2016. szeptember 2.

30 napos könyvkihívás: 02.

Egy könyv, amit te több, mint háromszor újraolvastál


Azt hiszem, ide tudom, mit hozzak ma nektek. Maggie Stiefvater - Borzongás. Bár az egész Mercy Falls farkasi trilógiát több, mint háromszor újraolvastam, de ez most lényegtelen. És ennek a miértje is egyszerű. Mert zseniális. Van egy olyan érzésem, hogy ezt a szót még sokszor fogjátok hallani tőlem az elkövetkezendő egy hónapban. Bár tegnap azt említettem, hogy nem szeretem annyira a fantasyt, néha azért tehetek kivételt. És ez nagyon is kivétel.
Először is nem azt a fajta vérfarkas elméletet írja le, aki teliholdkor átváltozik (általában félig) farkassá, hanem az erdőben élő farkasfalka sorsa a hidegtől függ. Általában télre átváltoznak, nyáron viszont normális életet élhetnek rezsi számlákkal, tanulással, csajozással/pasizással. Főszereplőink először csak egy lány és egy farkas, aztán kiderül a titok. Egy gyilkosság, amit a farkasokra kennek, emiatt üldözni kezdik az alapjáraton védett fajt. Grace vágyódik a farkasa után, meg akarja ismerni, bár ez nála kezdetekben nagyon hülyeségül hangozhat. De mikor kiderül, hogy a lény, akinek olyan csillogó sárgás szemei vannak egy jóképű, fiatal srác... Én is eldobnám az agyam a helyében.
Persze náluk se ilyen egyszerű az élet, mert ugye van az a bizonyos galádság a hideggel... Hogy ápolhatnák normálisan a kapcsolatukat, hogy tudnak csak a "sima" farkas és a lány szerepbe visszabújni.
Nincs mese. Gyógyír kell a farkasságra.
Mindenkinek ajánlom, aki szereti az ilyen fantasy könyveket. Nehéz a sok egy sémájú történet között egy egyedit találni, de kedves olvasó, ez mindenképp az.
Én imádom, és ez tipikusan az a könyv, ami minden egyes olvasásra más és más értelmet nyer, mindig egy újabb pluszt talál benne az ember...
Sam és Grace története mesebeli, aranyos, szívmelengető és csodálatos. 

6 megjegyzés:

  1. Annyira sok jó könyvet találtam már az oldaladon,amire felhívtad a figyelmem, hogy egyszerűen már nem tudom eldönteni, hogy melyikbe kezdjek bele. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lenne néhány tippem :D Örülök, hogy így gondolod, és hasznos az oldal számodra :) <3

      Törlés
    2. Ha még nem olvastad Anna Todd - Miután c. sorozatát, azt mindenképp nagyon ajánlom, ahogy Jamie McGuire könyveit is. (Bár ahogy láthattad, az utóbbi két Maddox fiú kötet annyira nem jött be.) Ha valami nagyon édeset akarsz, akkor mindenképp az Anna és a franca csókot válaszd, ha fantasyt, akkor a Hex Hall sorozatot vagy a fentebb emlegetett Jamie McGuire-tól A Sötétség és Fény angyalai trilógiát, de még a Luxen sorozatot is merem ajánlani ebbe a kategóriába. Ha valami egyedi történetre gondoltál, akkor meg a Párválasztó sorozat a befutó! *--* Remélem ezek közül egy pár van, amiket nem olvastál, így elláthattalak egy kicsit :D

      Törlés
    3. Azta :O Köszönöm! :))
      Ezeket a könyveket már elég régóta tervezem, hogy elolvasom, de el kell szomorítsalak, mert eddig még egyiket sem sikerült elkezdenem. :/ De amint elolvasom valamelyiket, akkor a véleményemre számíthatsz! :)
      Köszi, még egyszer! :))

      Törlés
    4. Igazán nincs mit, bármikor ❤

      Törlés