek. Az előző részben úgy sokkolt minket az írónő, hogy a kedvenc párunk összeveszett, vagyis Márknak volt egy rossz döntése, ami miatt Beki már másként tekint rá. De csak ebben a kötetben kerül sor a szakításra. A fiú életében először eljön a pillanat, hogy őt ejtik, Bexi pedig szenved sok-sok üveg Nutellával az ágyában, és várja sok ideig a megváltást, ami el is érkezik az Üres Utcák c. zenekar egyik tagja személyében. Tomi az, aki jobb kedvre deríti a lányt, míg ő még mindig Nagy Márkon agyal. Körte, a menedzserük és igazából mindenki más is próbál az egészséges középúton haladni, és nem állni egyik tinédzser pártjára sem a szakításnál. 
De meddig tarthat az időszak, amiben nincs benne Nagy Márk? 
Csak ideig-óráig. 
Látszólag Márk túltette magát a szakításon, de azért már vagyunk annyira tapasztaltak a romantikus regényekben, hogy ez csak a látszat. 
A két fiatal addig kerülte a találkozást, amíg lehetett. Pontosabban amíg a stúdió vezetője ki nem találja, hogy együtt lépjenek fel valami rokona esküvőjén. Beki igyekszik egyre kevesebbet gondolni Márkra és egyre többet Tomira, de úgy elég nehéz, ha az exe újra oszlopos része az életének. A sok "Mi lett volna, ha..?"-kérdés. És persze az se nélkülözhető tény, hogy Márkot a kiadó ki akarja tenni, ha nem mutat fel már valamit. Az Illúzió, ami eredetileg duett lett volna a fiú és Bexi között, a szakítás miatt átszáll a dalszerzőre, aki egyedül csinálja végig a lemezfelvételt és az új számot, de nem érzi igazinak. Mindenki szerint az egyik legjobb, ha nem ténylegesen a legjobb dala, de neki valamiért hiányzik Márk hangja belőle, nélküle nem teljes. 
Kijelenthetjük, hogy tulajdonképpen az egész kötet Bexi őrlődéséről szól. Nem is a két fiú között kell választania, hanem az életpálya között, amit Daniella (a csellós csajszi) ki is jelentett neki. A nyugis élet Tomival, és akkor elfelejtheti azt, hogy Nagy Márknak ír dalokat és egyből ugrik, ha segítség kell a fiúnak. Vagy dönthet a Pop/Rock egyik régi versenyzője és duett társa mellett, akkor viszont nem lesz megállás, valószínűleg a fiú az agyára fog menni, mint mindig, de izgalmas lesz minden, amit csinál. Bulik, partyk, éneklés, míg az Üres Utcák énekesével csak sétálgathat. 
Igen, ez a kötet kicsit kevesebb történést tartalmazott, kevesebb vitát és ledöbbenést, mint az előzők. Ez inkább Bexi a lány belső monológjait tárta elénk, ami által jobban megismerhettük. 
És vigyázat! 
Keményen függővég veszély!

Karakterek:
Bexi: A tinilány, akinek hamar kellett felnőnie, és belelátnia a világ nagy dolgaiba. A szerelem eddig nem nagyon volt benne egy ideje az életében, de akkor jött Nagy Márk, és megváltoztatott mindent. Nem csoda. Bexi egy kedves lány, őszintén, már kezd hozzám nőni a Bexi-sorozat más szereplőivel együtt. 
Márk: Egy egocentrikus szépfiú, de imádom. Akármennyire is azt mutatja, hogy egy egoista, azért másokkal is törődik, főleg Bekával. Bár nem a kedves önzetlensége a legfőbb erénye, azért benne van az is. Egyszerűen tökéletes srác, na. 
Geri: Egy köcsög, na. Nem csipázom a srácot, de sose tettem. 
Tomi: Hát mit ne mondjak, tényleg unalmas... És egy kicsit furcsa pali. 
Daniella: A tipikus csaj, aki felkapja a vizet, és képes visszaszólni gondolkodás nélkül, ami sok vicces pillanatot szült a regényben.
Körte: A menedzser, barát, apa-pótlék. 

Borító:
Az viszont borzalmas. Nekem sokkal szimpatikusabb volt az első kettőnek a szerkesztése, a háttérben lévő dolgokkal együtt. Az Illúziónak se lett a legjobb, de ha lehet, ezt még jobban elrontották. Minek az a fehér háttér a zongorának? Ha egyedül lenne, még azt mondanám, oké, de így... Na meg azért normál esetben ez felborulna, szóval nem ártana, ha egyenesen állna. Még szegény Nagy Márk fejére esik, azt meg a Márkerek nem élnék túl. De amúgy letisztul, mint az összes többi. 

Összességében:
Imádtam, bár nem sok dolog történt viszonylag, inkább a belsőre ment rá Laura, és Bexinek az érzéseire a dolgokkal kapcsolatban, hiszen az Illúziónak is olyan hirtelen lett vége, és ezzel sincs most másképp. Imádtam, de hát ezt már az elején is tudtam, hogy ez lesz. 


Oldalszám: 448
Kiadó: L&L Kiadó

Kedvenc karakter: Nagy Márk

Kedvenc idézet: 
"– És ki vagy te, hogy nekem bármit is tanácsolj? – kötekedett Geri. – Aki most tweetelte ki a telefonszámodat – vihogta (Bogyó)."

6 megjegyzés:

  1. Waaaaaaaa imádom a sorozatot és az írásodat is 😄😄 A rész, amit kedvencnek választottál... Percekig szakadtam rajta 😂😂😂
    Nekem speciel a Bábel és a Bexi a kedvencem. Az ASz és az SzJG első olvasásra nagyon tetszett, de nem bírtam többször elolvasni és ez elárul valamit... 😕😕

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm :3 Én is, azért választottam :"D Imádom Aszádékat is :"D Meg úgy az egész Bexit :3

      Törlés
  2. Huh, a világ összes Márkere megfog kövezni ezért a kijelentésemért, de én nem utálom Gerit :D Az első két részben nagyon szerettem és drukkoltam, hogy jöjjenek össze újra vagy valami... majd jött a harmadik rész. És azt mondtam, hogy az írónő, őt bizony negatív karakternek szánta. De nem utálom. Valamiért nem megy. Márkot meg nem imádom, soha nem is tettem és ezek után se fogom. A barátnőmmel ellentétben, aki odáig és vissza volt tőle az első önző pillanatától fogva.
    Tomi és Márk között egy lényeges különbség van: Ha Nagy Márk féltékeny, az aranyos! Csak akkor olvadtam el a sráctól. Viszont Tomi... húzzon a fszba az őrült féltékenységeivel. Ha ennyire nem bízik Bekában, akkor mi a francot keres mellette?

    Nekem két kedvenc idézetem volt:

    "– Ohó! Mit látnak szemeim? – kérdezte vigyorogva. – Mi van, Hullócsillag, lehullottál? – fordult Márk felé rosszindulatúan. […]
    – Tudhatnál mindenről, ha nem Késtél volna – felelte Márk frappánsan."

    "Nincs mese olyan világban élünk, ahol még a kutyák is Márkerek."

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem gáz :3 Én is rögtön beleestem Nagy Márkba, mert na, ő NAGY MÁRK :3 Ezek az idézetek is nagyok :D Imádtam az egész könyvet :3

      Törlés
  3. #márkerforever <3 ennyi én mindent elmondtam *.*

    VálaszTörlés