2024. október 15.

Nisha J. Tuli - A Napkirályné próbája

 HANGULAT                                MOLY                                        2024

"Két nő. Egy halálos viadal. Csak egyikük nyerheti el a Napkirály szívét. Lor tizenkét hosszú, szenvedésteli esztendőt töltött börtönben az Aurórakirály uralkodása alatt. Egyetlen vágya, hogy kiszabaduljon, és megtoroljon rajta minden egyes nyomorúságos pillanatot. Egy véletlen folytán a Napkirály színe elé kerül, és a rivaldafényben találja magát: kilenc másik jelölttel együtt esélyt kap – talán belőle lesz a királyné. Ha elnyeri a király szívét, akkor szabad lesz, és végre bosszút állhat. De Lor kívülálló: nem érti, miért helyezték szabadlábra, hiszen ő nem is a Napkirály udvarának alattvalója. A többi jelölt ellenszenvezik vele, és mindent megtesznek, hogy végleg eltávolítsák a játéktérből. Muszáj nyernie, hiszen ha veszít, meghal. Vagy, ami még rosszabb: visszaküldik az Aurórakirály karmai közé."

A 21. Század kiadó elhozta nekünk Nisha J. Tuli nagysikerű történetét, A Napkirályné próbáját. Egy múltját nem ismerő fiatal lány, egy király, aki a jövendőbeli hitvesét keresi és egy birodalom, melyet csak egy hajszál választ el a háborútól. Tarts te is velünk, hogy megtudd a történet végét! Az állomások mindegyikén egy feladványt találsz, amit ha helyesen oldasz meg, akkor esélyed nyílik megnyerni egy példányt A Napkirályné próbájából!

🕮🕮🕮

A Napkirályné próbája nemcsak a káprázatos borítójával fogott meg, de állandó jelleggel szembetaláltam magamat vele valamelyik közösségi médiafelületen, egyre inkább felkeltve az érdeklődésemet a regény irányába. Míg végül nem bírtam neki ellenállni!

Lor nem ismeri a múltját, egyedül annyit tud, hogy napról napra meg kell küzdenie a rabtársaival az alapvető életszükségletekért. Egyetlen élő rokona a két testvére - Tristan és Willow, akik szintén vele vannak a fogságban. Ám egy napon megszöktetik, és hirtelen egy fényűző palotában találja magát a Napkirály udvarában, és azon tíz kiválasztottak közé tartozik, akik közül a jövendőbeli királyné kikerül a próbák végére. Nemsokára azonban kiderül, hogy ez szerencse vagy éppen szerencsétlenség-e valójában.

A Napkirály, Atlas bár tisztában van Lor származásával, mégis van a harcias modorában valami, ami miatt az uralkodót az ujjai köré csavarja. Atlas kivételezik a lánnyal, külön időt tölt vele, és érte akár a szabályokat is képes megszegni. Lor úgy érzi magát, mint egy valódi hercegnő, de vannak körülötte olyanok, akik nem engedik vele elfelejteni, hogy honnan is emelkedett a tíz Hódoló közé: a semmiből. 

A történetet kétségtelenül a múlt titkai irányítják. Van valami Lorban, ami miatt a király töretlen figyelmet szentel neki, és mi, olvasók valahogy nem hisszük el neki, hogy mindez csupán a szépsége és különleges vonzereje miatt történik. Honnan származik tulajdonképpen a lány? Mi történt vele a börtönévek előtt? 

Ezen cselekményszál mellett végigkövethetjük egy másik birodalom uralkodójának, az Aurórakirály fiának nyomozását, aki szentül hiszi, hogy apja eltitkol valamit a szökött rabbal kapcsolatban. Mindössze egy kódot ismer, és az igazság kiderítésében különleges érzékeire hagyatkozhat. Mi köze a hercegnek Lorhoz? És mi az igazság, amit minden birodalom igyekszik oly nagy erővel eltitkolni?

A Napkirályné próbáját ahhoz tudnám hasonlítani, mintha összegyúrnánk az Üvegtrónt a Párválasztó trilógiával. Adott tíz lány, akiknek különböző életveszélyes próbatételeken kell részt venniük, ha királynék szeretnének lenni. Meg kell mérettetniük saját tudásukat, bátorságukat és egyéb erényeiket - bár mindennek végén úgyis a Tükör fogja eldönteni, alkalmasak-e az uralkodásra. Az biztos, hogy izgalmas, különleges világot épített fel Nisha J. Tuli, minden próbatétel izgalmas volt, és eleinte nem tudjuk, ebben az új környezetben kiben bízhatunk igazán. Lor alakja kicsit tüskés, ugyanakkor kedvelhető, és a regény főbb motorja, hogy kiderítsük a múltban gyökerező titkokat. Ki is valójában Lor? Miért akarja magáénak a Napkirály és miért titkolja a létezését az Aurórakirály? Remélem, a folytatásban választ lelünk minderre!

Borító:
Nekem igazán tetszik a barna és az arany árnyalatainak összefonódása - a bokor, melyen számtalan szimbólum megjelenik a történet egyes részleteire utalva. A nyakék, az álarc, a bilincs, a tükör... mind-mind fontos elemei a cselekménynek. De nem szabad elmenni szó nélkül az éldekorálás mellett sem! Káprázatos!

Összességében:
A Napkirályné próbája egy zseniális felütése egy izgalmas fantasy-sorozatnak. Ezer titkot pendít meg, amire azonnal tudni szeretnénk a válaszokat, ad egy versenyt, aminek a végén a győztes királynéi titulusba emelkedik, és nem utolsó sorban egy női főszereplőt is elénk tár, aki büszkélkedhet a fantasy-hősnők nagy erényeivel, de még nem tudjuk pontosan, mitől is foglal el ő ilyen különleges szerepet Uranosz világában, hogy minden uralkodó valamilyen formában a birtokában szeretné őt tudni. Hála égnek már kezünkbe vehetjük a folytatást!

Azoknak ajánlom A Napkirályné próbáját, akik szeretnének elmerülni egy különleges birodalomban, át szeretnének élni megannyi izgalmas próbatételt, és szeretnének megismerkedni egy fiatal lány, Lor történetével.

Oldalszám: 368
Kiadó:
 Next21

Kedvenc karakter: Lor
Kedvenc idézeteim:

"[…] az oldalakat pásztázom, arról álmodozva, bárcsak a puszta akaraterőmmel rávehetném az agyamat, hogy felszívjon minden adatot."

*

"Mindent csak rövid időre kapunk kölcsön, a testünket és – főként – a lelkünket is."

Nyereményjáték

A nyereményjáték során a kitalált világoké, országoké a főszerep. Te rájössz, melyik fantasy-sorozathoz tartozik az elnevezés? A szerzőt és a címet írd be a Rafflecopter megfelelő sorába! 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Az állomás feladványa:
Tündérfölde/Elfhame

A turné állomásai:
10.15. Kitablar
10.17. Kelly és Lupi olvas
10.19. Dreamworld

a Rafflecopter giveaway

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése