2021. január 19.

Olvass a Bexi sorozat zenéire!


 

Sziasztok!

 Az utóbbi időben kicsit - nagyon - eltűntem a színről, ez pedig annak köszönhető - idézőjelesen -, hogy december közepétől egészen január végéig egyetemi vizsgaidőszak tombol, és a jó bölcsész karos hallgatónak ez egy igen kemény időszak minden alkalommal. Elméleti szak révén kevesebb a szorgalmi időszakos számonkérés (de nem azt jelenti, hogy kevesebbet kell melózni évközben, szimplán még nem kérik számon), hanem minden erre a másfél hónapra sűrűsödik össze. Eltűnésemért Platónt, Plótinoszt, Kierkegaardot és az összes skolasztikus gondolkodót lehet hibáztatni, egyszerűen féltékenyek lettek volna, ha szórakozásból leemelek valamit a polcról. De kitettem a szűrüket, szóval mától belevetem magamat az itthon porosodó regénykupacba, mert már nagyon hiányzik, hogy magával ragadjon egy másik, a valóságtól igen távoli univerzum. Mégis muszáj volt valahogyan kiszakadnom a rengeteg tanulnivalóból, így egy könnyed sorozatra esett a választásom, amit tényleg számtalan alkalommal újra tudok olvasni.

Így történt, hogy az ünnepek alatt ismételten a kezembe került Leiner Laura Bexi sorozata. Nem titkon a szívem csücske ez a hat könyv, és mindig elérik a hatásukat: megnevetettnek, kirántanak a hétköznapok szürkeségéből, illetve felébresztik a bennem szunnyadó fangirlt. Hasonló vészterhes időkre, nagyon ajánlom menekülés gyanánt ezt a rendkívül szórakoztató, örökzöld ifjúsági sorozatot!

A Bexi sorozatról értékeléseket már az elmúlt olvasások alkalmával írtam - ezeket a címek alatt megtaláljátok:

Késtél
Hullócsillag
Illúzió
Nélküled
Valahol
Egyszer

Valami újdonsággal szerettem volna előrukkolni, így a sorozat olvasása közben kiírogattam a dalcímeket, amiket megemlít az írónő a regényekben - többször hallgattam őket miközben épp az adott jelenet zajlott, vagy ment a háttérben. Nagyszerű élményt adott ez így! Ebben a bejegyzésemben a kis listámat megosztanám veletek - mindegyik dalról a sorozat jut eszembe, akármikor is dobja fel őket éppen a Spotify. 

A Késtélben jelent meg a legtöbb zene, hiszen ez az egész kötet egy zenei tehetségkutató műsorban játszódik.

 

Összesen 12 zeneszámot találtam ebben a kötetben, ezeket összegyűjtöttem erre a lejátszási listára. Kiemelném mindközül a Sorry seems to be the hardest wordsöt, hiszen ez volt az a produkció, amit Nagy Márk énekelt a Pop/Rock sztár leszek! válogatóján. Az Out of my headet is mindenképpen, amire - többek között - az én figyelmemet is a sorozat hívta fel, és azóta megunhatatlan kedvencem lett. És persze nem mehetek el szó nélkül a Somebody that I used to know mellett sem. Szentül hiszem, hogy ez a szám azért született, hogy egy magyar írónő két kitalált karakter duettelőadásához kösse. Ez A ZENESZÁM, ami végigmegy az egész sorozaton, és valóban, ha bármikor megszólal, azonnal Bexi és Nagy Márk jutnak róla eszembe. 

A Hullócsillagban Aszádék említik egyszer poénból Paul McCartney és Stevie Wonder közös előadását, az Ebony és Ivonyt. 

Az Illúzióban Bekinek Damien Rice 9 Crimes c. száma segít átvészelni a nehéz időket - és valóban egy melankolikus, de közben gyönyörű dal. 

 
 
 A Nélküled is egy központi zenére épül - Bekinek és Márknak közös produkcióként kell előadni egy esküvőn a This Years Love-ot, miközben ők csak egyet akarnak: elkerülni a másikat. 

A Valaholban kétszer említenek egy-egy zeneszámot: My Way és Dog Days Are Over

Végül pedig az Egyszer is tartogat számunkra két olyan dalt, amiről fixen Beka és Nagy Márk története jut mindenkor eszünkbe. Ez a Blue October: Say It illetve Travis: Idlewild


Jó kikapcsolódást és zenehallgatást kívánok! Fun factként pedig ajánlom, hogy olvassatok bele az egyes dalok kommentszekciójába, teljesen véletlenül szinte mindenhol elözönlötték a magyarok és a márkerek hada. ;) 

Millió puszi:

Barby

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése