2024. augusztus 15.

Tillie Cole - Ezer csók

 HANGULAT                                MOLY                                        2024

"Egy csók egy pillanat műve. De ezer csók élethosszig kitart.
Van egy fiú. És van egy lány. A szerelem egy pillanat alatt szövődik köztük, de egy évtized, amíg kibontakozik. Ezt a szerelmet nem képes megbontani sem a távolság, sem az idő. Ez a szerelem örökké tart. Legalábbis ők így hiszik. A tizenhét éves Rune Kristiansen visszatér szülőhazájából, Norvégiából az álmos georgiai kisvárosba, Blossom Grove-ba, ahol még gyerekkorában összebarátkozott Poppy Litchfielddel.Csupán egyetlen kérdés jár a fejében: a lány, aki a lelki társa volt, aki megígérte, hogy hűségesen visszavárja, vajon miért szakította meg vele a kapcsolatot minden magyarázat nélkül? Akkor a fiú szíve összetört. De amikor Rune megtudja, mi az igazság, a legnagyobb szívfájdalom csak ezután éri majd. Megindító történet a mindent felülíró szerelemről." 

A Thousand Boy Kisses - Ezer csók című történet középpontjában az igaz szerelem áll. Poppy és Rune nagyon fiatalon találkoznak, és már akkor tudják, hogy ők egymáshoz tartoznak. De az élet nem ilyen egyszerű, és egy sor akadály kerül a szerelmük elé, melyeket ki kell állniuk ahhoz, hogy végül a sorsuk beteljesedhessen. A Könyvmolyképző Kiadó új fordításban hozta el ezt a szívszaggató regényt, melynek olvasása közben szem nem marad szárazon. Tartsatok ti is a bloggereinkkel, és ha részt vesztek a nyereményjátékban, esélyetek nyílik megnyerni egy példányt a kötetből!

🕮🕮🕮

Egyidős lehettem a szereplőkkel, mikor ezt a regényt először olvastam eredeti nyelven.  De most, több évvel később is képes volt ugyanazt a hatást kiváltani belőlem, mint akkor. Ha megkérdezik, mi a kedvenc romantikus könyvem, biztosan erre esik a választásom - olyan szuggesztív erővel bír, mindig megszólítja a lelkemet.

Rune és Poppy még kisgyerekek, amikor szomszédok lesznek. A fiú Norvégiából költözött a családjával az Egyesült Államokba, és eleinte minden ellen ágált, amit az új életkörülmények kínáltak számára. Egészen addig, míg nem találkozott Poppyval. A masnit hordó, örök pozitív és mosolygós kislánnyal, aki azonnal beédesgette magát a szívébe. Nyolcévesek voltak, amikor Poppy nagymamája hosszú betegség után meghalt, ám egy végső kalandot még átadott az unokájának: ezer darab papírszívecskét egy befőttes üvegben, amit a lánynak meg kell töltenie ezer csókkal az élete során, és mindig felírnia, kivel és hol történt. A fiatalok számára nem kérdés, hogy az összes csókot Rune fogja adni Poppynak. 

Évekig elválaszthatatlanok, együtt nőnek fel és lépkednek a szerelem lépcsőin. De arra nem számítottak, hogy Rune édesapját visszahelyezik Oslóba, és kettejüket egy fél világ fogja majd elválasztani. Eleinte működik a távkapcsolat, de egyik pillanatról a másikra Poppy válaszai elmaradnak, és Rune-ban nem marad más csak a kétely és a düh. Mi történt, amiről nem tud? 

Amikor ismét szomszédok lesznek, Poppy már nem tud tovább menekülni Rune elől. A fiú pedig válaszokat vár, de már ő nem ugyanaz a Rune, aki évekkel korábban elhagyta az országot. Mintha a régi Rune teljesen eltűnt volna, és a helyét egy új vette át, aki csupán annak fájdalmakkal teli képmása. Hogyan talál vissza egymáshoz két megtört szív? Hogyan élik át életük legnagyobb kalandját, amit szerelemnek hívunk? 

Az Ezer csók egy szívszaggató, gyönyörű regény, aminek olvasása közben szem nem marad szárazon. A lelkünkig elér Poppy és Rune története, együtt sírunk, együtt nevetünk velük. Olyan könyv, ami visszaadja az elveszett hitet az igaz szerelemben! 

"– Jeg elsker deg.
Poppy nyelt egyet, majd elmosolyodott. Visszamosolyogtam rá.
– Szeretlek – fordítottam, csak hogy biztosan értse."

Borító:
A borító központi eleme a történet egy sarkalatos pontját ábrázolja: a befőttesüveget, melyet Poppynak meg kell töltenie ezer csókkal. A rózsaszín és a szürkéskék keveredése nagyszerűen bemutatja ezt a történetet, hiszen egyszerre szívmelengető, csodálatos regény, ugyanakkor fájdalmas is. 

Összességében:
A Thousand Boy Kisses - Ezer csók különleges helyet foglal el a szívemben. Amikor először olvastam, rendkívüli erővel szólított meg, és a történetet újraolvasva sem csalódtam. Hiába telt el sok év a kettő között. Tillie Cole képes az olvasó lelkének húrjait megpendíteni - ez egy olyan regény, amit biztosan fogok még a kezembe venni, hiszen az egyik legmeghatározóbb olvasmányélményemmé vált az életemben.

Azoknak ajánlom Poppy és Rune történetét, akik szeretik a megható, fiatalos regényeket. Akkor az Ezer csókban biztosan nem fognak csalódni!

Oldalszám: 408
Kiadó:
Könyvmolyképző
Beleolvasó: x

Kedvenc karakter: Poppy és Rune
Kedvenc idézeteim:

"– Szabad mosolyogni. Szabad boldognak lenni. Mi más értelme lenne az életnek?"

*

"Azoknak, akik hisznek a mindent felülmúló, szívszorító, igaz szerelemben. Ez a történet nektek szól." (Ajánlás)

Erre a történetre nem lehet elég csillagot adni

Nyereményjáték

A regény végén található egy dallista azokból a zeneszámokból, amiket az írónő hallgatott a történet írása közben. Mi ebből a listából válogattunk dalszövegeket a nyereményjáték során, Nektek pedig nincs más feladatotok, mint kitalálni az előadót és a dal címét. A választ írjátok a Rafflecopter doboz megfelelő sorába!

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Az állomás feladványa:
“For your eyes only, I show you my heart
For when you're lonely and forget who you are”

A turné állomásai:
08.15. Kitablar
08.17. Kelly és Lupi olvas - extra
08.19. Kitablar - extra
08.21. Kelly és Lupi olvas

a Rafflecopter giveaway

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése