2024. április 3.

Catherine Doyle & Katherine Webber - Ikerkoronák

  HANGULAT                                MOLY                                        2023

"Két ​hercegnő. Egy trón. Mi baj lehet belőle?
Nagy tét forog kockán az ikerhercegnőkről szóló fantasy-romkomban. 

A lányokat születésükkor elválasztották egymástól – az egyiket koronahercegnőként nevelik, a másikat pedig még csecsemőként elrabolják.
Wren Greenrock mindig is tudta, hogy egy napon majd csellel fog trónra lépni. Születésétől fogva arra képezték ki, hogy visszatérjen a palotába, és megbosszulja szülei halálát, ezért mindent megtesz, hogy királynő legyen, és megvédje a boszorkányok közösségét, ahol felnőtt. Vagyis megtenne, ha egy bizonyos katona vonzó külseje nem terelné el folyton a figyelmét, és ha a vakmerő varázslatai nem sodornák állandóan bajba…
Rose Valhart hercegnő tudja, hogy a hatalommal felelősség is jár – és nem hagyja, hogy olyan apróságok a kötelessége útjába álljanak, mint hogy a sivatagban ébred egy rendkívül szemtelen (és nagyon jóképű) bandita társaságában. A palotán kívüli élet azonban szebb és zabolátlanabb, mint azt valaha is képzelte volna, és még az is lehet, hogy a rettegett boszorkányok személyében megkapja azt a családot, amire mindig is vágyott. Ám ahogy közeledik a koronázás napja, egy régi ellenségük azon munkálkodik, hogy egyik hercegnőnek se sikerüljön elérni a célját.Vajon végül ki ragadja magához a hatalmat, és kinek a fejére kerül a korona?" 

A Könyvmolyképző Kiadó gondozásában jelent meg Catherine Doyle és Katherine Webber közösen írt romantikus fantasy regénye, a Twin Crowns - Ikerkoronák. Légy részese te is Wren és Rose, a két hercegnő kalandjainak, és tudd meg, ki ül végül Eana trónjára! És ha velünk tartasz, követed az állomásokat, akkor lehetőséged nyílik megnyerni a kiadó által felajánlott könyvpéldányt is! 

🕮🕮🕮

Az Ikerkoronák fülszövege és borítója azonnal azt sugallta, hogy nekem el kell olvasnom ezt a regényt. Az Apád-anyád idejöjjön! óta nagyon szeretem az ikerpárok cseréjén alapuló történeteket, hát még akkor, ha ez egy fantasy-birodalomban játszódik!

Wrent világéletében arra készítették fel, hogy egyszer megbosszulva szülei halálát elfoglalja a trónt, és helyreállítsa az egyensúlyt az emberek és a boszorkányok között. Legjobb barátjával, Shen-Lóval együtt az éj leple alatt belopóznak a hercegnői toronyba, majd elrabolják a lány ikertestvérét, Rose-t, aki a koronázására készül. Kettejük között azonban hatalmas a különbség: Wren igéző, boszorkány, de Rose semmi jelét nem mutatja annak, hogy örökölt volna bármit is édesanyja képességeiből. Amíg Wren belesimul a palota életébe, a tüllök-rózsák világába, addig testvérét Shen-Lóra bízza, hogy vigye a boszorkányok területére. 

Rose sosem járt a palota falain kívül, egy madárka volt csupán egy szépen cicomázott kalitkában. Jövője a tervek szerint az volt, hogy heteken belül hozzámegy a szomszéd királyság, Gevra hercegéhez, majd azt követően királynővé koronázzák, és ő lesz Eana következő uralkodója. De nem látja, hogy ő csupán egy bábu a királykéz sakktábláján, aki megjátssza a törődő, odaadó gyámot, miközben Rose trónjára és Eana fölötti uralkodásra fáj a foga. Rose számára kinyílik a világ azzal, hogy Shen-Lo társaságában bejárja a saját országát: a kalandok, a megpróbáltatások ráébresztik a koronahercegnőt, milyen keveset is tud tulajdonképpen a világról, mely őt körülveszi, és mennyi mindent hallgattak el előle azok az emberek, akik egész életében nevelték. A boszorkányok irtására nevelt Rose kénytelen azzal szembesülni, hogy a szörnyetegeknek lefestett mágusok mégsem olyanok, amilyeneknek eddig hitte őket. Ám a legnagyobb meglepetés számára mégiscsak az ikertestvére, Wren, akinek a létezéséről közel két évtizedig nem is tudott. Egyik napról a másikra száznyolcvan fokos fordulatot vesz az élete - de mihez kezd mindezzel?

"Tor nevetésétől kellemes melegség futott végig a gerincén. Felvették egymással a lépést, és ahogy az Anadaen-palota kihalt folyosóin bandukoltak az ezüstös hold fényénél, mindketten úgy tettek, mintha nem azért indultak volna útra aznap éjjel, hogy egymásra leljenek."

Az Ikerkoronák számomra egy rendkívül addiktív történet volt. Amint belekezdtem, nem bírtam letenni, mindig többet és többet akartam belőle. Mindkét hercegnő igazán közel került a szívemhez, megkedveltem őket és drukkoltam a sikerükért. Wrent elhivatottsága és bátorsága miatt irigyeltem, Rose pedig amilyen gyámoltalan virágszálnak tűnik az elején, a végére megbizonyosodhatunk róla, hogy sokkal több rejlik benne, mint báj és kellem. Igazi harcos szív dobog mindkettejükben. Céljuk, hogy olyan uralkodó üljön Eana trónjára, aki méltó az ország vezetésére. Ne háborút és viszályt akarjon, hanem békét és egyetértést. De vajon melyikük lesz a kiválasztott?

Elragadó, romantikus fantasy történet a boszorkányok világából, amit nem lehet nem imádni!

Borító:
Kifejező, szép alkotás, mely mindent kifejez, ami benne van a regényben. A középpontban Wren és Rose karaktere látható, ahogyan közösen fognak egy koronát. Körülöttük rózsabokor burjánzik, a hátuk mögött pedig már besötétedett az ég és csak a csillagok világítanak. Ami még különlegesebbé teszi a borítót, az a cím betűtípusa, és a grafika, amit a w-betűiből alkottak. Imádom!

Összességében:
Az Ikerkoronák egy letehetetlen fantasy történet, tele kalanddal, akcióval és szerelemmel. Wrent és Rose-t születésükkor elválasztották egymástól. Eana földjén az emberek száműzték az őslakos boszorkányokat, és nem nyugszanak addig, míg meg nem tisztítják tőlük az országot. Rose arra lett nevelve, hogy felnővén átveszi elhunyt szülei után a trónt, Wren pedig a boszorkányok közt nevelkedve értük akar síkra szállni. Két nővér, akiknek a jövőjét beárnyékolja egy baljós jóslat. 

Egy pörgős, új világ, amit minden fantasy-rajongó imádni fog!

Oldalszám: 412
Kiadó:
Könyvmolyképző

 
Kedvenc karakter: Wren
Kedvenc idézeteim:

"Még soha nem érzett így senki iránt. Soha nem hiányzott neki így senki. Soha nem tűnődött azon, vajon mire gondol a másik. Soha nem akart önként bemászni egy tízezer méhvel teli irtózatos kasba, csak hogy időt tölthessen valakivel."

*

"– Az esti meséknek boldog a végük.
– Gevrában nem. A mi történeteinkben a végén mindenkit felfalnak a farkasok. Szeretünk a kezdetektől jól ráijeszteni a gyerekeinkre. Végtére is addig nincs gond a gyerekkel, amíg fél.
– Ez szörnyű! – kiáltott fel Wren, de ahogy a katonára pillantott, látta, hogy mosolyog. – Ó, csak vicceltél? Nem is tudtam, hogy van humorérzéked.
– Sokat kell még tanulnia a gevraiakról, felség."


 Nyereményjáték

A történet főszereplője egy ikerpár: Wren és Rose. Ezért a nyereményjáték során nincs más dolgotok, mint kitalálni, hogy melyik könyvből való az idézet, amiben szintén megjelenik fő- vagy mellékszereplőként egy-egy ikerpár. A megoldást pedig írjátok be a Rafflecopter megfelelő sorába!

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.) 

Az állomás feladványa:

“– A tuqburni az a mindent elnyelő érzés, amikor képtelen vagy élni a másik nélkül. Szó szerinti fordításban azt jelenti, hogy „eltemetsz engem”.”

 A turné állomásai:
04.03. Kitablar
04.05. This is my (book) universe
04.07. Könyv és más
04.09. Dreamworld
04.12. Csak olvass! - extra
04.15. Hagyjatok! Olvasok!
04.17. Csak olvass! 


a Rafflecopter giveaway

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése