2024. augusztus 3.

Carly Robyn - Száguldó szerelem

 HANGULAT                                MOLY                                        2024

"Nem ​csak a flaszter izzik a Forma-1 pályán…
Mivel a kicsapongásaival és a meggondolatlanul bevett hajtűkanyarjaival van tele a sajtó, Blake Hollisnak, az ötszörös Formula-1 világbajnoknak sürgősen vissza kell szereznie a jó hírét. A csapata drasztikus lépésre szánja el magát: életrajzi kötetet akarnak íratni, amely feltérképezi Blake pályafutását, és egy hamisítatlan brit úriembert tár az olvasók elé. Ekkor kerül képbe Ella Gold, a karrierje mélypontján lévő amerikai sportújságíró, aki kétségbeesetten vágyik az újrakezdésre, ezért el is fogadja a kihívást jelentő felkérést. Elvégre Blake-kel interjúzni nem lehet olyan rossz, mint New York-ban maradni, ahol a csapból is a munkahelye elhagyásáról szóló pletykák folynak… Vagy mégis? Miközben Ella és Blake együtt töltik a szezont, és bejárják a világversenynek helyet adó huszonegy várost, ráébrednek, hogy nemcsak a sebesen gördülő kerekektől izzik a pályán a levegő. Az utolsó interjúkérdést együtt kell megválaszolniuk: képesek megírni a saját happy endjüket, vagy a szerelmük amilyen hirtelen lángra lobbant, ugyanolyan gyorsan porrá is ég?" 

A General Press Kiadó gondozásában jelent meg Carly Robyn Száguldó szerelem című sportrománca, amely a Formula-1 izgalmas világába viszi el olvasóját. Kövessétek blogturnénkat, és ha a szerencse is mellétek áll, megnyerhetitek a Kiadó által felajánlott könyv egy példányát!

🕮🕮🕮

A General Press kiadó egy igazi sportos, nyári történetet hozott el nekünk: ez a Száguldó szerelem. Mi is eshetne jobban ebben a kánikulában, mint egy igazi, frissítő limonádé-könyv tele humorral és szerelemmel?

Ella Gold egy neves, amerikai sportpodcast házigazdája volt, amíg munkahelyi szexuális zaklatás áldozata nem lett. Nőként alapvetően is nehéz elhelyezkedni mint sportriporter, Ellának mégis sikerült a magasba törni, és ezt egyes férfikollégái nem kezelték jól - ezért kihasználva erőfölényüket és befolyásukat, megalázták őt, majd felmondásra kényszerítették. Ella ezek után lehetőséget kap Európában, hogy a népszerű Forma-1-es pilóta, Blake Hollis életrajzírója legyen. A távolság segíthet maga mögött hagyni a múltat, az új munka pedig megalapozhatja a karrierjét. Mindenhogy csak nyerhet ezzel az ajánlattal. Kár, hogy Blake Hollisból nagyon nehezen lehet kihúzni bármiféle választ, a magánéletéről senkinek nem beszél, a titkait féltve őrzi. De talán az örökké vidám, cserfes lánynak mégiscsak sikerül kicsalogatnia a csigaházából a világsztárt...

Blake Hollis nagyon sokat dolgozott azért, hogy most mindene meglegyen. Világsiker, karrier, pénz és mindenre hajlandó rajongók. Nem tudja kitenni a lábát a négy fal közül anélkül, hogy újságírók ne kapnák azonnal lencsevégre. Ám egy balhé besötétíti a csillogó hírnevét, de egy életrajzi könyv kiadása esélyt adhatna neki arra, hogy helyrehozza a jóhírét. Ella az örök vidámságával, sodró lendületével olyan színt hoz az életébe, aminek eddig nem volt birtokában: korábban valamiféle szenvedélyt csak a vezetéssel és versenyzéssel kapcsolatban érzett, aztán jött ez a sportújságíró, aki bájával és elevenségével teljesen leveszi a lábáról. Minél több időt tölt Blake és Ella együtt, annál nehezebbé válik számukra a külön töltött idő. Mindeközben a szezon vége is vészesen közeledik, így ki kell találniuk, mi lesz az utolsó rajt után?

"Bárki, aki nem küzd azért, hogy az életed része lehessen, rohadt nagy barom, oké?"

Carly Robyn friss könyve tényleg úgy hatott rám, mint a nyári szellő vagy egy hűs limonádé. A könnyed stílus és laza történet miatt olvastatta magát a regény, azonnal bevonódva éreztem magam, már rögtön az elején megkedveltem a szereplőket - mindketten olyan határpontján állnak az életüknek, ahol döntést kell hozniuk, merre induljanak tovább. Új irányba? Vagy maradjanak megszokott események láncolatánál? De a könnyed témákon felül az írónő fontos, hétköznapi problémákat is megpendített: munkahelyi abúzus, családi traumák, kapcsolati minták. Blake-nek és Ellának is egymásra van szükségük ahhoz, hogy sikerüljön megküzdeni a saját nehézségeikkel. Emiatt pedig a Száguldó szerelem nem csupán egy kikapcsolódást nyújtó történet, hanem egy mondanivalóval teljes regény - olyan problémákról, melyek jelen vannak a hétköznapokban, de nem beszélünk róla eleget.

Egyedüli észrevételemként azt fogalmaznám meg, hogy szívesen olvastam volna többet magáról a versenyzésről és arról, milyen érzés Blake-nek a volánnál, hogyan hajtja az adrenalin. Ennek hiányát betudtam annak, hogy az írónő nem tudná reálisan bemutatni, hiszen ő maga nem élte át, mégis úgy gondolom, bele lehetett volna szőni a férfi szemszögeibe a pályán átélt gondolatokat, érzéseket jobban, mert sokszor csak az előtte és utána lévő eseményeket prezentálta az írónő. Ennek elmaradása ugyanakkor nem vont le magából az olvasmányélményből, csupán én szívesen megismerkedtem volna a Forma-1 versenyzés részével is.

Borító:
Mostanában nagy teret hódítanak a könyvpiacon a rajzolt borítók. A Száguldó szerelem arculatán a két főszereplőt láthatjuk - Blaket sportfelszerelésben és mellette Ellát ipaddel valamint kávéval a kezében. Nagyon lényegre törő, hiszen azonnal tudjuk, mire számíthatunk, a sportrománcok kedvelői rögtön a kezükbe veszik. 

Összességében:
A Száguldó szerelem egy igazi nyári olvasmány, ami kikapcsolódást nyújt ebben a kánikulában. Ugyanakkor a könnyedsége mellett tartalmaz súlyos, mégis mindennapi témákat, melyeknek ez a Forma-1-es sportrománc ad keretet. Blake és Ella története azonnal beszippantott, alig akartam letenni, ez pedig a humorának és az addiktív cselekménynek köszönhető. 

Azoknak ajánlom Carly Robyn regényét, akik szeretik a vérpezsdítő szerelmi történeteket.

Oldalszám: 376
Kiadó:
General Press

Kedvenc karakter: Eliana Gold
Kedvenc idézeteim:

 "Bébi, te vagy a bizonyíték arra, hogy egy angyal is képes megjárni a poklot, és gyönyörűen viselni az égési sérüléseket."

*

"Kissé olyanok vagyunk, mint Millie kedvenc rajzfilmje, A szépség és a szörnyeteg. Egy gyönyörű, független nő arra kényszerül, hogy egy önző, arrogáns pöccsel töltse az idejét."

*

"Ha Michelangelo öt évszázaddal később született volna, garantálom, hogy Blake testét faragta volna ki Dávidé helyett." 


Nyereményjáték

Nyereményjátékunkban a száguldó cirkusz világbajnokainak nevét rejtettük el a turné állomásain. A Ti feladatotok, hogy megtaláljátok a neveket, és beírjátok a Rafflecopter megfelelő dobozába. Keressétek a piros, félkövér, aláhúzott betűket a bejegyzésben!

Figyelem! A válaszok utólag nem módosíthatóak. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertes sorsolására kerül sor. A kiadó csak magyarországi címre postáz. 

A turné állomásai:
08.01. Betonka szerint a világ
08.03. Kitablar
08.05. This is my (book) universe
08.07. Kelly és Lupi olvas

a Rafflecopter giveaway

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése