2023. szeptember 10.

Budai Lotti - A kegyencnő intrikái

  HANGULAT                                MOLY                                        2023

 

"Tovább ​gyülekeznek a fellegek.

Louise régi ellensége, Arnaud Sauvage az életére tör, és mikor a lány a gyermekével együtt újra kicsúszik a kezei közül, a férfi a lehető legkegyetlenebb módon áll bosszút. Ezután Louise gondolatait Sauvage-hoz hasonlóan csakis a megtorlás tölti ki, mely éppoly fájdalmas utakra vezeti, mint ellenlábasát… Mindeközben az udvaroncok körében is egyre vészterhesebb idők járnak: La Voisin letartóztatásával kipattan a mérgezési botrány, és hamarosan az egész országban közszájon forog, hogy a királyság legnemesebb tagjai között szép számmal akadnak gyilkosok is. Ez idő alatt az udvaron végigsöpör a pletyka, hogy Montespan asszony várakozásainak megfelelően a király új szeretője nem más lesz, mint Louise de Morainville, Lavardin új márkinője. Végül az elátkozott nyakék Louise fejére hozza – a gyönyörű, de kiismerhetetlen angol hölgy – Lady Hamilton haragját is.

Budai Lotti A borostyánszemű-sorozatának második kötetében további bepillantást nyerhetünk a kor cselszövéssel átitatott közegébe, valamint újabb történelmi szereplőkkel és azok féltve őrzött életével ismerkedhetünk meg."

Budai Lotti legújabb regénye igazi cselszövésekkel és románcokkal teli folytatása A királyné ékszereinek.

Louise de Morainville elhagyva a Sauvage nevet új életet kezdhet a napfényes XIV. Lajos király udvarában. A fényűző világ, mely Párizst ebben az időszakban jellemzi, egyszerre bűvöli el és taszítja az erkölcsös és idealista fiatal lányt. Ám a múlt nem tűnt el nyomtalanul. Borzalmas házasságának gyümölcse ott növekszik benne. De vajon képes lesz a gyermeket minden gyötrelmes emlék ellenére is anyaként, feltétel nélkül szeretni?

A nőt egyszerre töltik el a gyengéd, finom érzelmek és a bosszúvágy egykori apósa és annak csepűrágó háztartása ellen, akik lelki és fizikai sebeinek okozói. Megfogadta, hogy nem nyugszik addig, amíg azok a kegyetlen emberek bármelyike is életben van. Az Udvarban kialakított kapcsolatait és minden erejét felhasználja annak érdekében, hogy bosszúja beteljesedjék. Ugyanakkor elég ennyi ahhoz, hogy boldogan éljen? 

A királyi udvarba kerülve Louise rendkívüli bánásmódban részesül. Nem csupán azért, mert egy befolyásos család sarja, hanem azért is, mert XIV. Lajos kegyencnője, Montespan asszony különös tekintettel viseli gondját a fiatal lánynak. De hát mint mindennek Párizsban, ennek is megvan a maga ára.

"– Bár keveset éltem, de ez idő alatt a szerelemnek még nem találkoztam azzal az arcával, mely megérné azt a sok szenvedést és lángolást, melyet mi emberek áldozunk rá."

Budai Lotti A kegyencnő intrikáiban is megmutatta, milyen otthonosan mozog a 17. század káprázatos, de ármányokkal teli időszakában. Stílusa mindannyiszor elvarázsol, beszippant és nem enged el. Louise de Morainville története egy igazi harcos története. Egy fiatal lányé, akit az élet számtalan akadály közé szorított, ám mindig erősebben és erősebben tért vissza onnan. Vajon megtalálja végül az igaz szerelmet és boldogságot? A trilógia befejezőkötetéből biztosan megtudhatjuk. 

Borító:
A kegyencnő intrikáinak borítóját a türkiz és a zöld különböző árnyalatai jellemzik. Az előtérben Louise alakját megtestesítő lánynak immáron nőiesebb vonásai vannak, a modell is a karakterrel együtt nő fel. A háttérben pedig egy díszes termet láthatunk, ami megidézheti a Napkirály udvarában tartott bálok helyszínét, az eleganciát, mely Franciaországot belengi.

Összességében:
Budai Lottinak mindig sikerül lenyűgöznie. A kegyencnő intrikái, Louise de Morainville kalandjainak folytatása érzelmekkel és akcióval teli regény lett, melyet alig bírtam letenni. A főhősnőt immár új perspektívából látjuk: nem egy cserfes, szerelmes lány, hanem egy fiatalasszony, egy anyuka, aki meg akarja bosszulni mindazt a rosszat, amit vele tettek. Louise története inspiráló: arra ösztönöz, hogy sohase adjuk fel a reményt és a küzdelmet. Olyan erős, női karakter, akivel ritkán találkozik az olvasó.

Azoknak ajánlom a könyvsorozatot, akik szeretnének egy különleges utazáson részt venni a 17. századba, megismerni a francia kultúrát, és mindazt, ami a sok fényűzés mögött megbúvik.

Oldalszám: 368
Kiadó:
 Álomgyár

Kedvenc karakter: Louise de Morainville
Kedvenc idézetem:

"– Azt akarja, lázadjak fel az akaratuk ellen?
– Igen! Azt akarom, hogy harcoljon! Harcoljon a boldogságáért, hisz magának is csak egy élete van. Nem áldozhatja fel ilyen könnyen egy boldogtalan házasság oltárán."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése