2021. augusztus 24.

Elle Kennedy - A kockázat

HANGULAT                                MOLY                                        2021 

"Mindenki vadócnak tart. Csak részben van igazuk – nem hagyom, hogy a félelem irányítson, és kicsit sem érdekel, mit gondolnak rólam mások. De van egy határ: nem fekszem össze az ellenséggel. A Briar hokiedzőjének lányaként máglyára vetnének, ha összeállnék az ellenfél játékosával. Márpedig Jake Connelly pont ebbe a kategóriába esik. A Harvard sztárcsatára arrogáns, bosszantó, és jóval vonzóbb a kelleténél. De az élet kegyetlen – a hőn áhított gyakornoki hely megszerzéséhez pont az ő segítségére van szükségem, és a szexi seggfej nem könnyíti meg a dolgomat. Rá kell vennem, hogy játssza el a pasimat, de minden kamurandiért egy igazit kér cserébe. Ez a vadóc csaj nagy bajban van. Semmi jó nem származhat abból, ha Jake Connellyvel kavarok. Az apám kinyírna, a barátaim kiközösítenének, és az egyetem utáni karrierem a tét. De bármilyen nehéz is ellenállni Jake szexi külsejének és pimasz mosolyának, nem vagyok hajlandó belesétálni a csapdájába. Ezt a kockázatot nem vállalhatom."

Hosszú várakozás után kezünkben tarthatjuk a Briar U. spin-off sorozat folytatását, A kockázatot. A főszerepben immár a Briar egyetem következő generációs hokicsapata áll - átvezetésként olvashattuk A hajszában Dean Heyward-Di Laurentis húgának, Summernek a történetét, de most a női főhősünk nem más, mint Brenna Jensen, a hokicsapat edzőjének lánya, egyben Summer legjobb barátnője. 

A Briar és a Harvard hokicsapata ősidők óta riválisok. Ez a két edző konfrontációjában gyökerezik, de a csapattagok közötti kölcsönös ellenszenv is megfigyelhető. 

Brenna amióta az eszét tudja, kapcsolatban áll a jégkoronggal. Egyetemi tanulmányai után egy sportcsatornának szeretne dolgozni, ehhez első lépésként egy gyakornoki állásra pályázik. Ám nőként nehezebben megy az érvényesülés a sport tesztoszteronnal fűtött világában, mint azt remélte. A szaktudása megvan, de ez látszólag közel sem elég. Ám amikor kiderül, hogy a főszerkesztő Jake Connelly, a harvard csapatkapitányának nagy rajongója, Brenna egy igazán meggondolatlan dolgot tesz. Azt hazudja, hogy ő és a hírhedt játékos egy párt alkotnak. 

Jake belemegy a játékba, hiszen az alku így szól: egy igazi randi az álrandiért cserébe. A fiú bárkit megkaphat, de az ő szeme mégis a rivális csapat edzőjének a lányán akad meg. A tiltott gyümölcsön. Valami láthatatlan erő vonzza őt a vörös ajkú briares lányhoz, aki nemcsak hogy nem esik hasra tőle, de ennek hangot is ad. Persze szemmel látható Jake és Brenna között a szerelem szikrája, de ezt ők a világért sem vallanák be. Helyette elkezdődik a macska-egér harc, vehemens szócsaták maratonja, és hirtelen arra eszmélnek, hogy leomlanak kettejük között a falak, lehullanak az álarcok, és ott állnak egymás előtt csupasz önmagukként. A múlt sérelmeit őrző, de tiszta lapot kapott lány és a sikerorientált, érzelmes fiú. 

"Félelmetes, milyen gyorsan milyen mélyre lehet zuhanni."

Azért szeretem Elle Kennedy regényeit, mert különleges humorával mindig szórakoztat, de a történeteinek cselekménye mindig hordoz valami mondanivalót magában. Láthatjuk, hogy a múlt mennyire képes meghatározni egy emberi életet, de nem lehetetlen új, tiszta lapot igényelni az élettől. Hogy a siker amilyen gyorsan jön, olyan könnyedén tovább is állhat. Hogy bármiféle emberközi kapcsolatban mennyire fontos a kommunikáció, amivel rengeteg félreértést el lehet kerülni. Hogy a szerelem kockázat, de a legnagyobb vétek lenne, ha emiatt lemondanánk róla. 

Az idei év egyik kedvence lett ez A kockázat. A mondanivalóival, humorával, szereplőivel teljesen beédesgette magát a szívembe. Olyan atmoszférája van, amit az írónő a saját védjegyének mondhatunk, ami teljesen elvarázsol, és egyszerűen nem akarunk olvasóként kiszakadni belőle. Mind a Briar, mind pedig a Harvard hokicsapata nem csupán egyetemisták összessége, akik a jégen ütővel a kezükben és korcsolyával a lábukon egy korongot kergetnek, hanem egy valódi család. Akik figyelnek egymásra, akiknek közös céljuk van, akik közösen harcolnak, akik kiállnak a másikért, és ha kell, meg is bocsájtanak annak, aki hibát követett el. 

Borító:
Abban is szemmel látható az Off-Campus és a Briar U. kötetek közötti különbség, hogy a spin off sorozaton a megszokott dombornyomásos férfikockák helyett női modellekkel találkozhatunk a borítókon. A hajszával ellentétben A kockázat külseje sokkal sötétebb, a háttere homályos lámpákkal borított esti égboltra emlékeztet, az előtérben pedig egy barna hajú lány látható. A kép megeleveníti Brennát, ugyanakkor az ő védjegyének mondható vörös rúzst hiányolom róla. 

Összességében:
A kockázat megtestesít mindent, ami egy igazán szórakoztató és kikapcsolódást nyújtó olvasmányélményhez szükséges. Kezdeti feszültség, humorral foltozott, mégis mély témák és olyan főszereplők, akiket már az első oldalon igazán megkedvelünk. Jake és Brenna története bemutatja, milyen a tiltott gyümölcsöt megízlelni, milyen az, amikor a múlt beárnyékolja a fényes jelent, és amikor egyetlen ember jelenti az otthont, nem pedig egy hely. Mindez keveredik a szokásos Elle Kennedy stílussal, ami már garantált egy rendkívüli regényre.
Azt hiszem, a Briar egyetem történeteiből sosem lesz elég. Kíváncsian várom, mit tartogat még az írónő, hogyan vesznek le a lábamról a hokis fiúk a jövőben is.

Azoknak ajánlom ezt a regényt, akik egy üdítő, humoros, mégis mondanivalóval teljes történetre vágynak egy olyan nyári délutánon, amikor nem sürgetnek a határidők, hanem van ideje az embernek belemélyedni egy ízig-vérig sportos, romantikus regénybe. 

Oldalszám: 456
Kiadó: Könyvmolyképző

Kedvenc karakter: Jake Connelly, Brenna Jensen, Colin Fitzgerald
Kedvenc idézeteim:

"Ahogy megnyalom az alsó ajkam, Brenna megigézve figyeli a nyelvem mozgását, majd felsóhajt.
– Nagyon szexi vagy.
– Tudom – vigyorgok.
– És nagyon beképzelt.
– Azt is tudom.
Brenna átveti a haját a vállán. […]
– Te is nagyon szexi vagy – viszonzom a bókot, de a hangom alig engedelmeskedik.
– Tudom – mosolyog.
– És nagyon beképzelt.
– Azt is tudom.
– Akkor mi egyformák vagyunk."

*

"Kezdem komolyan megkérdőjelezni az evolúciót. Az ősembertől a Homo sapiensig, majd a csodálatos elmékig – Alexander Graham Bell feltalálja a telefont, Steve Jobs feltalálja a… kábé mindent. Most meg mintha visszafejlődnénk. Visszatértünk az ősemberhez, csak ma már hímringyóknak nevezzük őket. Az evolúció egy teljes kört írt le, és ez baromi lehangoló."


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése