2024. augusztus 11.

Ana Huang - Twisted Games

 HANGULAT                                MOLY                                        2023

"Rhys ​Larsen testőr, és szigorú szabályok szerint végzi a munkáját: 1) Mindenáron megvédi az ügyfeleit. 2) Nem vonódik bele a magánéletükbe. Soha. És soha még csak meg sem fordult a fejében, hogy megszegje ezeket a szabályokat… amíg nem találkozott vele…A lány épp olyan makacs, mint ő, és a hűvös felszín alatt olyan tűz ég benne, ami idővel felemészti a jól bevált szabályokat. Napról napra fokozatosan bontja le a férfi védőfalait, mígnem Rhys kénytelen szembenézni az igazsággal: arra esküdött fel, hogy megvédi a lányt, de igazából nem akar mást, mint megragadni, és… 

Bridget von Ascheberggel hercegnő szabad életről és szerelemről álmodik. Amikor viszont a bátyja lemond a trónról, rá kell döbbennie, hogy nemsokára királynő lesz, és egy szeretet nélküli, de politikailag előnyös házasság vár rá. Pedig ő soha nem akarta magának a trónt. És ahogy új szerepkörében az intrikák és árulások között igyekszik lavírozni, még a benne tomboló vágyat is el kell rejtenie: hiszen a teste és a lelke egy olyan férfit kíván, akit nem kaphat meg.

Az ő váratlan és tiltott szerelemük romba döntheti az egész királyságot… és mindkettőjük számára katasztrofális következményeket rejteget." 

Ana Huang Twisted-sorozatával kapcsolatban ambivalens érzelmeim vannak. A BookToknak hála hatalmas visszhangot keltett a sorozat magyar megjelenése, ezért még akkoriban elolvastam az első kötetét, a Twisted Love-ot. Ugyanakkor inkább negatív tapasztalattal csuktam be a kötetet, és úgy gondoltam, hogy a csalódás miatt nem is olvasok többet Ana Huangtól. Viszont a tiltott románc a hercegnő és a testőre között mégiscsak arra sarkallt, hogy adjak a többi résznek esélyt, és bárkivel beszéltem, mindenki azt mondta, hogy a folytatások mind felülmúlják a Twisted Love-ot. Így került a kezembe a Twisted Games.

Bridget a diplomaosztója előtt áll. Fiatal, szabad, és nem nyomja a terhét a családi örökség, hiszen csak második a trónöröklési listán. Valószínűleg sosem lesz belőle királynő, hiszen bátyja fog a nagyapjuk után a trónra ülni. Így tehát nincs más dolga, mint élvezni a fiatalságát, élvezni az Egyesült Államok adta szabadságot a legjobb barátnőivel - Avával, Julesszal és Stellával. Ugyanakkor annak ellenére, hogy nem az ő vállára száll az uralkodás terhe, egy testőr mindig Bridgettel van, hogy megvédje őt. Így kerül a lány mellé az exkatona Rhys Larsen, aki fiatalos, férfias kiállásával azonnal életre kelti a pillangókat Bridget hasában. De hamar kiderül, hogy Rhys nagyon komolyan veszi a munkáját, így a lánynak meg kell barátkoznia a biztonsági előírásokkal, melyek a szabadságát igencsak korlátozzák. A vonzalom azonnal gyűlöletbe fordul át, és a folyamatos huzavonák az őrületbe kergetik mindkettőjüket. Bridget túl makacs ahhoz, hogy feladja a szabadságát, Rhys pedig a fronton megtanulta, hogy az emberi élet milyen mulandó, és elég egy rossz mozdulat, hogy tragédia legyen a vége. Ketten mégis össze vannak zárva egész nap - szóval borítékolható, hogy vagy megölik a másikat, vagy pedig egymásba szeretnek.

"– Még ha nem is vagy mellettem, mindenhol ott vagy. A fejemben, a tüdőmben, az elcseszett lelkemben."

Rhys múltja sötét és fájdalmas. A katonaságnál töltött idők alatt rengeteg halállal találkozott, és úgy érzi, itt az ideje, hogy most az életet szolgálja. Megvédjen valakit. De az ügyfeleivel mindig csupán munkakapcsolatot ápolt. Hiába hívták őt sokszor a leggyönyörűbb celebek az ágyukba, nem engedhette meg magának, hogy a karrierjét feláldozza néhány óra gyönyörért. Aztán meglátta a nála tíz évvel fiatalabb Bridgetet - eleinte azt gondolta róla, hogy ő a következő üresfejű hercegnő, akit meg kell védenie, de hamar bebizonyosodott az ellenkezője. A szép külső talán még szebb belsőt takart. Rhysnek minden energiájára szüksége van ahhoz, hogy távol tudja tartani magát a lánytól, és ez sikerül is neki: egy éjszakát kivéve. Mindketten tudják, hogy a köztük lévő szenvedély nem teljesedhet ki. Bridgetnek kötelességei vannak, Rhyst pedig a múltja, a státusza nem engedi Eldorra királyságába. Vajon lehet egyszerre helyt állni a feladataikban és engedni a szív hangjának?

Azt kell mondanom, hogy a Twisted Games sokkal jobb olvasmányélmény volt számomra, mint a Twisted Love. Valószínűnek tartom, hogy a karakterek voltak mások, szerethetőbbek, mint az első részben, valamint túl sok maffia-történet van és kevés hercegnő-testőr kapcsolatot ábrázoló, ami miatt a Twisted Games kitűnhetett a sorból. Bridget és Rhys története könnyed, tüzes és humoros - imádtam olvasni, kiszakított a hétköznapokból, és csak sodródtam velük. Ezek után adok esélyt a maradék két résznek is!


 

Borító:
Nekem nagyon tetszik ez a minimalista borító. A háttérben halványan egy korona és mellette ékszerek láthatóak. A kompozíció fő eleme a cím, amivel a "games" kiemelkedő, csillogó betűtípussal van írva. Ez a letisztult, arany szín pedig teljesen illik Bridgethez.

Összességében:
A Twisted-szériával kezdődő bonyolult, kettős kapcsolatomat a Twisted Games egy új mederbe terelte. Nagyon örülök végül, hogy adtam neki egy esélyt, hiszen maga a történet nagyon addiktív és rabul ejtő. Bridget és Rhys karaktere az életvidám hercegnő és a magának való, titokzatos testőr teljesen levett a lábamról, és csak még többet és többet akartam belőlük. A kettejük kapcsolata bizalomra, majd szenvedélyre épült, de hogyan küzdenek meg a társadalmi kötöttségekkel?

Azoknak ajánlom a Twisted Gamest, akik szeretik a perzselő, mégis különleges romantikus történeteket.

Oldalszám: 478
Kiadó:
Maxim

Kedvenc karakter: Rhys Larsen és Bridget von Ascheberg
Kedvenc idézeteim:

"– Megvannak a képességeim ahhoz, hogy jó testőr legyek. […] De azt hiszem, egyetlen egyszer sem voltam még ilyen nagy veszélyben, mint amióta te vagy az ügyfelem.
Bridget zavartan ráncolta a homlokát, én pedig majdnem elmosolyodtam. Majdnem.
– Ugyanis azóta tízszeresére nőtt az esélye, hogy felvágom az ereimet."

*

"– De először szeretnék tisztázni valamit. Ettől kezdve az enyém vagy. Más férfi nem nyúl hozzád. És ha mégis… – Az ujjam mélyen belenyomódott a bőrébe. – Hetvenkilenc módját tudom, hogyan lehet egy embert megölni, amiből hetvenet balesetnek tudok feltüntetni. Megértetted?"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése