2022. november 21.

Elle Kennedy - A játszma

 HANGULAT                                MOLY                                        2022

"Őrültség ​lenne összejönnünk…  

Mit tanultam a tavalyi esetből, amikor a zavaró tényezők tönkretették a csapatom teljes szezonját? Azt, hogy nincs több töketlenkedés. Sőt, a tököm egy az egyben ki kell, hogy kerüljön a képből. Újdonsült csapatkapitányként új mottó szerint élek: csak a hoki és a suli, a csajok várhatnak. Vagyis én, Hunter Davenport önkéntes cölibátusra ítélem magam… bármilyen nehéz lesz is.  Azt viszont nem tiltja semmi, hogy lányokkal barátkozzak. Nem fogok hazudni: az új csoporttársam, Demi Davis belevaló csaj. Jó a dumája, és állati szexi, de mivel foglalt, meg sem próbálok ráhajtani. Csakhogy a barátságunk harmadik hónapjára Demi már szingli, és új zsákmányra veti ki a hálóját. Engem akar.  És lehetetlen elkerülnünk egymást, de tudom, hogy képes leszek ellenállni neki. Mi ketten amúgy sem működhetnénk. Különböző a hátterünk, teljesen mások a céljaink, ráadásul a szülei ki nem állhatnak. Őrültség lenne összejönnünk. Már csak a testemet kell meggyőznöm erről – és a szívemet." 

Ismételten egy Briar U. kötettel bővült a könyvespolcom. Elle Kennedy Off-Campus sorozatának spin off szériája teljesen elrabolta a szívemet, ugyanúgy mint az eredeti regények. Az az érzésem, hogy ezekből a hokis fiúkból soha nem lehet elég. 

A játszma főszereplője Hunter Davenport, aki még A hajsza során próbált beférkőzni az elbűvölő és gyönyörű Summer Heyward-Di Laurentis kegyeibe. De miután ő kikosarazta Colin Fitzgerald miatt, Hunter a szerelmi bánatát bulizásba és csajozásba fektette, ennek pedig nem lett túl szép vége. Se neki, se a hokicsapatnak. Emiatt elhatározta, hogy immár csapatkapitányként változtatnia kell a prioritásain. A jégkorong és a csapattársak mindenek előtt. A fejébe vette, hogy lemond a szexről, mert a lányok csak elterelik a figyelmét, és a legutóbbi hibáját még egyszer nem akarja elkövetni. Ám amikor egy pszichológiai feladathoz Demi Davist kapja társául, a cölibátus még nehezebbé válik számára, mint képzelte.

Demi harmadéves orvostanhallgató, és látszólag teljes az élete. Bár keményen kell dolgoznia a céljaiért, van egy pasija, aki támogassa, és akit már gyerekkora óta ismer. Ám Nicónak az utóbbi időszakban többször le kell mondania a találkozóikat a munkája miatt, vagy éppen túl fáradt ahhoz, hogy vele legyen. Az új tanév azonban új projektfeladatokat tartogat Demi számára. A pszichológia kurzuson párban kell dolgoznia egy másik diákkal, és a félév végére össze kell állítaniuk egy személyjellemzést egy fiktív pszichológuslátogatás keretein belül. A társa ebben nem más, mint Hunter Davenport. A hokicsapat kapitánya, és akiről mindenki tudja a kampuszon, hogy elég kilépnie a házból, már a tekintetével felszedhet valakit. De Deminél ez nem játszik, hiszen boldog párkapcsolatban él, és ugyebár Hunter is szerzetesnek állt a jobb jégbéli teljesítmények érdekében. Ám az új tanév nem csupán új feladatokat tartogat a lány számára, hanem alapjaiban forgatja fel az életét. Ráeszmél, hogy mégsem ismeri olyan jól Nicót, mint amennyire hitte, és körvonalazódik előtte a jövőképe is: nem pszichiáter, hanem pszichológus szeretne lenni. De ehhez le kell vetkőznie az apja iránti megfelelési kényszerét. Nagyon gyorsan az egyedüli stabil pont az életében Hunter lesz, akiről kiderül, hogy mégsem olyan nagyképű és önimádó seggfej, mint aminek tűnik.

"A két ember közti kémiára nincs magyarázat. Vagy érzed, vagy nem."

Hunter és Demi története azonnal elvarázsolt. A többi Elle Kennedy könyvhöz hasonlóan A játszma is egy igazi kikapcsolódást nyújtó regény tele fiatalsággal és bolondsággal. Rögtön beszippantott, és nem akart elengedni. Tudni akartam a történetük végét, így esett, hogy egy délután kellett összesen hozzá, hogy befaljam mind a 460 oldalát a könyvnek. Egyszerre voltam boldog, mivel az egekbe emelte az endorfin szintemet A játszma, és szomorú, mert a végére értem.

Ami még rendkívül tetszett a kötetben, hogy belepillanthattunk a korábbi regények főszereplőinek jövőjébe is. Garrett és Logan hivatásos hokijátékosok lettek, Hannah befutott dalszerzővé vált, Dean maradt az edzői hivatásnál és jelenleg egy kamasz lánycsapatot patronál. Nagyon jó volt újra találkozni velük A játszma során, és hirtelen kedvet kaptam, hogy a tanulás helyett beköltözzek a Briar egyetemre. Ki tart velem?

Borító:
A spin off széria borítóin nem elhagyott ruhájú hímek szerepelnek, hanem a női főszereplők jegyei kapnak rajtuk helyet. A játszmán a spanyol genetikát öröklő Demi Davis látható a hosszú fekete hajával és a kreol bőrével. Örültem, hogy míg A kockázaton nem szerepelt a Brennára olyannyira jellemző vörös rúzs, itt megjelenik a karika fülbevaló, amit bár Demi rendkívül gyűlöl, mert mi van, ha leszakítja a fülét, mégis nagy szerepet tölt be a regényben.

Összességében:
A játszma tökéletes olvasmány az őszi bekuckózós időszakban. Jó kedvre derít, mikor kint zuhog az eső, és napfényt hoz az életünkbe, amikor az ég csupa felhős. Hunter és Demi története már az elején beszippant, és az első oldalon a cselekmény részévé válsz. Romantika és szenvedély ötvözve az utánozhatatlan Elle Kennedy-humorral. Ezt írja fel receptre az orvos egy kis kikapcsolódásra.

Ajánlom mindenkinek, aki egy kis sportra, szerelemre és nevetésre vágyik.

Oldalszám: 460
Kiadó:
Könyvmolyképző

Kedvenc karakter: Hunter Davenport
Kedvenc idézeteim:

"Hunter a távolodó TJ után néz, és búsan csóválja a fejét.
– Szegény srác! – sóhajt fej.
– Ez meg mit akar jelenteni?
– Azt, hogy szegény srác. Fülig beléd van esve, de olyan mélyre süllyedt a barátságzónában, hogy egy teljes chilei bányászbrigád tudná csak kiásni onnan. Vagy még ők sem."

*

"– Haver! Nem tudom, mondták-e már, de… a hajad kezd átmenni bundesligába.
– Elöl bankár, hátul rocksztár – szól be Matt a szekrénye mellől. Conor lazán vállat von.
Ezt a srácot még a bundesliga-séró sem tudja kizökkenteni. Fiolában kéne árulni az önbizalmát pattanásos kamaszoknak. Egy vagyont kereshetnénk."

*

"– […] Attól könnyebb lesz nekem, hogy másnak még rosszabb? Mindig van, akinek szarabb az élete, de attól a te szarod még nem lesz rózsaillatú."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése