2018. március 1.

J. K. Smith - Ismert ismeretlen

HANGULAT                                MOLY                                        2018

"Albertfi ​Lívia élete tökéletesnek tűnik. Fiatal kora ellenére egy jól menő étterem tulajdonosa, látszólag mindene megvan: szerető család, egy férfi, akivel éjjelente megosztja az ágyát, nagyszerű alkalmazottak, akik olyanok számára, mintha a második családja lennének. De egyik napról a másikra minden összeomlani látszik körülötte. Líviát megcsalják, szülei házasságában több évtizedes titok bukkan a felszínre, nővére és gyerekei élete pedig veszélybe kerül. Egyetlen dolog tartja a felszínen a lányt, a mások által furcsának talált megrögzöttsége, a sportfüggőség. Beragadt élethelyzetéből egy Ausztrália melletti varázslatos kis szigetre szóló meglepetésút zökkenti ki, ahol egy váratlan találkozás gyökeresen megváltoztatja az életét. 

Thomas Kallio híres színész. Nők ezrei rajonganak érte, az egész világon ismerik. Menyasszonya egy gyönyörű, fiatal modell, a férfi mégis másra vágyik. Egy hirtelen döntés és egy merénylet miatti kényszerpihenő hatására az ő élete is fenekestül felfordul. Ez a két ember a legnagyobb zűrzavar közepette talál egymásra, majd váratlanul elveszítik egymást, és még csak nem is sejtik, milyen láthatatlan szálak kötik őket össze. 

A sors útjai kifürkészhetetlenek, de vajon az ő esetükben kegyes lesz a sors? Viszontlátják még egymást az életben? Összeegyeztethető egy amerikai filmszínész és egy magyar étteremtulajdonos lány hétköznapjai? A szerelem minden akadályt legyőz? 

J. K. Smith, a Szerelem hirdetésre című nagysikerű könyv szerzője második regényében ezekre a kérdésekre keresi a választ, a tőle megszokott humorral és szerethető karakterekkel."

Alig vártam már, hogy újabb regényt olvashassak az írónő tollából. Az első könyve, a Szerelem hirdetésre, mind kívül, mind belül csodálatos. Humoros, romantikus, abszolút szerethető. Nem vártam mást ettől a művétől sem.
Már az első oldalakon beszippantott a történet.
Kezdetben különféle helyszíneken találjuk magunkat, különböző szálakon, amelyek a regény során összekapcsolódnak. Rögtön az elején megismerjük Líviát, Tomot, majd a lány családtagjait, akik bár mellékszereplők, fontos részét képezik a történetnek. Hatalmas elismerésem az írónőnek, amiért ilyen sok szálat kézben tudott tartani, ahogyan az egész alapötlethez is, na meg annak a megvalósításához. J. K. Smith összekötötte a hazait a külföldivel, a regény egy része Magyarországon, másik Amerikában játszódik. Két kultúra szelei csapnak össze, a legjobb értelemben. A regény által belecsöppenünk egy komplett hollywoodi forgatásba is.
Néhány perce tettem le a könyvet, az arcomon azonban még mindig hatalmas mosoly ül. Ilyen hihetetlenül aranyos és humoros történettel is ritkán találkozik az ember. Csodálatos, egyedi és szívmelengető. Ez mind igaz magára a regényre, mind J. K. Smith írónő stílusára is, aki nagyon sokat fejlődött az első könyve óta, de a humora teljességgel megmaradt. Néhol fel-felnevettem az olvasása közben, akár hangosan is. Olyan őszinte, ahogyan a szavakat a papírra veti.

"– A munkámban színészkedek, az életben soha – válaszolta komolyan a férfi." 

Szívmelengető történet, igazi kasszasiker.
Annyira szívesen látnám egyszer a filmvásznon, nagyszerűen meg lehetne csinálni. Fordulatos, romantikus, kiszámíthatatlan. Egy szenvedélyes történetnek lehetünk tanúi a regény során, amelyet egyszerűen nem lehet nem szeretni. A kíváncsiság pedig hajtja az olvasót végig előre: Mégis mikor érnek össze a szálak? Mikor találkoznak a főszereplők? Majd mikor találkoznak újra?
J. K. Smith egy csodát alkotott.
Minden sorát imádtam. Lívia és Tom párosa egyszerűen a szívemhez nőtt, végigdrukkoltam a könyvet. Olyan hihetetlen helyzetekben kerülnek ők ketten, amelyek őszinte mosolyt csalnak az olvasó arcára.
Nehezen akartam elengedni, olvastam volna még tovább és tovább, azonban elértem az utolsó oldalakhoz, ahol egy gyönyörű befejezés várt rám. Néhány könnycseppet is elmorzsoltam a vége láttán, annyira megszerettem Liv és Tom történetét. Annyi csodálatos eseményen és váratlan fordulaton mentem velük keresztül, fájt hogy ennek vége szakad. Velük sírtam néhol, de leginkább velük nevettem, átéreztem a fájdalmukat, de legtöbbször a boldogságukat. Hálásan köszönöm J. K. Smith-nek az élményt, amelyet ez a regény számomra nyújtott. Mindig a szívemben őrzöm majd.
NAGYON AJÁNLOM.

Karakterek:
Mint az már elhangzott korábban, az összes karakterét rettenetesen megkedveltem. Kivéve Gábort, Jocót és Jesst, de hát valljuk be, rosszfiúk és lányok nélkül nincsen regény, így ők is pótolhatatlanok ebből a szempontból. Lívia az egyik legerősebb és leghatározottabb női karakter, akiről valaha olvastam. Tudja, mit akar elérni az életében, de emellett kedves és aranyos, rendmániás, na meg teljesen kilóg a nők sorából. Internetet alig néz, a pletykalapokat kerüli, a Facebookról pedig csak hírből hallott. Kellőképpen furcsa, pont annyira, hogy az olvasó teljesen megkedvelje, és ilyen legjobb barátnőt szeressen magának is. Tom halálian kedves egy fazon, nem szállt el magától, mint a legtöbb celeb. Remélem, az egyik nyaralásom alkalmával az én hátamat is egy ilyen pasi szeretné bekenegetni naptejjel. Persze csak azért, hogy ne süljek rákká a tűző napon.
Bár ők ketten a főszereplők, a regényben a mellékszereplők is fontos szerepet kaptak. Úgy mint Lívia családja, beosztottjai, barátai, akiket az olvasó szintén nagyon hamar megkedvelhet. Bemutatja, hogy minden családban vannak problémák, amelyekkel meg kell birkózni, de mindig ott vannak egymás számára, ha segítség kell. Egymásra számíthatnak. Itt kiemelném Nanát, aki Lívia nagymamája, emellett pedig hihetetlen asszony, főleg mikor a szlenget próbálja elsajátítani és alkalmazni az élőbeszédben. A lány munkatársait is azonnal a szívébe zárja az olvasó, a konyhatündér Alexet, a Dávid-szobornak kinéző Bálintot és persze az ami-a-szívén,-az-a-száján Melindát. Ezek a mellékszereplők rettentően színessé varázsolták számomra az egész történetet.

Borító:
A regény nem csak belülről egy csoda, hanem kívülről is egy műalkotás. A képen főleg a sárga szín dominál, amely boldogságot sugároz amerre jár. Egyszerűen imádom, hogy apróbb utalások vannak elrejtve rajta, mint a teríték, ami Lívia éttermére utal, vagy a filmes kellékek, amik Tom szálát jellemzik, emellett pedig a napszemüveg és a tengeri csillag a találkozásuk helyének a jelképei. Csodálatos. Első látásra szerelem volt.

Összességében:
Kész csoda. Imádtam olvasni, minden betűjét. Már az első oldalon magával ragadott, onnantól pedig nem eresztett el. Fordulatokban gazdag, lenyűgöző és izgalmas. Sokszor akár hangosan fel-felnevettem rajta. Szívmelengető regény. A szereplőit az olvasó teljesen a szívébe zárja, alig akarja őket elengedni. Én legalábbis teljesen így voltam vele.
Imádni való, humoros, romantikus.
Azoknak ajánlanám leginkább, akik egy aranyos történetre vágynak, egy kalandos és vidám regényre, amely rabul ejti az olvasóját, és mosolyt csal az arcára. Igazi remekmű.

Oldalszám: 384
Kiadó: Álomgyár

Kedvenc karakter: Albertfi Lívia, Thomas Kallio, Albertfi Katalin "Nana"
Kedvenc idézetek: 

"– Hogy jöttetek össze?
 – Csak úgy ott termett mellettem, amikor napoztam – rántotta meg Lívia a vállát. […]
 – Bezzeg amikor én napozok, max. fejbe talál egy labda."

*

"– Amikor megismertelek, rájöttem, hogy van olyan nő, aki… Hogy is fejezzem ki magam? – töprengett a férfi. – Aki engem szeret. Élveztem, hogy akad egy nő, akinek gőze sincs arról, hogy én vagyok a híres színész. Csak egy férfit láttál magad előtt, és ettől annyira megrészegültem, hogy már nem volt megállás." 

*

"– Barom. Nyafog itt nekem, hogy hízik a terhes Moncsicsije. Mindenki azt kapja, amit érdemel. Én speciel egy kényeztető pihenést meg koktélokat – mosolygott, majd oldalra fordult és elaludt."

*

"[…] – Azt mondd meg, szívem, hogy érzed magad – fordult újra egyetlen fia felé. 
 – Mint akit meglőttek. 
 – Az jó? – kérdezte az apja. 
 – Szerintem te csak ülj le szépen a sarokba, és maradj csendben – kérte kedvesen a felesége a férfit. 
– Most mi van? Engem még nem lőttek meg. Csak kíváncsi vagyok – mentegetőzött Robert."

Teljességgel megérdemli

4 megjegyzés:

  1. ahhhh <3 kell ez a könyv <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jajjj, minél hamarabb olvasd el, amint megjelenik! <3

      Törlés
  2. Már nem kell sokat várnunk a megjelenésre :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerencsére nemsokára olvashatja majd az egész ország ezt a csodát. ❤

      Törlés