2024. március 8.

Budai Lotti - A márkinő titka

 HANGULAT                                MOLY                                        2024

"Fény ​derül az igazságra… Louise végre valódi elhivatottságra talál a királyi udvarban, ahol szívvel-lélekkel a fiatal és boldogtalan trónörökösné, Mária Viktória szolgálatának szenteli magát, akinek egyre ingatagabb a helyzete az udvarnál. Ezzel együtt a lányra a szerelem is rátalál a jóképű, kifürkészhetetlen és szemtelen William Harvey személyében. La Reynie, a királyi rendőrség főfelügyelője közben tovább folytatja a mérgezési botránnyal kapcsolatos nyomozását, melynek ügyeit a Chambre d’Ardent, a baljós elnevezésű Izzasztó tárgyalja, melynek gyanúsítottjai immár az uralkodó közvetlen környezetéből kerülnek ki. Mindemellett Louise új barátokra és támogatókra is talál az udvarban, csakhogy sem Lady Hamilton, sem Sauvage nem tétlenkedik, és a lány hamarosan maga is az Izzasztó előtt találja magát. Kénytelen újra megtanulni a keserű leckét, hogy gyakran éppen az ártatlan az, akire a gyanú legsötétebb árnyéka vetül, és olykor éppen azok a bűnösök, akikben az ember a legjobban megbízott.

Budai Lotti A borostyánszemű-sorozat zárókötetében nemcsak a régi királyi házasságok boldogtalanságába nyújt bepillantást, de megoldást kínál a mérgezési botrány megoldatlan rejtélyeire is. Hisz ki tudja? Talán éppen így történt…" 

A borostyánszemű trilógia a lezárását illetően sem szűkölködik intrikákban, rejtélyekben és szenvedélyes szerelmekben.

Louise de Morainville a fenséges királyi udvarban úgy látszik, megtalálta a helyét. Bár szívfájdalma, hogy távol kell maradnia kisfiától, ugyanakkor fontos feladat hárul rá: ő a Dauphine, a trónörökös feleségének elsőszámú bizalmasa. Az udvar minden tagja azon ármánykodik, hogy az amúgy is megviselt nőt megfossza rangjától és titulusától, Louise emiatt még inkább azon serénykedik, hogy mindenben Mária Viktória támasza lehessen és megakadályozza az ellene irányuló cselszövéseket. Ugyanakkor a fiatal nő sosem gondolta volna, hogy egyszer utoléri őt ismét a szerelem... Akkor pedig döntenie kell: a szív vagy a kötelesség szavát követi-e.

Mindeközben a múlt árnyai is vissza-visszatérnek. Louise azt remélte, hogy a királyi udvarban biztonságban van egykori apósától, és a férfi már nem jelent számára és a fiára veszélyt. De a gonosz mindig ott üti fel a fejét, ahol legkevésbé számítanánk rá... Arnaud de Sauvage az állítása szerint jó szándékkal érkezett - de képes egy ilyen számító, vérfagyasztó alak erkölcsös útra lépni? Louise rá sem bír nézni szülei gyilkosára, de nem tagadhatja meg a törvény szerint a kis Henryt a nagyapjától. Úgy tűnik, minden egyre rosszabb és rosszabb lesz... Ráadásul még a szívének kedves Williamet is egy távoli zárkában őrzik árulás gyanújával. Vajon lesz valaha Louise de Morainville történetének boldog befejezése?

"Ostoba dolog a női szív. Ha úgy akarja, a leghalványabb reménybe is olyan erővel tud kapaszkodni, mint a vadszőlő a fa törzsébe."

Budai Lotti ismételten egy lenyűgöző, fordulatokkal teli történettel ajándékozza meg az olvasóit. A 17. századi francia udvar a pompáról és a kellemről szól, de kevesen beszélnek a mindezek mögött megbúvó érzelmi és hatalmi harcokról. Az írónő rendkívüli stílussal teremti meg a barokk atmoszférát, mely azonnal elvarázsol és a birtokába von. Louise de Morainville egy igazán szenvedélyes, bátor fiatal lány, akinek a vállát az élet terhei nyomják. Önzetlen jellem, bármit megtenne a szeretteiért és azokért, akik fontosak számára. Ám a története nem ért ennyivel véget! Az Ágyas és úrnő című duológiában immár a felnőtt nőként tér vissza, újabb kalandokkal, újabb szívhez szóló történettel.

Teljes a sorozat
Borító:
A márkinő titka a lila és a sárga különböző árnyalataiban pompázik. Az előtérben Louise alakja figyelhető meg - vöröses haj, szeplős arc, világos tekintet. Még a trilógia végére is csupán 21 éves, de már nem sugárzik róla az ártatlanság. A háttérben a barokk stíluselemeknek megfelelően egy kastély belső kidolgozottságát látjuk, mely megeleveníti a francia udvart, melybe A borostyánszemű elkalauzol bennünket. Az első kiadáshoz képest sokkal inkább megragadja az új grafika Louise fiatalságát, báját, ami lépten-nyomon rabul ejti a férfiakat, valamint azt a kulturális közeget, ami Louise történetének színhelyét szolgáltatja. 

Összességében:
Budai Lotti A borostyánszemű trilógiával teljesen elvarázsolt. Az Ágyas és úrnő duológia főszereplőjének, Louise-nak a fiatalkorát ismerhetjük meg közelebbről, és azt, hogyan ismerkedett össze Will a leendő feleségével. Számos nehézség és akadály övezi az életüket, de az igaz szerelemért meg kell harcolni, nem adják ingyen. A márkinő titka egy fordulatokban gazdag, érzelmes és szenvedélyes befejezése egy igazán lélekig hatoló utazásnak a 17. századba.

Azoknak ajánlom a trilógiát, akik szeretik az izgalmas történeteket, az inspiráló főhősnőket és a kalandozásokat a múltba.

🕮 A királyné ékszerei 🕮 A kegyencnő intrikái 🕮

Oldalszám: 368
Kiadó:
Álomgyár

 
Kedvenc karakter: Louise de Morainville
Kedvenc idézetem:

"– Hát… anyám mindig azt mondja, inkább lássa az ellenségünk közelről a fél szemünk, mint messziről a hátunk."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése