2018. szeptember 1.

Anne L. Green - Arcátlan csábító

HANGULAT                                MOLY                                        2018

"Minden történetnek több oldala van, ahogy minden embernek több arca.

Olivia Clark évek óta behajtóként dolgozik. Szereti a munkáját, de kezdi unalmas mókuskeréknek érezni, míg egy napon egy barátnője a segítségét nem kéri. Valaki titokzatos módon visszaél a lány férjének személyazonosságával. Olivia elszánt kutatásai egy rejtélyes férfihoz vezetnek, aki nagylelkűen felajánlja a segítségét. Thomas, Carl vagy Niko? A valódi nevét senki nem ismeri, egy vérbeli kaméleon. Igazi átváltozóművész, de az örökös szerepjátéknak köszönhetően már ő maga sem biztos abban, hogy ki is ő valójában. A szálak egymásba futnak, a titkokról lehull a lepel, hőseink pedig zűrös csalási ügyek kellős közepén találják magukat. De hogy ki melyik oldalon áll, abban már egyikőjük sem lehet biztos. 

Az Arcátlan csábító a Csábító-sorozat első része, melyben a többszörösen Aranykönyv-díjra jelölt írónő ezúttal valós eseményeket dolgoz fel. A történet az Érzéki csábító című kötetben folytatódik."

Az írónő eddigi regényeit olvasva mindig elmerültem az adott történetben, kijelenthetem, imádom Anne L. Green munkásságát, hiszen hihetetlenül sokszínűek és fordulatokban gazdagok, mindemellett az összesben megjelenik a kedvenc elemem: a romantika. 
Ez jelen esetben sincs másképp, csak még egy extra részecskével megtoldotta, mégpedig a sorok mögött rejtőző igaz történettel. Nagy bátorság kellett ahhoz, hogy az írónő le merje írni az egykori énjének darabkáit, mikor még ő is behajtóként dolgozott, az érzelmeit, a tapasztalatait, és ezt egy zseniális köntösben Olivián és a mi arcátlan csábítónkon keresztül egy trilógiában elénk tárja. Azt hiszem, megköszönhetem a többi olvasó nevében is, hogy ezt megírta nekünk, hiszen annyival kevesebbek lennénk, ha ezeket a gondolatokat nem olvashattuk volna. Köszönjük!
A behajtóként dolgozó Olivia Clark nap mint nap kapja az ügyeket, kapcsolja le a rosszfiúkat, akik nem hajlandóak tovább törleszteni, lopnak, csalnak, vagyis törvénybeütköző cselekményt folytatnak. Ez így megy már évek óta, a nő jó is a szakmájában, szereti is csinálni, azonban emiatt sok rosszalló megjegyzést kap a családjától, és talán épp ezért nem rendelkezik bő baráti körrel sem. Az emberek szemében ez a munka nem jár pozitív elismeréssel. Az élete folyna tovább a saját medrében, amelyben már évek óta, mígnem egykori barátnője a segítségét nem kéri: Kapja el a csalót, aki visszaél a férje személyazonosságával. Olivia magánakciózás közben összeakad egy Carl Brooks nevű különleges ügynökkel, aki sármjával rögtön leveszi a lábáról, és a férfinak sem közömbös ám a nő. Szigorúan munkakapcsolat céljából összeülnek vacsorázni, mégis olyan szikra lobban lángra köztük, amely nem vezetne semmi jóra. De vajon ez a különleges ügynök is az, akinek kiadja magát? És ha a csalónak mégsem csak a rossz oldala létezik? 

"Két dolog van, amiben mára egészen biztos vagyok. Az első, hogy behajtónak születni kell! A másik, hogy amíg két ember él a földön, az egyik mindig tartozni fog a másiknak." 

Izgalmasabbnál izgalmasabb sorok váltják egymást a regényben, soha nem tudhatja az olvasó, mi fog történni a következő fejezetben. Fordulatos és szenvedélyes. Az írónő lenyűgöző stílusa már az első pillanatokban elvarázsolja az olvasót, a történet pedig magához láncolja az embert. Ha egyszer nekikezdünk, onnantól nincs megállás! A nyomozás végére kell járnunk, és megtudnunk, mi lesz Olivia és az arcátlan csábító sorsa. 
Letehetetlen és páratlan regény!
Azonban hatalmas függővéggel zárul a kötet, az ember pedig tövig rágja a körmeit a következő rész megjelenéséig izgalmában, míg megtudja, mégis mi történik mindezek után. Mikor azt hinnénk, már nem érkezhet egy újabb csavar, akkor jön Anne L. Green, és keresztülhúzza a számításainkat, na meg persze az idegeinket. Hogy fogunk tudni ezek után több hónapot kibírni?! Nehezen. Nagyon nehezen.
De a lényeg a lényeg: Anne L. Green mesterműve ez a történet! Érződik benne, hogy mélyen érinti a téma, tapasztalatból beszél, a saját életének darabkáit osztja meg éppen velünk a lapokon keresztül. Kiszámíthatatlan, mesteri és megunhatatlan.
Az írónő eddigi könyveit is imádtam, de ezt különösképpen. Nem csak a történetet zártam a szívembe, hanem a szereplőket is.

Karakterek:
Olivia egy csinos nő, akinek az önbecsülését a múlt árnyai széttépázták. A műben erről ködösen esik szó, pont annyira, hogy meg akarjuk tudni, mégis mi történt vele, ami őt ilyenné formálta. Mérhetetlenül bátor, amit nagyon tiszteltem benne. Egyedül indul a Fantom megkeresésére, nem riasztja meg a gondolat, hogy talán éppen ő áll vele szemben. Ennek ellenére mégsem teljesen tökéletes.

"– Helló, Olivia! Itt az arcátlan csábítója – kacsintott rám magabiztosan az ajtófélfának támaszkodva."

A történetet a másik oldalról is olvasva megismerkedhetünk a sokáig John Doe-ként fejlécezett arcátlan csábítónkkal, akiről pontos meghatározást nem tudunk adni. Lehet a neve Thomas, Garrett, vagy éppen Niko. És mivel egy csalóról van szó, ez nem éppen egy előny, ha csevegésnél feldobják a munkahely témát. A hazugságok mesterévé vált, ha ég a talpa alatt a talaj, azon nyomban új személyazonosságra vált, és lelécel. Így ő tényleg mindig a következő percnek él, az életében nincs sok kötöttség. De lehet egy csalónak jó oldala is? Mint sok női olvasótársamnak, nekem is gyengéim a rosszfiúk, így nem volt kérdés, hogy megszeretem az alakot, csak az, hogy hány oldal után. Mit ne mondjak, elég hamar sikerült elérnie, nem hiába nevezik arcátlan csábítónak.


Borító:
Hihetetlenül imádom ezt a borítót! Annyira zseniálisan passzol a könyvhöz, a főszereplőhöz, és tényleg egy igazi csábító a pasas a képen. Szuper tervezés és még jobb megvalósítás! Egyszerűen alig várom, hogy az egyik példányt a kezemben tarthassam!


Összességében:
Egy hihetetlenül izgalmas történet egy rettentően romantikus írónő tollából. Mi lesz, ha ezt a két dolgot összekeverjük? Egy egyedi és zseniális műalkotás, amilyet még nem olvasott a világ!
Olivia Clark és az arcátlan csábító története lenyűgözi az olvasót, a lapokhoz vonzza őt, és nem engedi el. Fordulatos és páratlan regény méghozzá megtörtént események alapján írva. Ez mérhetetlenül nagy bátorságra és merészségre vall az írónő részéről. Köszönjük, Anne L. Green, hogy megosztottad életednek egy darabkáját velünk, olvasókkal is!
Azoknak ajánlanám leginkább, akik szeretik a letehetetlen, kalandos és szédületes könyveket romantikával fűszerezve, mert rájuk egy hatalmas és megunhatatlan utazás vár a lapokon keresztül. 

Oldalszám: 420
Kiadó: Álomgyár

Kedvenc karakter: Az arcátlan csábító (akármi is legyen az igazi neve)
Kedvenc idézeteim:

"Megbénított a súlyos hallgatás, és a tudat, hogy talán sosem látom őt többé."

*

"– Nem bízom magában. 
– Helyesen teszi."

*

"Az élet néha rákényszerít, hogy olyanok legyünk, amilyennek nem akarunk lenni."


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése