2024. október 2.

Julie Soto - Szeret, nem szeret

 HANGULAT                                MOLY                                        2024

"A ​mogorva exeddel megszervezni egy álomesküvőt?!
Ama Torres imádja az esküvőket, de utálja a házasság intézményét. Esküvőszervezőként tudja, mi kell ahhoz, hogy megrendelőinek álomszerű, tökéletes eseményt biztosítson, de a párkapcsolatok… számára zsákutcák. Elliot Bloom jellemzően utálja a virágkötészetet, de az apja ráhagyta az üzletet, ő meg elszúrta a lehetőséget, hogy megszabaduljon tőle. Ahogy két éve elszúrta azt is, hogy megkérje a barátnője, Ama kezét. Azóta már tudja, hogy a virágok nem hagyják faképnél– ellentétben Amával.Ama olyan felkérést kap, ami áttörést jelentene a karrierjében: egy influenszerpár esküvőjét kell megszerveznie. Csakhogy akad egy bökkenő: Elliot készíti a virágdekorációt, így kénytelenek újra együtt dolgozni.A helyzeten nem segít a két menyasszony sem, akik érzékelik a nyilvánvaló kémiát Ama és Elliot között, és elszántan össze akarják hozni őket, mert nem ismerik bonyolult múltjukat. Ha ehhez még hozzáveszünk egy rosszindulatú exfőnököt és egy realityfilmes esküvődokumentáló stábot, a helyzet talán robbanáspontig feszül. Vajon Amának és Elliotnak a szíve kerül ismét a legnagyobb veszélybe? Vár egy érzelemdús és szenvedélyes esküvő – vesd bele magad!" 

A Könyvmolyképző kiadó jóvoltából jelenik meg Julie Soto írónő Reylo fanfiction ihletésű Forget me Not - Szeret, nem szeret című romantikus komédia könyve. A történet Ama a rendezvényszervező és Elliot a morcos virágkötő hullámvölgyekkel tarkított kapcsolatáról szól. Vajon sikerül az elbaltázott kapcsolatukat ismét helyreállítani két influenszer és virágok segítségével?  Gyertek, és a turnén ismerjétek meg jobban a történetet! 

 🕮🕮🕮

Julie Soto Forget Me Not - Szeret, nem szeret című regénye fanfictionként kezdte, ami Kylo Ren és Rey kapcsolatát dolgozta fel új köntösben - ebből a Star Wars-ihlette párosból készült egy igazán édes történet, aminek a középpontjában a második esély áll.

Ama álommunkája, hogy esküvőszervezőként elindíthatta a saját cégét. Nem volt könnyű kilépni egykori főnöke árnyékából, de kreativitása és bájos jelensége sosem hagyta eddig cserben. Most élete legnagyobb lehetősége előtt áll, hiszen egy híres influenszer, Hazel Renee kérte fel, hogy szervezze meg az álomesküvőjüket, ami minden, csak nem kis költségvetésű. Amára nem csak nagy felelősség hárul, de szembe kell néznie azzal, hogy talán az egész élete ezen a napon áll vagy bukik. Ha sikerül világraszóló esküvőt szerveznie, akkor mindenki megismeri a nevét - és nem csak Sacramentóban. De Hazel és Jackie már kiválasztották a virágkötőjüket, akivel Amának együtt kell dolgoznia... és Elliot Bloom neve egy fokkal bonyolítja a nagyszabású rendezvény zökkenőmentes leszervezését. 

"A mellkasomban lakó apró virág most találkozik a napfénnyel és végre kivirágzik."

A múltbeli események folyamatosan bontakoznak ki Elliot szemszögéből, hogyan ismerkedtek meg, miért kezdtek el több időt együtt tölteni, és hogyan alakult át a köztük lévő szakmai kapcsolat sokkal intimebbé. Ama tipikusan az az életvidám főszereplő, aki tündérkeresztanyaként szereti mások álmait valóra váltani. Grandiózus ötletei vannak, melyekkel mindig leveszi a megbízóit a lábukról. De valahogy ő maga nem hisz a szerelemben. Úgy gondolja, hogy az esküvő egy nagyszabású buli, ami nem egyszeri és megismételhetetlen. Csupán konvenció. De miért is hinne a mindent elemésztő szerelemben és a házasságban, ha az édesanyja már a tizenhatodik (!) férjétől válik éppen? Számára a kapcsolatoknak lejárati idejük van, az örökkévalóság nem opció. Ennek mentén éli az életét, de mikor találkozik Elliottal, aki nem csupán alkalmilag szeretné őt az életébe, hanem végérvényesen, inkább megfutamodik. De Hazel és Jackie esküvőjén ők is kapnak egy második esélyt, hogy évekkel később újra fellobbanhasson köztük a szerelem, és talán Amát is sikerül meggyőzni, hogy nem minden házasság végződik válással.

Julie Soto regénye egy szikrázó, romantikus történet - de miért is ne lenne az, hiszen a két főszereplőnek az a célja, hogy megszervezzen egy álomesküvőt! Ki hibáztatja őket, ha ebben az atmoszférában fellángol újra a régi szenvedély?

Vicces, bájos történet egy mogorva, de aranyszívű virágkötőről és egy fánkimádó esküvőszervezőről.

Borító:
A magyar és a külföldi borító is a ma populáris grafikus vonalat viszik tovább - a két főszereplő látható a képen, ahogy egymással szemben, meghitten állnak. Elliot a maga hosszúkás hajával, tetovált karjával és Ama a szolid, csinos ruhájában. A haza borító engem összhatásában jobban elvarázsol, a pasztellszínek szinte körülölelik a főszereplőket, ugyanakkor a virág motívuma az eredeti képen nagyobb hangsúlyt kap.

Összességében:
Julie Soto regénye, a Forget Me Not - Szeret, nem szeret egy humorral és szenvedéllyel teli második esély-történet. Ama és Elliot kapcsolata már a múltban gyökerezik, de érezhetően rosszul végződött ez a viszony kettejük között. A lány élete legnagyobb lehetősége előtt áll: egy híres influenszer esküvőjét kell levezényelnie. És a rendezvényen a virágkötő nem más, mint Elliot, aki átvette az apja cégét, és új, innovatív költeményekkel egészítette ki a munkásságát. Vajon az eskü tényleg csak egy buli, amit a társadalmi elvárások miatt vesznek az emberek a nyakukba? Vagy létezik igaz szerelem?

Ajánlom a könyvet azoknak, akik szeretik a könnyed történeteket, a szenvedélyes romantikát és a virágokat.

Oldalszám: 360
Kiadó:
Könyvmolyképző
Beleolvasó: x

Kedvenc karakter: Elliot Bloom
Kedvenc idézeteim:

"Csak fény, víz és figyelem kell nekik. Persze nem ilyen egyszerű. Mert tudni kell, mennyi fény, mennyi víz, mennyi figyelem. Ha jól csináljuk – ha meg tudjuk fejtenk a kódot –, a virágok ezerszer jobbak, mint az emberek. Mert ha egy embernél el is találjuk a fény-víz-figyelem arányát, lehet, hogy még az sem lesz elég. A virágoknak elég."

*

"– Szóval olyan virágokat tetováltatsz magadra, amiket soha nem fogsz látni?"


Nyereményjáték

Ama és Elliot kapcsolata elejétől kezdve nem zökkenőmentes. Hát még az életük. Az állomásokon a Könyvmolyképző kiadó honlapján található beleolvasót használva könnyedén tudsz válaszolni az állomásokon feltett kérdésekre.  

Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. (A kiadó csak magyarországi címre postáz.)  

Az állomás feladványa:
Ki azaz infulenszer, akihez másnap megy Ama és 4,2 milliós követőtáborral rendelkezik?

A turné állomásai:
09.28. Hagyjatok! Olvasok! - extra
09.29. Hagyjatok! Olvasok!
10.02. Kitablar
10.05. Insane Life

a Rafflecopter giveaway

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése