2018. július 11.

Sophie Jackson - Egy lépés feléd

HANGULAT                                MOLY                                        2017

"Riley Moore váratlan hívást kap; édesapja súlyos állapotban kórházba került. A börtönviselt nehézfiú öt év után mindent hátrahagyva hazautazik, hogy helyrehozza a kapcsolatát a családjával. Eközben felejteni próbál, hiszen a hosszú börtönéveket egy lányról álmodozva volt képes túlélni, aki egykor a világot jelentette neki, és aki soha nem lehet már az övé 

Lexie Pierce sok fájdalmon ment keresztül, de megvalósította az álmait. Sikeres üzletasszony lett, aki tudja, mit akar, de Riley felbukkanásával ismét fellángol az egykori szenvedély. Azonban a lány tartozik egy vallomással a srácnak, mielőtt kiderítenék, vajon képesek-e újra bízni egymásban."

Mivel az Egy font hús és az Egy csepp remény is teljességgel elkápráztatott, nem tellett bele sok időbe, hogy a kezembe vegyem a trilógia zárókötetét, amely immár az utolsó férfiról szól a csapatban, Riley-ról. Már az előző részek alapján is kíváncsian vártam, mi lehet az ő története, amikor válaszra leltem, az lesokkolt, mégis megmelengette a szívemet. 
Az előszóban megismerkedhetünk két kisgyerekkel, akik az első pillanatoktól fogva barátokká válnak. Ezek a momentumok a regényekben mindig előhozzák a saját gyerekkoromat, az azóta tartó barátságomat egy olyan fiúval, akinek mindent elmondhatok, bármikor meghallgat, és tudom, hogy mindig számíthatok  rá. Ilyen kapcsolat alakul ki Riley és Lexie között is, bár az övéké az elágazásnál másik irányba hajtott sebesen, mégpedig a szerelem felé. Sokan kételkednek épp ezért a fiú-lány közötti barátságokban, valamelyik fél elvileg mindig többet érez a kelleténél, a főszereplőink története is épp ezt az elméletet erősíti. Én sikeresen megtapasztaltam mindkét végkimenetelt, és úgy gondolom, hogy egy lánynak szüksége van fiú barátra, aki akár pasiügyekben a másik oldalról láthatja az eseményeket. Megmondja, ha túlságosan is lányosan gondolkodsz, tiszta hasznos kapcsolat. 
Azonban az élet nem mindig akadálymentes, sőt elég sokszor adja a nehezített pályát még kezdőként is, ezért Lexie és Riley közös múltja sem épp patyolattiszta. Azonban tinédzserként egyáltalán nem gondolták volna, hogy valaha csúnya veszekedés közepette szakadnak el egymástól, és lépnek külön utakra. A férfi a szülővárosába visszatérve álmodni sem mert volna arról, hogy valaha ismét összefut  gyerekkori szerelmével, aki iránt azóta sem szűntek meg az érzelmei. Eleinte édesapja betegsége tartja ott, majd a titkok szépen lassan kitudódnak, és egy hatalmas feladat, amelyhez kellőképpen fel kell nőnie, maradásra bírja őt.

"- (...) Mindig szerettelek. Ugyanolyan nehéz lenne többé nem vennem levegőt, mint elfelejtenem, mit érzek irántad."

Amennyire fordulatos, annyira lélekbe hatoló, érzelemdús volt az egész regény. Múltba való visszatekintések segítik megérteni az olvasónak a cselekményidő előtti történéseket, amikor a szereplővel együtt nosztalgiázhatunk. Az írónő csodálatosan vezeti a szálakat, egy pillanatig sem unatkozhatunk. A már megszokott lenyűgöző és lehengerlő stílussal kápráztatja el az olvasóit. 
Riley és Lexie története megragad, rabul ejt és elbűvöl. 
Egy romantikus regény az igaz szerelemről, amely nem alszik ki soha, az élet nehézségeiről és a boldogságról, amelyet minden ember megérdemel.
AJÁNLOM.

Karakterek:
Lenyűgözött, hogy nem a szokványos felállás volt érvényben. Bár Riley a férfias, az erős és Lexie a kecses, nőies, mégis volt valami benne, talán a tetoválásai, a határozottsága, amelyek olyan erőteljessé tették őt, nem egy törékeny virágszállá. Riley-ban pedig fellelhettük nem csak a sziklaszilárd, kemény csávót, hanem az érzékeny oldalát is megismerhettük. Átérezhettük a fájdalmát, a megbántottságát, és hihetetlen gyorsan sikerül az olvasónak a szívébe zárnia őt.

Borító:
Bevallom, nekem most a magyar borító jobban tetszik. Annyira bemutatja a képen keresztül Riley és Lexie kapcsolatát. Minden benne van. Az gyengédség, szerelem, érzékiség... Míg mindez az eredeti borítón nem tűnik fel, csak egy részét képezi az egésznek. 

Összességében:
Nagyon megkedveltem Riley-t a többi regényen keresztül is, azonban ez által a saját történet által még jobban megismerhettem és a szívembe zárhattam. Annyi oldalát megmutatja, hogy képtelen az olvasó nem beleszeretni. 
Sophie Jackson a soraival ismét elkápráztatja az embert.
A romantika kedvelői nem fognak csalódni a trilógiában, hiszen annyira egyedi, szenvedélyes és szívhez szóló. Tökéletes olvasmány egy borúsabb napra, mivel akaratlanul is mosolyt csal az olvasója arcára és megmelengeti a lelkét. 

Ha az ajánló felkeltette az érdeklődésed, a regény a BOOK24 online webáruház oldalán 16% kedvezménnyel rendelhető meg, és akár már másnap a kezedbe veheted!

Oldalszám: 350
Kiadó: Libri

Kedvenc karakter: Riley Moore
Kedvenc idézetem: 
"Miért nem lehet az élet sokkal egyszerűbb?" 
 *
"– Szóval csak szerettem volna adni valamit, hogy elmondjam, mit jelentesz nekem.
 (…)
 – Egy bolygót?
 – Nem te buta. A világot. Téged szeretlek a világon a legjobban."


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése