2024. szeptember 3.

Rebecca Yarros - Abban az esetben

 HANGULAT                                MOLY                                        2024

"HÁNY ​ESÉLYT ADNÁL EGY SZERELEMNEK?

Amikor Izzy Astor felszállt a hazafelé tartó repülőre, semmi különösre nem számított; csak arra, ami egy átlagos ünnepi utazással együtt jár: tömeg, zsúfoltság, stressz. De a mellette ülő pasi minden, csak nem átlagos. Nate Phelan sötét hajának, kék szemének és izgalmas, ám kissé nyers sármjának képtelen ellenállni. Le sem tudják tagadni a köztük pillanatok alatt fellobbanó vonzalmat. Izzy soha nem hitt a sorsban, de ezentúl fog. Pár perccel a felszállásuk után a repülő a Missouri folyóba zuhan, és ezzel végérvényesen megváltozik az életük. Ahogy ők maguk is. Miután túlélik a balesetet, Nate bevonul a seregbe, míg Izzy a politikai pálya mellett dönt. Annak ellenére, hogy a baleset utáni évek alatt párszor találkoztak, az időzítés valahogy sosem tűnt jónak ahhoz, hogy kapcsolattá alakuljon a vonzalom. Végül az egyre veszélyesebbé váló Afganisztánban futnak össze, ahol Nate-et bízzák meg Izzy védelmével.A férfi mindent megtenne, hogy biztonságban tudja a nőt. És még többet, hogy elnyerje a szívét…SZERELEMBEN ÉS HÁBORÚBAN MINDENT SZABAD?" 

Rebecca Yarros In the Likely Event - Abban az esetben című regénye a sorsszerűségek története. Izzy és Nate élete egy repülőgép-balesetet követően örökre összeforrt, még akkor sem tudnak igazán továbblépni, ha külön utakon járnak. Tíz év elteltével ismét találkoznak Afganisztánban egy katonai bázison, ám ekkor már nem tudják a szőnyeg alá söpörni a múltat és az érzéseiket. Légy részese Te is ennek a megindító, szerelmi történetnek - tarts a bloggereinkkel, és ha helyesen válaszolsz az állomások feladványaira, lehetőséged nyílik megnyerni a Könyvmolyképző Kiadó által felajánlott példányt is!

🕮🕮🕮

Rebecca Yarros neve a fantasy-rajongók számára a Fourth Wing - Negyedik szárny regénye miatt csenghet ismerősen. De a fantasy mellett írt már korábban az írónő romantikus-erotikus történeteket is - ez a Tiéd vagyok sorozat, ami viszont egyáltalán nem nyerte el a szívemet. Emiatt kicsit ódzkodtam attól, hogy milyen is lesz az In the Likely Event - Abban az esetben. De nem keltem tovább a feszültséget, elmondom: egyszerűen imádtam.

A fiatal Izzy Astor sosem szeretett repülni - annak ellenére, hogy százalékosan sokkal több az autósbalesetek száma, mint a repülőgép-katasztrófáé. Beszélgetésbe elegyedik a mellette ülő fiatal fiúval, aki azért utazik, hogy a sereghez csatlakozzon. Nate eltereli a lány figyelmét és közben jó társaságnak is bizonyul. Beszélgetnek könyvekről, zenéről, filmekről és a jövőről. Aztán egyszer csak a repülőgép kigyullad, és vészesen zuhanni kezdenek a föld felé, mígnem a Missouri folyóban kötnek ki. Nate nemcsak Izzy életét menti meg, de sok utastársuknak is segít a partra jutásban, majd a lány férjének hazudja magát azért, hogy vele mehessen a kórházba, ám még azelőtt jönnek érte a seregtől, hogy elbúcsúzhatna a lánytól. Izzy pedig a műtét után nem emlékszik semmi konkrétumra, csak a fiúra, aki megmentette az életét. Mégis hány pillanat kell ahhoz, hogy az ember szerelembe essen?

Tíz év múlva Izzy és Nate ismét találkoznak egy afganisztáni katonai erődítményben. Mindketten rengeteget változtak, felnőttek, és kaptak az élettől egy újabb lehetőséget arra, hogy újraírják a múltat. 

Az Abban az esetben két idősíkon játszódik. Elsőként van a jelen, melynek helyszíne Afganisztán. Izzy azért küzd, hogy hazaküldhessék a frontról az amerikai katonákat - köztük Nate-et is. Diplomataként érkezik a hadi területre és a kezén egy hatalmas jegygyűrű virít. Nate-nek az a feladata, hogy megóvja őt, de a köztük lévő kimondatlan feszültség miatt talán ez nem is olyan egyszerű dolog. A másik cselekményszál a folyamatosan kibontakozó múlt egészen a repülőgép-balesettől a jelenig. Habár tíz év telik el, közben találkoznak, de sosem konkretizálják, mi is van köztük igazán. De három éve teljesen megszakadt köztük a kapcsolat - mi történt New Yorkban, ami miatt megharagudtak egymásra? 

"– Eszedbe jutott valaha, hogy azért vagy boldogtalan, mert nem azt az életet éled, amire mindig is vágytál?"

A könyv legkiemelkedőbb része szerintem az az érzelmi mélység, melyet közvetít. Ebben a rohanó világban az alapvető felállás, hogy bárki és bármi pótolható, és Rebecca Yarros könyve ezzel megy szembe: igenis van olyan személy, aki ha egyszer belép az életedbe, utána nem tudod kitörölni vagy mással helyettesíteni, egyszerűen beleégette magát a szívedbe.
Izzy mint női főhős nagyon inspiráló személyiség: önzetlen, bájos és erős, egyből látszik, hogy a szeretteiért bármikor képes síkra szállni, saját testi épsége sem számít. Nate pedig eleve azért megy katonának, hogy - idegen - embereket megvédjen, hogy míg ő a csatatéren harcol, addig mások nyugodtan álomra hajthassák a fejüket. De Izzyért mégis képes lenne felperzselni a világot, ám a szív és az ész harcát egyedül kell megvívnia. 

Borító:
A borító a felhők mögé repít bennünket - tekintve, hogy a repülésnek fontos szerepe van a történetben, szerintem nagyon jó választás volt ez a kép. Ráadásul szemet gyönyörködtető, hiszen épp azt a pillanatot kapták el, amikor a nappal éjszakába vált. Csodálatos!

Összességében:
Rebecca Yarros egy olyan írónő számomra, akitől ezek után szkepticizmus nélkül bármit a kezembe veszek! Megmutatta, hogy nemcsak a fantasy-világban mozog otthonosan, hanem képes egy szenvedélyes, érzelmes és megható regényt is kiadni a keze közül. Izzy és Nate történetének minden betűje a szívemig hatolt, és remélem, minél többet megismerkednek ezzel a csodával!

Azoknak ajánlom az In the Likely Event - Abban az esetben című könyvet, akik szeretik a második (vagy többedik) esélyről szóló regényeket, a szerelmes, szívszorító történeteket.

Oldalszám: 376
Kiadó:
Könyvmolyképző
Beleolvasó: x

Kedvenc karakter: Nate Phelan
Kedvenc idézeteim:

"A szívem összevissza vert a mellkasomban. A levegő sűrűbb lett, és szinte szikrázott közöttünk, a pillantásunk egymásba fonódott az apró, de aknákkal teli föld fölött, ami elválasztott minket. Egy rossz lépés és mindketten elvérzünk."

*

"A testbeszéde majdnem elhitette velem, hogy nyugodt és összeszedett, de a tekintete mindig elárulta, mit érez valójában."

*

"Ám létezni nem ugyanaz, mint élni."

Nyereményjáték

 
Izzy és Nate a repülőgépen könyvekről beszélgetnek, és az olvasás szeretete többször is visszatér a regény folyamán. A nyereményjátékban a párbeszédeikben említett könyvek fülszövegrészletét adjuk fel feladványként - Nektek az a feladatotok, hogy kitaláljátok a szerző nevét és a könyv címét. A megoldást pedig írjátok a Rafflecopter doboz megfelelő sorába!
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Az állomás feladványa:
“Az ultrakonzervatív Gileád Köztársaság – a jövő Amerikája? – szigorú törvények szerint él.”

A turné állomásai:
09.03. Kitablar
09.05. Kelly és Lupi olvas
09.07. Readinspo
09.09. Veronika's Reader Feeder
09.11. This is my (book) universe
09.13. Zakkant olvas

a Rafflecopter giveaway

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése