2021. augusztus 14.

R. Kelényi Angelika - Halálos Hollywood

 HANGULAT                                MOLY                                        2020

"A ​híres brit színésznő titokzatos fenyegető üzeneteket kap egy idegentől, aki látszólag mindent tud róla; mikor, hol, kivel, mit csinál. Emily Montgomery már fényes nappal sincs biztonságban, ezért felfogadja Beverly Hills legvonzóbb magánnyomozóját… de hogy a fényűző partikról se maradjon le a zaklató miatt, szüksége van egy „barátnőre”, akinek egyéni a stílusa, rajong a celebekért és jártas a harcművészetekben. Caroline Woodra esik a választása, aki valójában azért utazik a sztárok városába, hogy világraszóló cikket írjon a lapba Hollywood hírességeinek viselt dolgairól. Caro első feladata nem éppen testhezálló, de hogy a veszélyesen sármos új főnökét lenyűgözze, a lány még arra is hajlandó, hogy karateedzésre járjon, kihallgassa a celebek féltve őrzött titkait, és tűsarkúban is képes legyen mosolyogni három órán át. 

R. Kelényi Angelika, Terézanyu-díjas, többszörösen Aranykönyv-díjra jelölt írónő új regényfolyamában a Caroline Wood-sorozatban a nagy sikerű Barcelona, Barcelona és folytatása, a Róma, Róma regényekből megismert lány krimibe illő, de a romantikát sem nélkülöző kalandjait olvashatjuk. Caro újságíróként ered a rejtélyek nyomába, de gyakran a bűntényeknél is nagyobb veszély leselkedik rá: a szerelem." 

Caroline Wood bejárta a katalán tengerpartot, Barcelonát és nyomozott az olasz fővárosban, Rómában, ám most Európától távol hívja a kötelesség - méghozzá Hollywoodba, a sztárok hazájába. 

A nő már két alkalommal is bizonyította a feletteseinek, hogy ért a szakmájához, nagyszerű újságíró, ráadásul elkötelezett is. Olaszországban számos alkalommal vitte vásárra a bőrét a szenzációs cikk érdekében - az igazgatóság viszont ez esetben sem vár el mást. Los Angeles egyik üdvöskéje, a brit származású Emily Montgomery fenyegető üzeneteket kap egy ismeretlen személytől. A színésznő nem akarja nyíltan felvállalni a félelmét, ezért a lehető legdiszkrétebben szeretne olyasvalakit maga mellé, aki megvédi őt szükség esetén. Valakit, aki az asszisztense és a testőre egy személyben. A hír eljut a CBM magazin tulajdonosához, Pierre Duvalhoz, aki Caroline-t küldi el a feladatra. Egy hete van kiképeznie magát, hogy minimálisan jártas legyen a harcművészetben, és utána irány Beverly Hills és egy luxusvilla tele titkokkal. 

Emily már felbérelt egy magánnyomozót, aki foglalkozik a névtelen levelekkel, de nem egyedüli eset, hogy egy híres színész anonim fenyegetéseket kap. William Wilson beavatja Carót a részletekbe, és hirtelen a nőt nemcsak Emily megoldatlan ügye kezdi el foglalkoztatni, hanem a sármos nyomozó titokzatos múltja is. De hamar kiderül, hogy semmi sem olyan, amilyennek távolról látszik... Caro még ki sem csomagolt teljesen, de már zajlanak az események a házban. Emily titkos látogatót vár, erre persze beindulnak az újságíró nyomozóösztönei. Már távolról érződik, hogy férfiügy van a háttérben, de azt nem gondolta volna, hogy a frissen nősült Sven Ericsson lépi át a színésznő küszöbét. Máris megvan az elsőszámú gyanúsított a titokzatos üzenetekre. 

A nyomozás közben Caroline próbál csendes megfigyelő lenni, és gyűjti az alapanyagot a cikkéhez, amiben lerántja a leplet Hollywoodról és a sztáréletről. Emily mellett belelát a színészi karrier velejáróiba, a mocskos ranglétrába, melyet azoknak a nőknek végig kell járniuk, akik vinni szeretnék valamire a szakmában. Hiszen patriarchális társadalomban élünk, a sikerhez nem elég a tehetség, a tudás és a báj, a megfelelő ember ágyát kell melegíteni ahhoz, hogy egyről a kettőre lehessen lépni. Caroline rájön, milyen kétarcú világ is a sztároké - van a kirakatélet, amit a sajtónak és a közönségnek mutatnak, és van a négy fal mögött húzódó élet, ami sokszor nem fedi a nyilvánosat. Emily bármilyen elbűvölő és elegáns a rendezvényeken, bármennyire is játssza az odaadó sztárt, aki segít a rászorulókon, amint eltűnnek a kamerák, alkoholba fojtja bánatát. Magányos, mivel szerinte a csalódást úgy lehet megelőzni, ha esélyt sem ad sem szerelemre, sem barátságra. Ugyanolyan színésznő az életében, mint a forgatáson. 

"Te az a férfi vagy, akibe bele tudnék szeretni, ha lenne rá időm, ha ismernélek, ha tudnám, mi az a sötét árnyék a homlokodon…"

Caroline ezt a világot akarja a felszínre hozni úgy, hogy ne járassa le az amúgy is szenvedő Emilyt. Igyekszik mellette állni, és sokszor a testőre helyett inkább a barátnőjének lenni, ami nehéz feladat, tekintettel lévén arra, hogy a színésznő hazaérve sem veti le a sztárallűrjeit. Eközben érkezik még egy anonim levél, tragédiák zajlanak Hollywoodban és furcsa dolgokra lesz Caro figyelmes, melyek talán segíthetnek megoldani a ügyet, melyek talán elvezetnek a titokzatos üzenetek szerzőihez.

R. Kelényi Angelika egy lehengerlően izgalmas, fordulatokkal teli regényt alkotott. A Halálos Hollywood egy igazi chick lit köntösbe bújtatott krimi, amit ha egyszer elkezdesz, nem tudod egyszerűen félbehagyni. Caroline Wood Amerikában is rendkívüli kalandokat él át, melynek mi is a részesei lehetünk a regényt olvasva. Könnyed, humoros és csajos volt, mégis valósággal vérpezsdítő! 

Borító:
A Halálos Hollywood borítója rózsaszínben pompázik, és ahogyan az eddigiekben megszokhattuk, a képen egy rajzolt Caroline Wood jelenik meg a háttérben az adott város, esetünkben Los Angeles nevezetességeivel, jellemvonásaival. A rózsaszín mellett megjelenik a türkizkék, néhol árnyalataiban zöldhöz hasonlító szín is, ami igazi különleges hangulatot áraszt, és rögtön felhívja magára az olvasó figyelmét. Csodaszép, ahogyan azt már megszokhattuk.

Összességében:
A Halálos Hollywood egy valódi nyári olvasmány. Könnyed, humoros, mégis izgalmas és romantikus. Caroline Wood olyan főszereplő, akivel szívesen megyünk nyaralni, mivel egy igazi jelenség, akit páratlan humorérzékkel és kalandvággyal áldott meg a sors. Vele nem unatkozhatunk egy percre sem.
Kalandos, nyári utazás a sztárvilágba!
R. Kelényi Angelika utánozhatatlan élménnyel gazdagítja az olvasóit, amiben minden megvan, ami egy igazán jó regényhez, felejthetetlen olvasmányhoz kell. Izgalmas alap, egyedi stílus, csavaros történet.

Azoknak ajánlom ezt a könyvet, akik napsütéses kikapcsolódásra vágynak, egy fordulatos  nyomozásra az igazán ragyogó csillagokkal teli Hollywoodban. 

Oldalszám: 300
Kiadó: Álomgyár

Kedvenc karakter: Caroline Wood
Kedvenc idézeteim:

"(…) mire képes egy ember azért, hogy elérje az álmait. Egyesek bármit, önmagukat, a testüket, a lelküket is eladják a sikerért, mások csak szerepet játszanak, megfelelnek, bólogatnak akkor is, ha teljesen más a véleményük… Milyen kevés ember mondhatja el magáról, hogy kompromisszumok, sokszor nagyon is súlyos kompromisszumok és maradandó sérülések nélkül lett sikeres… Milyen kevesen büszkélkedhetnek azzal, hogy száz százalékban önmagukat adva érték el az álmaikat!"

*

"(...) milyen sokszor hittem másokról, hogy boldogok, boldogabbak, mint én, mert sok pénzük vagy szép családjuk, netán komoly karrierjük van, aztán amikor megismertem az irigyelt személyt, mindig kiderült, hogy mindenkinek van keresztje, és a látszat, a vidámság, a nemtörődömség sokszor csal. Csak egy álca, hogy mások, mint például én, azt higgyék, irigylésre méltók, vagy egyszerűen csal elkerüljék a kérdéseket, a sajnálkozást vagy a kárörömöt.. (...) mind szerepet játszunk, és a szerep attól függ, mik az aktuális társadalmi elvárások, milyen környezetben élünk, milyen kultúra, milyen emberek vesznek körül bennünket."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése