2018. szeptember 8.

Mary E. Pearson - Az árulás csókja

HANGULAT                                MOLY                                        2015

"Megszökik az esküvője napján. Ősi iratokat lop el a kancellár titkos gyűjteményéből. A saját apja küld fejvadászokat utána. 
Ő Lia hercegnő, Morrighan Királyságának Első Leánya. Morrighan Királyságának rendjét hagyományok és egy letűnt világ történetei szabják meg, de bizonyos hagyományoknak Lia nem hajlandó engedelmeskedni. Az elrendezett házasság elől menekülő és új életre vágyó lány az esküvője reggelén egy távoli halászfaluba szökik. Egy fogadóban talál munkát, ahová hamarosan két idegen érkezik, de Lia mit sem tud arról, hogy egyikük az elhagyott herceg, a másik pedig egy ellene küldött orgyilkos. 
Megtévesztés és árulás szövi hálóját a három fiatal köré, és Lia veszedelmes titkokra bukkan, amelyek elpusztíthatják a világát. A titkokon túl azonban olyasmit is talál, amire nem számított – szerelmet."

Nagyon régóta szemeztem már ezzel a trilógiával, így nagyon örültem, mikor a barátnőmtől kapott szülinapi csomag ezt rejtette. Már maga a címe és a fülszövege is rendkívül figyelemfelkeltő, és már akkor tudtam, hogy ezt nekem valamikor el kell olvasnom. Titkon valamiféle Sarah J. Maas hatást vártam tőle, amely megkönnyíti számomra az első iskolai napok borzalmait, és kiszakít a valóságból néhány száz oldal erejéig. Hálás vagyok ennek a regénynek, amiért tényleg ezt adta, sőt még a vártat is felülmúlta. 
Ha egy történetben egy herceg tűnik fel a láthatáron, akkor biztos vagyok benne, hogy azt nekem olvasnom kell. Nagy mániám a téma, valószínűleg gyerekkorom Barbie-mesékkel töltött idejének a származéka, a lényeg a lényeg, hogy egyszerűen imádom az ilyen könyveket. Nem hiába lett nagy kedvencem Kiera Cass Párválasztó sorozata. 
Lia hercegnőben rögtön felleltem a saját tulajdonságaimat. Nem fogadta el, hogy mások adják őt férjhez, ráadásul egy olyan emberhez, akit még életében nem látott. Hatalmas lutri, én sem vállalnám a kockázatot, így teljesen megértettem, mikor a regény elején lóhátra szállt, és meg sem állt, míg egy vélhetőleg biztonságos helyre nem ért. Új életet kezdhet barátnője, Pauline oldalán egy fogadóban, ahol nem éppen királyi munkát végez: felszolgál, mos és takarít. A régi Lia, Morrighan hercegnője nem létezik többé, azonban nem olyan egyszerű maga mögött hagynia a múltját, mint azt eredetileg képzelte. Mikor a szállóba két kellemes kinézetű fiatalember lép be, nem is sejti, mekkora veszély leselkedik rá. Az egyik az utána küldött orgyilkos, a másik a herceg, aki elől  elmenekült. 

"Ezt az életet, ezt az álmot magam kovácsolom, és csak a képzeletem szabhat határt neki. Ebben az életben egyedül én parancsolok." 

Eleinte homályos, a két név közül melyik-melyik, csak találgathatunk, ki kicsoda. Rafe a herceg? Kaden az orgyilkos? Vagy fordítva? Nem tudhatjuk, melyikük akarja a vesztét, és melyikük az életét. 
Ami rögtön már az első oldalakon feltűnt, hogy az írónő különös gonddal válogatja meg a szavait. Olyan szépen formálja őket, nem hétköznapi a stílusa, és hála a fordítónak, ezt a magyar olvasók is megtapasztalhatják. 
Rettentően fordulatos és kiszámíthatatlan! Minden percet imádtam, amit ezzel a könyvvel tölthettem. A kíváncsiságom mindig hajtott előre, a különböző szemszögek pedig színesítették az amúgy is elég tarka történetet. Alig bírtam letenni, mindig a kezemben volt: tömegközlekedésen, szünetekben, otthon, még az ebédnél is. 
Sokan ajánlották nekem a trilógiát, én pedig ezt szeretném továbbadni nektek. Ha egy rendkívüli, kiszámíthatatlan fantasy történetre vágytok, ez mindenképp a nektek való regény lesz! Teljes szívemből képes vagyok ajánlani Lia, Kaden és Rafe történetét – a hercegnőét, az orgyilkosét és a hercegét –, akik kirántanak a valóságból, és alig eresztenek oda vissza. Sarah J. Maas rajongók, míg vártok az utolsó Üvegtrón kötetre, iktassátok be a napirendetekbe Mary E. Pearson trilógiáját! Nem fogjátok megbánni! 

"Talán száz módja is van, hogy az ember szerelembe essen."

Borító:
Gyönyörűen megjeleníti az egyik jelenetet: a fejdíszt a lány hajában, a ruháját, a tájat és a háttérben fellelhető alakokat. Azonban amelyek már első pillantásra elbűvöltek, az a cím és a köré rajzolt motívumok voltak. Így egyedibbé vált az írás rajta és szemet kápráztató lett az összhatás.

Összességében:
Egy rendkívüli olvasmányt vártam ettől a regénytől, amely kikapcsolást és menedéket nyújt a valóság elől, és mindezt meg is kaptam Az árulás csókjától. Már az elején beszippantott a világa, az egyedisége, az írónő különleges stílusa. Egyszerűen imádtam olvasni! Izgalmas, kiszámíthatatlan és kivételes történet.
Sarah J. Maas rajongók, ti imádni fogjátok A Fennmaradottak krónikái trilógiát, ezt garantálom!

Oldalszám: 400
Kiadó: GABO

Kedvenc karakter: Arabella Celestine Idris Jezelia (Lia), Kaden
Kedvenc idézetek: 

"Aznap volt a napja, hogy ezer álom elpusztuljon, és egyetlen új szülessen."

*

"Megtalállak. A legtávolabbi zugban is megtalállak."

*

"Egy álmot évekig kovácsolhatsz, hogy aztán egy pillanat alatt szilánkokra törjön."



1 megjegyzés:

  1. you have an important weblog right here! would you wish to make some invite posts on my weblog? online casino real money

    VálaszTörlés