2022. június 19.

Kennedy Ryan - Horogdobás

 HANGULAT                                MOLY                                        2022

"Elvált vagyok. Egyedülálló apa. Egy vesztes csapatba igazoltam. Megcsaltak, elárultak, kiszolgáltatottá tettek.  Tökéletes életem az arcomba robbant, és még mindig szedegetem a darabjait.  Ő az utolsó, akire most szükségem van.  Egy vadvirág. Egy vihar. Egy nő, akinek nem tudok ellenállni. Lotus DuPree az első pillanattól fogva, amikor találkozott a tekintetünk, felért egy gyomron rúgással, és lenullázta a terveimet. Megesküdtem magamnak, hogy többé egy nőben sem fogok megbízni, de még sosem vágytam úgy senkire, mint Lotusra. Nem szerepelt a terveim között, de muszáj vállalnom ezt a kockázatot.  

Egy harcos. Egy kosaras. Akit mindenki csak Gladiátornak hív. Kenan Ross jó illatúan és sármosan vonult be az életembe, és abban a pillanatban elakadt tőle a lélegzetem, hogy megláttam. Ő az utolsó, akire most szükségem van.  Most magamon dolgozom. Szembenézek a fájdalmammal, és legyőzöm a démonaimat.  Tudom, hova vezet, ha az ember megbízik egy férfiban.  Nekem. Erre. Nincs. Időm.  De ő csak jön és jön.  Lerombolja a védelmi vonalamat, és szép sorjában félresöpri az összes kifogásomat.  Sosem adja fel, de most… Nem is biztos, hogy akarom." 

A Távoli dobás és a Blokkolt dobás egyszerre volt gondolatébresztő és kikapcsolódást nyújtó olvasmányélmény. Kennedy Ryan magasra tette a lécet Lotus és Kenan történetének, de biztos voltam benne, hogy a Horogdobás majd meg fogja ugrani. A két főszereplő egy-egy jelenetet már szerepelt a korábbi kötetekben, ahol rögtön a szívembe is zártam őket.

Lotus a Távoli dobás főszereplőjének, Irisnak az unokatestvére. A két nő között szinte testvéri kapocs van, mindig ott állnak a másik mellett az örömben és bajban egyaránt. Ám Lotus ennek ellenére sem képes önmagán kívül bárki mást a bizalmi körébe fogadni. Egyedül akar megküzdeni mindennel, mert fél az esetleges csalódástól és az érzelmi kiszolgáltatottságtól az élet minden területén. A családja női ága nem arról híres, hogy megfelelő partnert választ magának, és Lotus ki akar szállni ebből a sorból. Inkább nem enged közel magához senkit, mintsem olyan legyen, mint az anyja vagy a nagynénje. Számára a szex is csak a testi vágyak kielégítéséről szól, és ez működik is egészen addig, míg egy pillanatban leszakad a gát, mellyel az érzelmeit kordában tartotta. Mélyen felszakadnak a múltbéli sebek, és eljött az idő, hogy megvívja a csatáit a belső démonaival. Ám a szexmegvonás első napján egy lélegzetelállító kosárjátékos kerül a térképére, akivel az első pillanattól fogva megvan a kémia. Vajon Kenan Rossnak sikerül gladiátor módjára áttörnie Lotus védőfalain, és elnyernie a bizalmát?

"– Ha úgy néz ki, mint egy randi, és úgy hápog, mint egy randi, akkor ez egy randi."

Kenan a Távoli dobás másik főszereplőjének, August Westnek a csapattársa és a Blokkolt dobás Bannerének a mentoráltja. A férfi élete fenekestül felfordul, amikor kiderül a feleségéről, hogy megcsalta. Kenan ezzel örökre elveszítette a bizalmát a női nemben, hiszen az okozta neki a legnagyobb csalódást, akivel örök hűséget fogadtak egymásnak. A válást a lánya, Simone nagyon rosszul viseli, csak vissza szeretné kapni az eredeti családját. A férfi igyekszik minden tekintetben megkönnyíteni számára a helyzetet, és be akarja bizonyítani, hogy továbbra is a lánya áll az első helyen az életében. De amikor megismerkedik Lotus DePreevel, a bimbózó szerelmüket nemcsak a volt feleség torpedózza, hanem a pszichológus tanácsára ügyelni kell arra is, hogyan tálalják ezt Simone-nak. Kenan és Lotus nem akarják elsietni a kettejük kapcsolatát, hiszen abban megegyezhetnek, hogy az időzítés egyiküknek sem megfelelő. De mi van akkor, ha nem lesz több dobásuk az életben?

Nagyon tetszett, hogy Kennedy Ryan visszahozta az első kötet hangulatát, a DuPree lányok MiMijét és saját vallásukat, kultúrájukat. Kenanhoz hasonlóan én sem vagyok a vudu híve, mégis lenyűgöző volt olvasni, milyen természetközelien élik a hétköznapokat és milyen fontosak számukra a különféle természeti jelenségek. Lotus a kötetben sokszor viharként definiálja magát - és valóban olyan, mint egy egzotikus monszun. Kirívó jelenség, akire mindenki azonnal felfigyel, miközben céltudatos, kitartó és erős személyiség. Kenan pedig amellett, hogy egy igazi maszkulin személyiség, megmutatta, hogy nem sérthetetlen, az ő szíve is törékeny. Imádtam, hogy ennyire emberi szereplők, ezáltal az olvasó könnyen tud velük azonosulni.

Borító:
A Dobd rá! széria borítói - sok romantikus zsánerű könyvével ellentétben - nem hatásvadászok és félrevezetőek, hanem életre kelnek általuk a történet férfi szereplői. A kosárlabdát mint díszítőelemet nagyon hiányolom róla, szerintem mutatós lett volna, ha a stíluson kívül összeköti valami a trilógiát.

Összességében:
A Horogdobás jött, látott és győzött. Azonnal a szívembe zártam a karaktereket, és érdeklődve figyeltem a sorsuk alakulását. Lotus és Kenan mindketten bizalmi problémákkal küzdenek, és akkor kerülnek egymás életébe, amikor minden összeomlani látszik. Mégsem jöhettek volna tökéletesebb pillanatban. Segítenek a másiknak feldolgozni a múlt sérüléseit, hogy szebb jövőt építhessenek.
Csodálatos történet a gyógyulásról, a fájdalmakról, és arról, hogyan lehetséges minden nehézséget leküzdeni a szerelem erejével. Kennedy Ryan nem hazudtolta meg önmagát, ismét mély témákat közölt romantikus köntösben, ami egyszerre gondolkodtat el és szórakoztat.

Oldalszám: 504
Kiadó:
Könyvmolyképző

Kedvenc karakter: Lotus DuPree
Kedvenc idézeteim:

"– Azt hiszem, te azok közé tartozol, akik csak egyszer és igazán szeretnek."

*

"A szivárvány egy híd a mennyország és a föld között."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése