2023. május 22.

Carrie Cooper - Üdv újra, valóság!

 HANGULAT                                MOLY                                        2023

"Neked mit jelent a szerelem? A szerelem sokszor elmúlik, máskor átalakulva örök lánggal ég, és van, hogy viszonzatlanul darabokra töri a szívünket. Evey Harmon is megtapasztalja a szerelem sokféle árnyalatát, mélységét, magasságát, és ebben a felbolydult lelkiállapotban még nehezebb megőriznie Dominickal való viszonyának titkát. Amíg saját érzelmeivel igyekszik megbirkózni, az élet megállíthatatlanul folyik körülötte: a szülei kapcsolata válaszút elé kerül, a munkahelyén továbbra sem szabadul a múlt árnyaitól, magának tett ígéretéhez híven pedig próbálja elmélyíteni a barátságát Allisonékkal. Tommyval továbbra is rendíthetetlen sziklaként állnak egymás mellett, ám egyszer csak váratlan fordulatot vesz a kapcsolatuk… A folytonos változások közepette csupán egyetlen dolog állandó: Dominic irányába táplált kiolthatatlan szerelme. Hogyan alakul Evey, Dominic és Tommy különleges és titkokkal övezett kapcsolata? Kapnak esélyt egymástól, illetve a sorstól arra, hogy elsimítsák a jelen és a múlt döntéseinek hullámait? 

Carrie Cooper, az Aranykönyv-díjra jelölt írónő visszarepít minket Los Angeles napsütötte városába, ahol a szívnek az észérvek sem tudnak parancsolni. De ahogy Evey is vallja, a világ egyensúlyra törekszik, a tetteink jó és rossz következményeit nem kerülhetjük el. Hiszen semmi sem történik ok nélkül." 

Carrie Cooper legújabb sorozata, a Nem csak egy szerelmes történet a való világ érzelmi mélységeibe kalauzol el bennünket. A Viszlát, józan ész!-ben megmutatta az írónő, milyen otthonosan barangolja be az emberközi kapcsolatok útvesztőjét - beszélt szerelemről, családról, barátságról, ezek nehézségeiről, fájdalmairól, de szépségeiről is egyaránt. Az Üdv újra, valóság! új perspektívát állít, a középpontba a csalódás, a túlélés és az újrakezdés kerül, de ami mindig ott lebeg: a remény. A boldogságra, a teljes életre.

Evey Harmon lesokkolva áll, miközben a szíve darabokra törik. Mindig is tudta, hogy Dominic Palmer nem az a fajta férfi, akinek könnyen be lehet kötni a fejét, a valóság mégis megrendíti. Tudta, hogy a sok titok, mely a kapcsolatukat jellemezte, egyszer fel fogja őrölni, mégis hitt benne, hogy egyszer minden megoldódik. Egyedüli mentsvára a fájdalmas valóságban Tommy Palmer, a legjobb barátja, aki csak a romokat takarítja, miközben azt sem tudja, hogy valójában a saját bátyja okozta mindezt. Eközben halványan színre lépnek a fiú gyengéd érzelmei, és a továbblépés kulcsa Evey számára talán mindvégig ott volt az orra előtt. De ami nem jön magától, azt nem lehet erőltetni. A lány nem képes kitörölni Dominicot a szívéből, aki egy olyan űrt hagyott benne, amit talán nem tud senki betölteni. Maximum az idő.

"Ha fájdalmas úton is jutsz hozzá, ha veszteség is ér, olyan tapasztalatokkal gazdagodhatsz, amiből rengeteget tanulhatsz magadról."

A regény első felében dominál a szakítás fájdalma, melyet talán mindannyiunk átélt az életben legalább egyszer. A kilátástalanság, a magány, amit csak a barátok segíthetnek feloldani. Evey mindenáron megpróbálja kitörölni Dominicot a szívéből - de vajon ez ilyen könnyű volna? Hirtelen értelmet nyer a cím: hiszen a lány számára a kapcsolatuk valóságos tündérmese volt, és a szakítással visszatér a valóság, ami elől nem lehet elmenekülni. Ez a szakasz a mély, individuális érzelmekre helyezi a hangsúlyt, a belső küzdelmekre és vágyakra.

Dominic a maga valójában csupán a könyv második felében érkezik meg. Lassan napvilágra kerülnek az indítékai, és kiderül, hogy Evey-vel nem csupán a kémia köti össze őket, hanem a Tommy iránti szeretet is, akit véletlenül sem szeretnének akaratukon kívül megsebezni. Már pedig, ha együtt maradnának, az a fiú számára mély lelki sérüléseket okozna. Képesek lennének feláldozni a szerelmet a családi kötelék és a barátság oltárán? 

Carrie Cooper legújabb regénye a szív és az ész harcáról szól. Az írónő bebarangolja az emberi lélek mélységeit, megmutatja a szerelem derűs, vidám, de a fájdalmas és könnyekkel teli oldalát is. Egyszerre könnyed, kikapcsolódást nyújtó olvasmány valamint mondanivalóval teljes, nem csak egy szerelmes történet.

Borító:
Továbbra is tetszik a borító igazán figyelemfelkeltő színösszeállítása. Az Üdv újra, valóság!-on a rózsaszín helyét a lila váltotta fel a különböző árnyalataival, ami nagyszerűen harmonizál Evey alakjának barna hajával. A véleményem nem változott azzal kapcsolatban, hogy kicsit túlzsúfolt hatást kelt a három ember a képen - Evey és a Palmer fivérek, mely ugyanakkor ebben a kötetben új felhangot is kapott. Tommy jóval több szerephez jutott ebben a részben és immár nemcsak baráti, de szerelmi oldalról is, viszont továbbra sem egy olyan szerelmi háromszöget ír le Carrie Cooper, amiről a borító alapján esetleg asszociálhatunk. Ennek ellenére a kép figyelemfelkeltő és sugárzó, vonzza a tekintetet!

Összességében:
Carrie Cooper könyvei üde színfoltok. Megmutatta, hogy ugyanolyan alapossággal képes bemutatni az emberi lélek rejtelmeit, mint egy nyomozás, egy kaland szövevényes részleteit. Evey, Dominic és Tommy kapcsolata nem egyszerű, tele van titkokkal és félreértésekkel. Az Üdv újra, valóság!-ban az érzelmek útvesztőjében barangolunk, miközben az írónő nemcsak a szerelmi, hanem a családi, baráti kapcsolatokat is bejárja. Vajon lehet Evey és Dominic románcának boldog a vége?

Carrie Cooper legújabb regénye humoros, érzéki és fiatalos. Egy légies stílussal megírt történet tele az emberközi kapcsolatok viszontagságaival, boldog és fájdalmas oldalával egyaránt. 

Oldalszám: 544
Kiadó:
 Álomgyár

Kedvenc karakter: Evey Harmon
Kedvenc idézeteim:

"[...] vannak dolgok, amik csak úgy megtörténnek, és bármennyire is fáj, kizárólag elvesznek belőled, de semmit nem adnak cserébe."

*

"Háborgó lelkével küzdve meredt Dominicra, amikor a férfi ránézett. Egymásba olvadt a tekintetük, és az azonnal megteremtett, láthatatlan, mégis kézzelfogható kapcsolat kettejük között csak tovább fokozta Evey-ben a kétségbeesést. " 

*

"Életemben  nem éreztem ilyet senki iránt, soha nem szerettem ilyen ösztönösen, tisztán és elvakultan  senkit, mint téged, és pontosan tudom, hogy nem is fogok többé."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése