2024. augusztus 31.

Kerri Maniscalco - Átkozottak királysága

 HANGULAT                                MOLY                                        2024

"Egy ​nővér. Két bűnös herceg. Folytonos megtévesztés némi bosszúval fűszerezve… Üdvözlünk a pokolban!
Miután eladta a lelkét, hogy a Gonoszok királynéja legyen, Emilia a Harag hercegével a Hét körbe utazik, ahol kitárul előtte a bűn csábító világának kapuja. Megfogadja, hogy bármit megtesz, hogy megbosszulja szeretett testvére, Vittoria halálát… még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy jegyességre kell lépnie a Kevélység hercegével, a démonok királyával. A Gonoszok udvarának legelső szabálya? Ne bízz meg senkiben! A csalárd hercegek, fényűző paloták, titokzatos meghívók és ellentmondásos nyomok között Emilia magányosabb, mint valaha. Megbízhat egyáltalán Haragban, aki szövetségese volt a halandók világában? Vagy a herceg veszélyes titkokat rejteget a valódi természetéről? Útja során Emilia minden elképzelhető próbatétellel szembekerül. Vajon megleli a mágikus tárgyakat, amelyek feloldják a múltja talányait, és megadják a válaszokat, melyekre vágyik…?
Vesd bele magad a szenvedélybe!" 

Megérkezett a Gonoszok királysága várva várt folytatása: az Átkozottak királysága. Főszereplőink, Emilia és a Harag útja ezúttal nem máshova vezet, mint a pokolba. A fiatal boszorkány mindent megtenne annak érdekében, hogy ikertestvérének gyilkosát felkutassa, ezért szövetséget köt magával az ördöggel. Új titkok, új helyszín, egy mindent elsöprő szerelem. Tarts te is a bloggereinkkel, és ha helyesen válaszolsz a kérdésekre, akkor lehet, te leszel a szerencsés, aki megnyeri a Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából a könyvet!

🕮🕮🕮

Az Átkozottak királysága még elevenebb, még több titkot tár fel, mint az első rész! Pedig azt hittem, hogy azt már nem lehet fokozni. Kész, teljességgel beleszerettem ebbe a trilógiába!

Emilia di Carlo elfogadta, hogy a bosszúja beteljesítése érdekében eladja a lelkét magának az ördögnek, és a Gonoszok királynéja lesz, Kevélység felesége. A pokolba vezető úton, a hét főbűn territóriumába Harag vezeti el, akiről Emilia a testvére halála óta nem tudja eldönteni, hogy barát vagy ellenség. Ennek ellenére tapintható köztük a szenvedély - hiszen vékony a határ a szerelem és a gyűlölet között, ahogy mondani szokás.

A második kötet elhagyta az emberek birodalmát és teljességgel a Gonoszok királyságára összpontosított: a pokolra. Kerri Maniscalco lefesti az olvasói számára, milyen lehet az alvilág, és hogyan élnek ott a démonhercegek. Igazi gótikus pompával díszített kastélyok szövik át a királyságot - egyszerre rémisztő és lélegzet elállító helyként elevenedett meg a lelki szemeim előtt. Ide kalauzol el bennünk Harag, majd ismerkedünk meg a fivéreivel, a további bűnökkel, akik nem restek fitogtatni saját hatalmukat: Emiliát lépten-nyomon a halál árnyéka lengi be, a démonhercegek minden lehetséges módon ingerlik, és próbálják saját hatalmuk szolgálatába állítani. A lány végig arra készül, hogy majd a terve, ami által hozzámegy a pokol urához, és megtudja az igazságot ikertestvére gyilkosáról, de semmi sem úgy alakul, ahogyan azt ő elgondolta. Harag palotájában várakozik a meghívásra Kevélységtől, de az nem érkezik meg... Újabb és újabb titkok látnak napvilágot, mígnem Emilia kénytelen belátni, hogy amiről legkevesebbet tud, az tulajdonképpen önmaga és saját vérvonala. Ki volt az első boszorkány, aki átkot szórt a pokol urára? Mi történt a testvérével valójában? Ki is Harag? És miért vonzza ennyire magához a démonhercegből áradó misztikum és energia? Megannyi megválaszolatlan kérdés, mely sok-sok fordulatot tartogat az olvasóknak.

"A derűs csillogás a szemében majdnem olyan bűnös volt, mint ő maga."

Szerintem a történetnek kimondottan jót tett, hogy egy új világban folytatódott, elszakadva az emberektől, és arra fókuszált, ami bennünket leginkább foglalkoztatott: Milyen is a Gonoszok királysága? Imádtam ezt az új helyszínt, ahogyan Kerri Maniscalco mitológiájában a pokol fel van építve, és minden csavar meglepett, amit a történet hozott. Haragot nem tudtam minden sötétsége ellenére is nem imádni, és Emilia elhivatottsága és merészsége is folyton folyvást lenyűgözött. Egy rejtély, ami körüllengi végig a trilógiát... és valahogy mégsem lehet megunni!


 

Borító:
A második kötet borítója megtartotta az eredetijének színét: a kék uralja. Központi eleme továbbra is egy koponya, melyet virágok vesznek körül, és a háttérben misztikus köd bolyong. 

Összességében:
Az Átkozottak királysága talán még izgalmasabb, még pörgősebb volt, mint az első kötet! Teljesen rabul ejtett - egyszerűen nem tudtam szabadulni Emilia és Harag történetétől.
Belegondoltál már valaha, milyen lehet a pokol? Kerri Maniscalco ad egy alternatívát, melyben gótikus épületek, hőség helyett pedig fagy van. Sötét, igazi bűnös élvezet!

Oldalszám: 408
Kiadó:
Könyvmolyképző
Beleolvasó: x

Kedvenc karakter: Harag
Kedvenc idézeteim:

"– Sokkal jobb, ha előnyt tudsz kovácsolni a gyűlöletedből, mintha imádnál, és hagynád, hogy e világ romlottsága bekebelezzen."

*

"[…] úgy festett, mintha egyenesen magából a kísértés esszenciájából faragták volna."

*

"Álltam a tekintetét. Talán a bor volt az oka, vagy a démonbirodalom és a bűnre való hajlama, vagy az, ahogy a szeme diadalittasan csillogott, de nem voltam hajlandó feladni ezt a csatát."

Nyereményjáték

A nyereményjáték Dante: Isteni színjáték című művébe kalauzol el benneteket Babits Mihály fordításában. Az idézetek alapján meg kell fejtenetek, hogy a “Pokol” című részének melyik énekében hangzanak el az állomásokon olvasható sorok. A megoldást számmal és betűvel is beírhatjátok a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Az állomás feladványa:
“Ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel!”

A turné állomásai:
08.25. Kitablar - extra
08.27. Insane Life
08.31. Kitablar
09.01. Kelly és Lupi olvas

a Rafflecopter giveaway

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése