2024. július 4.

Kate Golden - Ónix hajnala

  HANGULAT                                MOLY                                        2024

"A ​sötétség királya elfogta. Most meg kell találnia magában a fényt.

Arwen Valondale soha nem tartotta magát különösebben bátornak, így végképp nem gondolta volna, hogy egy napon majd a saját élete árán próbálja megmenteni az öccsét. Amikor azonban ez megtörténik, a kontinens legveszedelmesebb királyságának foglyává válik, és a gonosz ónixi király katonáinak gyógyítására kell használnia rejtélyes, mágikus képességeit.Ráadásul a kastélyt, ahol őrzik, ősöreg, szörnyetegekkel teli erdő veszi körül, így Arwennek nem elég túljárni a fogvatartói eszén: ha meg akar szökni, szövetkeznie kell titokzatos rabtársával. Az illető viszont sajnos éppolyan dühítően viselkedik, mint amilyen agyafúrt – és nagyon úgy tűnik, mintha kéjes élvezettel játszadozna a lány legmélyebb félelmeivel.

Arwennek azonban nincs választása, ebben a helyzetben nem engedhet meg magának olyan luxust, mint a bizalom. Nemsokára ármányos nemesekkel, sötét mágiával és veszedelmes lényekkel kell megküzdenie, ugyanakkor arra is rájön, hogy a gyógyítás ereje mellett olyan képességek is szunnyadnak benne, amelyek csak a megfelelő pillanatra várnak ahhoz, hogy kibontakozhassanak. Ha ez megtörténik, akkor Arwen talán ép bőrrel szabadulhat élete legveszélyesebb helyzetéből." 

Az Anassa Könyvek gondozásában olvasható Kate Golden: Ónix hajnala, mely egy háború dúlta fantasy világba repít el bennünket. Cselszövéssel, titkokkal valamint egy csipetnyi romantikával átitatott történet, ahol az ellenség mindig a legváratlanabb pillanatokban bukkan fel. Végül Arwennek nincs más választása: el kell döntenie, hova is húz a szíve, hol is van az igazi otthona. Légy részese te is ennek a páratlan történetnek, és ha velünk tartasz, esélyed nyílik megnyerni a kiadó által felajánlott példányt is!

🕮🕮🕮

A romantikus fantasy történetek különleges helyet foglalnak el a szívemben. Milyen szerencse, hogy az Anassa Könyvek profiljában kimondottan ezek a regények szerepelnek, így nem volt kérdés, hogy A Gonosz asszisztense után még fogok a kiadványaikból olvasni. Kate Golden Ónix hajnala című könyvéről már rengeteg jó ajánlást olvastam, így reméltem, nekem is elnyeri majd a tetszésemet - és ez nem is lett másként.

Evendellben háború dúl. Borostyán királyságát megtámadták az ónixi katonák, így minden felnőtt férfinak hadba kell vonulnia. Többek közt Arwen bátyjának és egykori szerelmének is. Ám Ryder hazatérése nem gondoktól mentes - szökése közben ellopott egy zsák aranyat az ott állomásozó katonáktól, ezért a családnak menekülnie kell. Arwennek különleges, gyógyító képessége van, amire egy háború során a legnagyobb szükség van. Egy alku keretein belül Ónix királyságának katonai szívébe kerül, ahol el kell látnia a sebesülteket cserébe a családja biztonságáért. 

Ám Arwen hamar kénytelen belátni, hogy az Ónixról terjedő pletykák javarészt túlzás. Megismerkedik Marival, az eszes, cserfes boszorkánylánnyal és Dagannel, aki mestere és tanítója lesz. Egyikükben sincs meg az a rettenet, amit a királyság lakóiról terjesztenek. De vajon mi igaz az uralkodóról, Kane Ravenwoodról? Valóban olyan vérszomjas és kegyetlen, amilyennek Evendellben tartják? 

"— Te találkoztál Ravenwood királlyal? És beszéltél is vele? Milyen ember?
— Rettenetes! — csattantam fel. — És borzasztóan jóképű. Ami elég rossz kombináció."

A férfi apránként lesz Arwen életének a szerves része. Hatalmas titkot őriz, melyről csupán alig néhányan tudnak. De miért is robbant ki igazából a háború? Milyen motiváció áll Kane minden cselekedete mögött? Hogyan kapcsolódik össze sorsa Arwenével? A regény apránként fedi fel saját titkait, fenntartja végig az érdeklődést, és olvastatja magát akképpen, hogy nem is akarjuk abbahagyni. A szereplők fejezetről fejezetre édesgetik be magukat a szívünkbe, mígnem együtt nevetünk és együtt sírunk velük. Kate Golden teljesen szuggesztív erővel ír, a stílusa lendületes, magával ragadó, akárcsak a történet maga. Mindig tartogatott valami fordulatot, állandóan várt valami a következő fejezetben, ami meghökkentett, és új mederbe terelte a cselekményt. Alig várom, hogy mihamarabb érkezzen a folytatás!

Borító:
Ha van lélegzetelállító, gyönyörű borító, akkor az az Ónix hajnaláé. Gyönyörű textúrákból összeállított montázs, mely a lila sokféle árnyalatában pompázik. Olyan káprázatos, akárcsak a történet maga! Ebből emelkedik ki a cím, mely egy egyszerű, mégis karakteres betűtípussal lett írva, így az Ó-betű valóságos ékkővé alakult.

Összességében:
Kate Golden regénye teljesen levett a lábamról. Az Ónix hajnala egy ízig-vérig romantasy kötet, ami egy különleges világba kalauzol el bennünket, ahol két birodalom harcban áll egymással Arwen a családja biztonsága érdekében önként felajánlkozik, hogy túszul az ellenséges csapatokat szolgálja különleges, gyógyító erejével. Ám az uralkodó és az ónixi lakosok lerombolják a róluk alkotott sztereotípiákat, Arwennek pedig újra kell gondolnia, mi is az igazi otthona és ki is ő valójában. Fordulatos, imádni való történet, tele titkokkal és szörnyetegekkel... akik talán ott bukkannak fel, ahol a legkevésbé várnánk rájuk.

Azoknak ajánlom az Ónix hajnalát, akik szeretik a romantikával átszőtt fantasy regényeket, az akciódús cselekményeket és a sötét titkokkal körüllengett uralkodókat.

Oldalszám: 400
Kiadó:
Anassa Könyvek
Beleolvasó: x

Kedvenc karakter: Kane Ravenwood
Kedvenc idézeteim:

"– Három olyan dolog van a világon, amit imádok. Az olvasás, a kihívások, és annak bebizonyítása, hogy valaki más téved – vágta rá Mari, mire hangosan felnevettem.
– És az, ha segíthetsz másoknak?
– Persze – vonta meg a vállát. – Az is."

*

"– Mindnyájunknak vannak démonjai. Az határozza meg a jellemünket, hogyan kezeljük őket."

Nyereményjáték

A nyereményjáték során a kitalált világoké, országoké a főszerep. Te rájössz, melyik fantasy-sorozathoz tartozik az elnevezés? A szerzőt és a címet írd be a Rafflecopter megfelelő sorába! 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Az állomás feladványa:
Ketterdam

A turné állomásai:
07.04. Kitablar
07.06. Insane Life
07.10. Kelly és Lupi olvas
07.11. Dreamworld

a Rafflecopter giveaway

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése