2019. július 2.

Anne L. Green - Végzetes csábító

HANGULAT                                MOLY                                        2019

"A ​legnagyobb bátorság az álarc levételéhez kell 

Olivia és Niko a közös jövőjük reményében veszélyes feladatot vállalnak. Úgy döntenek, együtt épülnek be a maffiába. Niko álszemélyiségeit felhasználva a bejutás egyszerű ugyan, de a kiszállás korántsem az. Küldetésük során nem bízhatnak meg senki másban. Egyetlen hiba és oda a gondosan kidolgozott álca. Az egymásba vetett bizalom jelent számukra mindent. A túlélést. A kalandok során azonban újabb megdöbbentő, sokkoló darabkák kerülnek elő Niko múltjából. Veszélyesebbnél veszélyesebb helyzetekbe kerülnek, de ezek közül egyik sem olyan hátborzongató, mint Niko alteregóinak rengetege. Minden zavarossá válik, és még ők sem láthatják előre, mi történik, ha nem a rosszfiú lesz jófiúvá, hanem a jó kislány válik rosszá. 
Bár mindkettőjüket más motiválja, a céljuk azonos: megszabadulni a láncaiktól és felszámolni a bűnszervezetet. 
De Niko már érzi azt, amit Olivia még csak nem is sejt: a megmenekülés talán nem is lehetséges mindkettejük számára. 

A Végzetes csábító a Csábító-sorozat harmadik része. A többszörösen Aranykönyv-díjra jelölt írónő legújabb, szenvedélyes és váratlan bonyodalmakkal teli modern kori romantikus történetében soha nem tudhatod, mi fog történni."

Anne L. Green nem hazudtolta meg önmagát, hiszen ahogyan az Arcátlan csábítónak, úgy az Érzéki csábítónak is olyan függővéget írt, ami után az olvasó valósággal szomjazza a folytatást. De amikor végre az ember a kezében tartja a hőn áhított kötetet, nincs megállás! 

Tökéletes záróakkordja lett a Csábító-trilógiának!

Az FBI rájött a Fantom kilétére, Olivia pedig csak úgy mentheti meg a szeretett férfit a börtöntől, ha magára hagyja, és magánakcióba lendül. Be kell épülnie az orosz maffiába, hogy az igazságszolgáltatók kezére juttassa Dmitrij Volkovot, a chicagói drogkartell vezetőjét. De ekkor még nem gondolta volna, hogy több szál is kötik a bandavezérhez, mint ez az ügy...
Oliviának majdnem sikerült legyőznie mesterét, de Niko rájön, miben is mesterkedik szerelme, azt pedig nem hagyhatja, hogy egyedül sétáljon be Dmitrij barlangjába, így utánamegy, hogy védelmezze őt.
Vele kell tartania, hogy megmentse az alvilágtól azt, aki számára a legfontosabb. A túléléshez azonban szükséges a teljes bizalom. Egy titok akár az életükbe is kerülhet.
A bűnbarlangba érve rá kell döbbenniük, hogy ezer erő dolgozik ellenük, a hullámok többször is összecsapnak a fejük felett, és sokan várják, mikor törnek meg végleg mindketten. Csak egymásra, a szerelmükre építkezhetnek, és arra, hogy nincs olyan, amit meg ne tennének a másikért.
De milyen az, amikor a szerelem végzetes is lehet?

"Mindenki hord álarcot, ki többet, ki kevesebbet."

Megtudhatjuk a regényből, ami az első rész arcátlan izgalmainak és a második kötet érzékiségének ötvözete. Talán ez lett számomra az a szerzemény a három közül, ami leginkább a szívemhez nőtt. Benne van minden, ami egy szédületes történethez kell! Fantázia, szívverést fokozó fordulatok és szívet melengető romantika.
Anne L. Green többször is azt nyilatkozta, hogy ezzel a sorozatával tippeket adhat a jövő csalóinak. De mi így szerettük meg ezt a trilógiát. Ezekkel a tippekkel, ugyanakkor a benne megtalálható érzelmi töltettel, kiszámíthatatlan cselekménnyel és szuper stílussal, aminek párja nincsen.

Karakterek:
Érdekes volt olvasni az első fejezetekhez képest mennyire megváltozott Olivia és Niko. Mi mindent képes elérni az egyik ember a másiknál, mire készteti a szerelem őket, mekkora áldozatokat kell hozniuk, ami formálja is őket oldalról oldalra.
Olivia, akit eleinte a múlt megfélemlített, immár képes legyőzni a saját határait, a legbátrabb főhősnővé vált, akiről valaha is olvastam. Kést forgat, szemrebbenés nélkül hazudik a maffiavezérnek, ha azt hozza az élet, de legbelül megmaradt annak az Oliviának, akit az olvasó kedvel és tisztel. De Niko ment talán a legnagyobb jellemfejlődésen keresztül. Hiszen az első könyv elején törvénytelen életet élő Fantom a harmadik könyv végére teljesen átváltozott egy olyan férfivé, akit az ember a szívébe zárhat. Továbbra sem tökéletes, hiszen ki lenne az, de arra való egy társ, hogy a legrosszabb pillanatokban is emlékeztessen bennünket, hogy kik is vagyunk valójában, és nem az a fontos, kinek is lát a világ, hiszen ahogyan a könyvben is le van írva: "– Az életnek van egy különlegessége, Olivia! Te döntesz a sorsodról."

Borító:
Reményt sugall, egy boldog befejezés ígéretét hordozza magában.
Továbbra is gyönyörű ez a kompozíció, a párról sugárzik a harmonikus szerelem, megvan köztük a kémia, ahogyan Olivia és Niko között is. Álomszép kép lett! Gyönyörűen mutat az előzményei mellett.

Összességében:
Bámulatos befejezése egy szenzációs trilógiának! Különleges történet Oliviáról és Nikóról, egy behajtóról és egy csalóról, bosszúról, szenvedélyről, változásról, szerepekről, álarcokról és azok levételéről. Még az utolsó oldalakra is tartogat számunkra nem várt fordulatokat, amivel levesz bennünket a lábunkról!
Őszinte, és nem utolsó sorban meghökkentő és vadító történet, ami minden romantikus lelkű olvasónak a szívéig elér.
Vár a csábítás nagymestere, le ne maradj róla!

Oldalszám: 474
Kiadó: Álomgyár

Kedvenc karakter: Niko
Kedvenc idézetem:

"Hinni akarom, hogy minden bűn bocsánatot nyerhet, ha az ember őszintén szeret."


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése