2024. augusztus 25.

Kerri Maniscalco - Gonoszok királysága

 HANGULAT                                MOLY                                        2022

"Két nővér. Egy brutális gyilkosság. Egy bosszúhadjárat… És egy mámorító szerelem.
Emilia és az ikertestvére, Vittoria strega – olyan boszorkányok, akik az emberek között élnek, meghúzzák magukat, nehogy felfigyeljenek rájuk és üldözni kezdjék őket. Egyik este Vittoria nem ér oda időben a család híres-neves szicíliai éttermébe. Emilia hamarosan rábukkan szeretett ikertestvére holttestére… amit felfoghatatlan módon megcsonkítottak. Emilia összeroppan, és úgy dönt, bármi áron megkeresi a testvére gyilkosát, hogy bosszút álljon – még akkor is, ha réges-rég tiltott fekete mágiát kell használnia hozzá. Később Emilia megismerkedik Haraggal, a pokol egyik bűnhercegével, akitől már gyerekkora óta óva intik. Harag azt állítja, hogy Emilia oldalán áll, és megbízást kapott arra, hogy derítse ki, ki gyilkolja a szigeten a nőket. De amikor a Gonoszokról van szó, soha semmi nem az, aminek tűnik…
Hagyd, hogy elvarázsoljon!" 

Megérkezett a Gonoszok királysága várva várt folytatása: az Átkozottak királysága. Főszereplőink, Emilia és a Harag útja ezúttal nem máshova vezet, mint a pokolba. A fiatal boszorkány mindent megtenne annak érdekében, hogy ikertestvérének gyilkosát felkutassa, ezért szövetséget köt magával az ördöggel. Új titkok, új helyszín, egy mindent elsöprő szerelem. Tarts te is a bloggereinkkel, és ha helyesen válaszolsz a kérdésekre, akkor lehet, te leszel a szerencsés, aki megnyeri a Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából a könyvet! De elsőként ismerkedj meg az első kötettel:

🕮🕮🕮

A Gonoszok királyságával már megjelenése óta szemezek - egy fantasy történet, melynek a középpontjában a hét főbűn áll? Ide vele!

Emilia és ikertestvére Vittoria egy erős boszorkánycsalád leszármazottjai. Nagymamájuk folyamatosan ugyanazt mondta nekik: hordják mindig a tőle kapott amulettjeiket és tartsák magukat távol a gonoszoktól, a malvagióktól. De Vittoria mindig is kereste a bajt, és ennek meg is lett az eredménye. Egyik éjszakán Emilia holtan talál rá a nővérére, akinek a testét megcsonkították: hiányzott a szíve. Ekkor elhatározza, hogy nem áll le, amíg meg nem találja testvére gyilkosát és bosszút nem áll rajta. Megidézi tehát a gonoszt - de a sötét varázslatoknak ára van. A hét főbűn egyike, a Harag jelenik meg neki, aki szintén meg akarja tudni, ki gyilkolja a Kevélység menyasszonyának szánt boszorkányokat. Emilia, ha eladja a lelkét, beteljesítheti a bosszúját. De nem is tudja, mibe keveredett, és ki is ő valójában, amíg fel nem tárul a titok: miért is kellett folyamatosan az amulettjeiket maguknál tartaniuk, és mit is jelképez az valójában...

"Az emberek érdekesmód mindig az ördögöt hibáztatják,
ha olyasvalami történik, amit nem értenek."

Kerri Maniscalco Palermóba kalauzol el bennünket, ahol részesei lehetünk a sötét, alvilági eseményeknek. Ez a helyszín különleges felhangot adott a történetnek, nemcsak egyedi kulturális közeget biztosított, de azáltal, hogy Emiliáék családjának saját vendéglője van, és a lány is jártas a konyhaművészetben, számos olasz ínyencséggel megismerkedhetünk a regényt olvasva, amit egy halál-szőtte fantasy történetben igencsak különlegesnek gondolok. Különböző olasz szófordulatok, kulturális elemek jelennek meg a történetben, melyek tovább színesítik az alapvetően is egyedi atmoszférát. 

Harag és Emilia között különleges kémia van, melyet mindketten próbálnak figyelmen kívül hagyni. A sármos démonherceg nem engedheti meg magának, hogy egy boszorkánylány elterelje a figyelmét a gyilkosságokról, és Emilia fókuszában is csak a bosszú áll. A kettejük közti sötét évődést a tettes utáni nyomozás lengi körül, majd rá kell jönniük, hogy a legdrágább, amit egymásnak adniuk kell, az a bizalom. De nem halálos kísérlet megbízni a főbűn egyikében?

Mit mondhatnék még? Egyszerűen imádtam ezt a történetet - azonnal a rabja lettem, és úgy szomjaztam minden egyes fejezetéért, mint a sivatagi hőségben egy csepp vízért. Különleges, egyedi történet megfűszerezve kellő humorral és szenvedéllyel. 

Borító:
A magyar kiadás teljesen új borítóval jelentette meg a Gonoszok királyságát. A halál-téma megmaradt, a képet koponyák díszítik, melyet füstfelleg vesz körül. Az eredeti borítón még láthatunk elszáradt rózsákat és egy kígyót, mely közkeletűen a bűn szimbolikájához tartozik.

Összességében:
A Gonoszok királysága egy különleges, sötét fantasy-történet tele nem várt fordulattal, egy vérpezsdítő nyomozással valamint meg van fűszerezve az olasz gasztronómia varázsával. Kerri Maniscalco egy igazán egyedi alapötlettel állt elő: a középpontba a hét főbűnt helyezte, és valahogy elérte, hogy a Harag levegyen bennünket a lábunkról. Vajon mit tartogat még számunkra ez a trilógia?

Minden fantasy-rajongónak kötelező olvasmány!

Oldalszám: 440
Kiadó:
Könyvmolyképző
Beleolvasó: x

Kedvenc karakter: Harag
Kedvenc idézeteim:

 "– Mit műveltél velem?
– Hagytam, hogy felszínre törjenek a legbensőbb vágyaid. Vannak, akik bűnnek nevezik őket."

*

"Egy jó könyv egyfajta mágia, olyasmi, amiben bátran elmerülhetek, nem kell attól tartanom, hogy a ránk vadászók elkapnak. Imádok így eltávolodni a valóságtól, főleg gondterhes időszakokban. Egy történetben bármi lehetséges."


 Nyereményjáték

A nyereményjáték Dante: Isteni színjáték című művébe kalauzol el benneteket Babits Mihály fordításában. Az idézetek alapján meg kell fejtenetek, hogy a “Pokol” című részének melyik énekében hangzanak el az állomásokon olvasható sorok. A megoldást számmal és betűvel is beírhatjátok a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Az állomás feladványa:
“Az emberélet útjának felén  egy nagy sötétlő erdőbe jutottam,  mivel az igaz útat nem lelém.”

A turné állomásai:
08.25. Kitablar - extra
08.27. Insane Life
08.31. Kitablar
09.01. Kelly és Lupi olvas

a Rafflecopter giveaway

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése