2024. április 25.

Laura Taylor Namey - A teázás és a jövő rejtelmei

 HANGULAT                                MOLY                                       2024

"Váratlanul rátalál a szerelemre – és önmagára?

Lila Reyes élete a feje tetejére állt. Egy tripla tragédia után a szülei elküldik, hogy töltsön el három hónapot Angliában a család barátainál, hogy lazítson, és képes legyen az újrakezdésre. Ám a gyér napfényt és a miami ízeket mindenféle szempontból nélkülöző kisváros inkább rémálomnak tűnik számára – amíg nem találkozik Orion Maxwell-lel. A teabolt eladója, Orion mindenáron ki akarja hozni Lilát a gödörből, és önként vállalja, hogy a személyes idegenvezetője lesz. Winchester színes zenei életét és a kies angol vidéket megismerő Lilának nem telik sok idejébe, hogy ne csupán Orion varázsolja el, hanem maga Anglia is. Hamarosan egy új jövő kezd körvonalazódni a képzeletében – vajon mindent maga mögött kellene hagynia, amit eltervezett?
Megindító történet a mindent felülíró szerelemről!" 

A Könyvmolyképző Kiadó jelentette meg  Laura Taylor Namey regényét, A Cuban Girl's Guide to Tea and Tomorrow - A teázás és a jövő rejtelmei címmel. Kubai ételek és angol teák találkoznak a Miami-ból érkezett lány és az angol srác ízekben és érzelmekben gazdag történetében. Tartsatok velünk a turné során, és játsszatok a könyv egy példányáért. 

🕮🕮🕮

A Cuban Girl's Guide to Tea and Tomorrow, avagy magyarul A teázás és a jövő rejtelmei egy rendkívül aranyos és bájos történet. Már az első pillanatban teljesen elvarázsol!

Lila Reyes éppen útban van egy másik kontinensre, hogy az életében bekövetkezett tragédiasorozatot kellőképpen fel tudja dolgozni: először a nagymamája hunyt el, majd a hároméves kapcsolatának lett vége egy szempillantás alatt, végül pedig a legjobb barátnője is derékba törte a közös álmaikat. A szülei és nővére, Pilar unszolására a végzős éve utáni nyarat Angliában tölti a nagynénjéék panziójában. Lila minden idegszála ellenkezik az utazás ellen, hiszen minden, amit szeret, az Miamiban maradt. A családja, az emlékei és a nagymamájának hagyatéka, a pékség, ami a jövőben a lány vezetése alá kerül. 

Eleinte Lila ágál minden ellen, és valódi földi pokolként tekint a winchesteri nyarára. De amikor felfedezi a panzió konyháját, és engedélyt kap arra, hogy az otthoni, kubai-amerikai ízvilággal megismertesse a szállóvendégeket, máris sokkal kényelmesebben érzi magát az új környezetben. Az unokatestvére, Gordon összeboronálja őt a saját köreivel, így Lila hamar barátokra is lel, ráadásul Orion Maxwell személyében egy saját idegenvezetőt is kap maga mellé, aki bevezeti a lányt az angol szokások (és a babonák) világába. Miután egyre több időt töltenek együtt, Lila kénytelen belátni, hogy nem is olyan rossz Winchester, mint ahogy elsőként gondolta, és Orion is egyre közelebb merészkedik a szívéhez minden egyes közös nappal. De a barátságok, a szerelmek és Anglia csupán időszakos a lány életében - hiszen a nyár elteltével Lilát várja a kötelessége, az álma, hogy egyszer a nagymamájának a pékségét vezesse. Vajon tényleg ez az, amire valóban vágyik? 

"Az én világom a villámlás és a virágok felett hadakozó madarak suhogása, a vadkakasok megszokott ébresztője. Most azonban csak én vagyok, a folyó, a nedves fű és az, ami a szívemből maradt."

A teázás és a jövő rejtelmei egy igazán könnyed, romantikus történet. Laura Taylor Namey stílusa gördülékeny, Lilát pedig egy rendkívül lobbanékony és céltudatos karakternek alkotta meg, aki ha eltervez valamit, többnyire véghez is viszi. Emiatt nehezen viseli a változást, ami ugyanakkor az élet fontos, elkerülhetetlen velejárója. Orion - szemben Lilával - egy nyugodt természetű fiú, aki beleszokott az angliai kisváros egyszerű, de nagyszerű hétköznapjaiba. Szívén viseli az emberek sorsát, különösen azokét, akik fontosak számára, valódi golden retriver boy. A tragédiák őt sem kerülték el, de teher alatt nő a pálma, ahogyan mondani szokás. Hajlamos arra, hogy mindenkin segítsen, többek között emiatt is vállalta azt, hogy megismerteti Lilát Winchester szépségeivel. De ahogy telik az idő, úgy nemcsak Orion csillagai ragyognak fel az égen, de a lány is beragyogja mindennapjait. Mindebbe az aranyos szerelmi történetbe, mely e két nagyon eltérő személyiségű, de hasonló nehézségekkel megküzdő fiatal között lángra lobban, az írónő beleszőtt egy igazi gasztrotúrát, melyben megismerkedhetünk a kubai ételek ízével és az angol teák sokszínűségével. Ínycsiklandozó, bűbájos és szívet melengető alkotás!

Borító:
Amilyen a tartalom, ugyanazt sugározza a borító is. Egy aranyos grafika, melyen megjelenik a két főszereplő - Lila a maga egzotikus, kubai kinézetével és Orion, a laza eleganciájú, szőke, brit fiú -, ahogyan a winchesteri dombon piknikeznek sütemény és tea társaságában. A rózsaszín és a zöld nagyszerű összhangban áll egymással, a cím betűtípusa pedig uralja az eget, a formája pedig mintha egy repülőgép húzta csík lenne. Imádom!

Összességében:
A teázás és a jövő rejtelmei egy édes, zamatos olvasmány, tele szerelemmel és igazi gasztronómiai kalandokkal. Lila és Orion olyan szereplők, akiket hamar megkedvelünk. Fiatalkoruk ellenére számos megpróbáltatáson mentek keresztül az életük során, de mindent megtesznek azért, hogy a válsághelyzetükből kiutat találjanak. Ehhez ugyanakkor nincs más dolguk, mint átértékelniük a jövőről szőtt terveiket, és ráeszmélni, hogy az ellentétek olykor tényleg vonzzák egymást. Egy kubai lány és egy brit fiú aranyos, szívet melengető története, mely garantáltan elvarázsolja az olvasóit!

Azoknak ajánlom a könyvet, akik szeretik a fiatalos, könnyed, romantikus regényeket, ahol a humor mellett megjelennek mély témák is. 

Oldalszám: 344
Kiadó:
Könyvmolyképző
Beleolvasó: xxx

 
Kedvenc karakter: Orion Maxwell
Kedvenc idézeteim:

"– A hagyomány szerint, ha valaki kiönti a kávét, az azt jelenti, hogy valaki, aki szeret, rád gondol.
[…]
De ahogy az ég alkonyatba hajlik, a személy, ami rám gondol, miután kiborult a kávém, olyasvalaki, akire nem számítottam. Én magam."

*

"– Jézusom, fantasztikus illat van itt! Úgy követtem, mint valami patkány. – A kubaiak szirénéneke. Disznózsírral ejtem el a prédámat."

*

"– Na, szeretnél vérbeli brit lenni, és löttyinteni egy kis tejet a teádba?"

Nyereményjáték


A regény beleolvasójának elolvasásával könnyedén meg tudjátok válaszolni az öt állomás kérdéseit, a megoldást írjátok be a Rafflecopter doboz megfelelő sorába. Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk. 

Az állomás feladványa:
Mi a neve Lila családi pékségének Miamiban?

A turné állomásai:
04.17. Kelly és Lupi olvas
04.19. Zakkant olvas
04.23. Readinspo
04.25. Kitablar
04.27. Spirit Bliss - Sárga könyves út

a Rafflecopter giveaway

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése