2019. január 18.

Anne L. Green - Érzéki csábító [+ exkluzív interjú]

HANGULAT                                MOLY                                        2019

"Ahhoz, hogy meglásd a lényeget, nem ítélkezned, hanem szeretned kell! 

Bár Niko és Olivia ellentétes oldalon játszott, a sorsuk egyre inkább összefonódott. A kölcsönös vonzalom és a tragikus körülmények egymás felé sodorták őket. Hiába tudják mindketten, hogy a köztük lévő fellángolásnak nem lehet jövője, már nem a józan ész, hanem az érzelmeik irányítják őket. A legnagyobb küzdelmeket már nem az ellenfeleikkel, hanem a saját démonaikkal vívják. Olivia lelke bosszúért kiált, melyhez az erejét Nikoból nyeri. Nikoról viszont mindennap lehull egy újabb álarc. Oliviára van szüksége ahhoz, hogy visszataláljon eredeti önmagához. A határok elmosódnak. Felvállalva az egymás iránt érzett szenvedélyt, beláthatatlan következmények áradata zúdul a nyakukba. Niko hiábavaló csatát vív saját múltjának elnyomásáért, egy új élet megteremtéséért. Rá kell döbbenniük, az elkövetett vétkeik elől nem menekülhetnek. Ahogy telik az idő, úgy lesz egyre nagyobb a kockázat is. Az ellenségeik pedig lesben állva várnak, hogy hibát kövessenek el… 

Az Érzéki csábító a Csábító-sorozat második része. A többszörösen Aranykönyv-díjra jelölt írónő legújabb, szenvedélyes és váratlan bonyodalmakkal teli modern kori romantikus történetében semmi nem az, aminek látszik. A történet a Végzetes csábító című kötetben folytatódik!"

Az Arcátlan csábító függővége után kínkeserves volt a várakozási idő a következő kötet premierjéig. Az írónő csavart egy utolsót a lezáró akkordon, ezzel pedig abszolút elérte, hogy számoljam vissza a másodperceket a folytatás megjelenéséig. Az pedig ebben a pillanatban elérkezett, így hadd mutassam be nektek az Érzéki csábítót!

Egy forró, lehengerlő történet tele izgalommal.

Minden elismerésem Anne L. Greené, amiért össze tudott hozni egy fordulatos, szenvedélyes regényt, amely megragad és nem ereszt el. Ismét belecsöppenni Niko és Olivia történetébe maga volt a tökéletes kikapcsolódás, amire az ember egy fárasztó nap után vágyhat.
Ezt a kötetet egy trauma lengi körül, és a főszereplők erre adott reakciói adják a könyv feszültségét. Olivia a saját útját keresi a behajtók világában, de ahhoz, hogy a célját elérhesse ő magának kell a csalóvá válnia. És ki más tudna neki jobban betekintést mutatni és professzionálisabb mentora lenni, mint egy vérbeli személyiségtolvaj, maga a Fantom? A nőnek külön kell választania a magánéletet és a munkát, amely sokszor bonyodalmakhoz vezet. Az érzelmek oldalról oldalra fokozódnak. A fájdalom, a szeretet, a gyász, a remény, a vágyakozás... Mindenki óvva inti Oliviát a titokzatos Nikotól, akinek talán a neve sem ez, hogy ő nem fogja tudni megadni azt a stabilitást és az egzisztenciát, amire neki szüksége van. Azonban az egyetlen dolog ami nélkül nem tud élni, az csakis Niko. Viszont bármilyen nehéz is a jövőre gondolni és közben a jelennek élni, a legnagyobb kérdés az: meddig is tart a boldogság?

"Életemben hosszú ideje először mégis a szívemre és nem az eszemre hallgattam."
Az írónő ezennel az érzelmek fontosságát emeli ki, és a cselekedetek mögötti emóciókat, amelyek előreviszik az embert. Az egyik legbensőségesebb darabja ALG világának! Tökéletesen sikerült átadnia mindent a sorok között és ezek érezhetően szívből jöttek. Továbbra is hatalmas bátorságot sugároz, hogy Anne L. Green felvállalta egykori mivoltát, papírra vetette és elénk tárta az igaz történeten alapuló Csábító trilógiát. Ezzel a lépéssel igazán közel engedett minket, olvasókat is magához, és ezt mind érezhetjük is.
Azonban az érzelmi töltet mellett tartogat számunkra ez a regény váratlanabbnál váratlanabb fordulatokat is, olyan izgalmakat, amiktől leesik az állunk. Akaratlanul is vonz magához és a részesei akarunk lenni!
Engem teljességgel elcsábított!

Karakterek:
Olivia az események hatására változott és formálódott ebben a kötetben. A fájdalom megsebezte és megkeményítette a szívét, egy valami érdekli: a bosszú. Niko szerelme nélkül saját testi épségét sem féltve vetné bele magát veszélyes ügyekbe, ahonnan talán nincs is visszaút. A szerepek abszolút felcserélődtek. Eddig a férfinek volt szüksége valakire, aki visszatartja a legrosszabb énjétől, aki mellett lehorgonyozhat, azonban most Olivia vált a betöretlen vadlóvá, és Nikonak kell megvédenie szerelmét a bosszúvágy sötétjétől. Imádtam ezt a pálfordulást! Nem lehet tudni, éppen melyikük is játssza a csalót!

"Ha komolyan szembeszállsz a gonosszal, akkor előbb-utóbb olyanná kell válnod, mint ő. Az érzéketlenség és a hideg önzés, amire készülsz, csak ahhoz segít hozzá, hogy te magad is gonosszá válj."
Borító:
Bevallom őszintén, hogy az első borítóterv összetörte a szívemet. Az első kötet sármos borítómodelljét összehasonlítva a folytatáséval... egyszerűen hihetetlen, hogy ugyanaz a két férfi. Ráadásul a fekete hajú nő sem egy egzotikus szépség vagy éppen egy Olivia Clark. Éppen ezért töltött el mérhetetlen nagy boldogsággal, amikor az írónő bejelentette, hogy lecserélik a kezdetleges tervet és egy másikkal fog megjelenni a regény. Ami sokkal nagyobb összhangot sugároz a két modell között, tényleg érzéki, ahogyan azt a cím is mutatja és tökéletes szinkronban van a borító lilájával. Ám a legnagyobb örömet mégis az jelentette, hogy a képen a szavaimat láttam viszont! Ennél nagyobb ajándékot pedig aligha kaphat egy blogger. Nagyon köszönöm!

Összességében:
Anne L. Green mestersorozata egy újabb remekművel gazdagodott!
Ahogyan azt a cím is sugallja, ez a rész sokkal érzelemdúsabb, érzékibb lett az előzménynél, ám ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy szűkölködnénk az akciókban és izgalmakban. Zseniális, ahogyan az írónő összefűzi a romantikát és a váratlan fordulatokat!
A rendkívül szerelmes szívű könyvmolyoknak ajánlanám leginkább ezt a trilógiát, akik nem vetik meg az erotikát és imádják a kiszámíthatatlan és letehetetlen könyveket! Csábulj el te is!

Oldalszám: 420
Kiadó: Álomgyár

Kedvenc karakter: Niko

Kedvenc idézeteim: 

"Nem vagyok más, csak egy csaló. 
Nem mellesleg szánalmasan pocsék rímfaragó.
Neked most mégis papírra vetem,
Milyen teher nyomja a lelkem.
Mézszőke hajad és smaragdzöld szemed
Kergeti őrületbe a máskor nyugodt lelkemet.
Nem tudlak feledni, főleg nem elengedni.
Nem tudok mást tenni, csak téged...

A mondat befejezetlen volt.
- Téged mi? - emeltem rá a tekintetem. Megnyílt ajkakkal kapkodtam levegő után. A fejemben már csendült a rím: szeretni."
*

"Az életben végső soron minden ember két dolog között választhat: alkot, vagy pusztít, szeret, vagy gyűlöl." (Eric Fromm)

*

"- Érzékien kell csábítanod! Csábítanod minden porcikáddal. A testeddel és a lelkeddel."



Most pedig tudj meg minél többet a Csábító trilógiáról egy exkluzív interjúból!



1.    Mi inspirálta a Csábító trilógiát? Hogyan fogalmazódott meg benned, hogy ezt papírra akarod vetni?

Nem titok, hogy ennek a könyvnek a megszületése mennyire fontos volt nekem. A valós háttér a múltam egy részét rejti. A behajtással kapcsolatos történet már azóta motoszkált bennem, mióta először leültem írni. Ezért kezdtem el tulajdonképpen. Ezzel a történettel próbáltam eloszlatni a tévhitet, hogy a behajtók csúnya, gonosz és rossz emberek. Nekiveselkedtem hát a könyvnek és azon töprengtem, mennyire lehetek őszinte. Az akkori kollégáim, barátaim azonban óvatosságra intettek. Tartottak tőle, hogy túlságosan kiadnám magam, esetlegesen olyan dolgokat húznék magamra, amilyeneket nem akarok. Emellett figyelmeztettek, hogy tippeket adok a jövő csalóinak. Hálás vagyok nekik, mert mára egy sokkal érettebb történetet alkothattam. Nekik köszönhetem, hogy megszülethetett Olivia és Niko.

2.    Van olyan megtörtént eset, ami bekerült a könyvbe és számodra kedves emlék számodra?

Számos történet van benne, ami velem is megtörtént. Igyekeztem Olivia szemén át hitelesen bemutatni az olvasóknak, milyen is ez a szakma. A benne lévő behajtásos történetek alapja mind a valóságból származik. Utólag a rázós helyzeteket is mosolyogva vetettem papírra.

3.    Mennyire volt nehéz ex-behajtóként egy csaló fejével gondolkodni? Mesélnél nekem azokról a pillanatokról, amikor Niko oldaláról írtad a történetet?

Bevallom, az első fejezetek után elakadtam. Sosem volt még olyan nehéz dolgom, mint akkor. Választás elé kényszerültem. Vagy csak Olivia szemszögéből írom meg a történetet, vagy csalóvá válok. Eleinte ezutóbbi nem igazán vonzott, gondolom nem különösebben kell megmagyaráznom, miért. 😊 Nem bírtam a csalókat. Meg is lepődtem rajta, hogy mire befejeztem az Arcátlan csábítót – a sorozat első részét, beleszerettem egybe. Rengeteg segítséget kaptam ehhez olyan emberektől, aki a hétköznapokban a csalók nyomában járnak. Ellátogattam olyan tanfolyamra, ahol azzal foglalkoztak, hogy megtanítsanak: hogyan védjem meg magam a csalóktól. Ennek az előadásnak fontos pillére volt, hogy megtanuljam a csalók által alkalmazott eszközöket gyakorlatban is használni, például: zárat feltörni. Nem is olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik.Niko karaktere alaposan feladta nekem a leckét, sokszor úgy éreztem a történet írása során, hogy szándékosan keresztbe tesz nekem. Küzdöttem vele, pont úgy, mint Olivia. Azt hiszem, nem árulok el nagy titkot, ha bevallom, ő lett az én kedvenc férfi karakterem. 😊

4. Arcátlan, érzéki és végzetes csábító. Aki már találkozhatott a soraidon keresztül Nikóval és Oliviával, értheti, miért pont ezeket a címeket kapták a kötetek. De te már a kezdetek óta tudtad, hogy ezeket fogják viselni, vagy a  történet megírása után adtad nekik ezeket a neveket? Megfordultak más címötletek is a fejedben?

Hmm. Ez egy remek kérdés. Fogalmazzunk úgy: írás közben született meg a címe. Ennél a könyvnél sokat tiprodtam a címválasztáson. Még az egyik segítőmet is bevontam ebbe a kérdésbe. Ő úgy fogalmazott: a csalók pofátlan, arcátlan alakok, akik úgy csűrik-csavarják a mondanivalójukat, hogy nem igazán tudsz rájuk haragudni. Remek manipulátorok. Innen jött az Arcátlan csábító. A második rész címe ehhez képest könnyű volt, de a harmadik rész ismét feladta a leckét. Ha az olvasóim eljutnak az utolsó kötetig, meg fogják érteni, miért.


5. Melyik jelenetet emelnéd ki, amelyiket a legjobban szeretted írni?

Erre lehetetlen felelni. Rettentően élveztem az első részt, hiszen abban benne a szívem-lelkem. Lehet, hihetetlennek hangzik, de Niko nemcsak Oliviát, engem is megváltoztatott. Mire a történet végére értem, magam is másképp láttam a világot. Ezért hálás is vagyok neki. A második részt azért szerettem, mert itt omlanak le a falak. Mindkét karakternek át kell lépnie a saját határait, korlátait. Bizonyítaniuk kell az egymás iránti elkötelezettségüket. Emellett ez a rész felvezeti a bonyodalmak előszelét. De a harmadik a kedvencem. Abban a könyvben, én is átlépem a határaimat, és ezzel egy kicsit én is újjászülethettem.

Köszönöm Anne L. Greennek a válaszokat! Remélem, ezáltal ti is közelebb érzitek magatokhoz a sorozatot!

Az utolsó kérdésem pedig felétek irányul:
Kivel találkozom vasárnap a könyv premierjén az Álomgyár könyvesboltban?

4 megjegyzés:

  1. Drága Barbi!

    Ismét egy csodás bejegyzést olvashattunk tőled, az interjú pedig még egy plusz löketet is hozzáadott! Gratulálok!
    Személy szerint Anne L. Green a kedvenc magyar írónőm. Imádom a könyveit, de sajnos még nem volt alkalmam az összes művét olvasni, így még az Arcátlan csábító sem került a kezembe. Azt már biztosan tudom, hogy úgy fogok a műhöz hozzákezdeni, hogy kéznél lesz a második kötet. Köszönöm, hogy felhívtad a figyelmemet a könyv végén lévő függővégre (de végül is, ezt magamtól is gondolhattam volna... na mindegy. :D ), így nem kell majd izgulnom, hogy nem tudom folytatni. Szóval tényleg köszi!

    Egyébként Anne L. Green művei közül melyiket választanád a nagybetűs kedvencednek? (Szigorúan csak egyet választhatsz :P) Miért pont azt a művet választottad?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jajj, Adri, nagyon köszönöm, hogy írtál, rettentően jól esett. :) Örülök, hogy tetszett a bejegyzés! Nagyon ajánlom ALG trilógiáját, igazi kincs, azt kell mondanom! De igaz, ha nem fogadod jól annyira a függővégeket, talán várnod kellene, míg megjelenik a 3. rész is. ;)

      Fuu... a kedvenc ALG könyvem... valamiért számomra mindig az Eltitkolt múlt lesz. Nem azért, mert a többi nem jó, sőt, Anne L. Green egyre jobbakat és jobbakat ír, hihetetlen. Alex és Lexie története viszont annyira különleges helyet foglal el a szívemben, hogy nagyon nehéz lenne kitúrni őket onnan.

      Törlés
  2. Elsősorban köszönöm szépen a válaszodat! Másrészt pedig teljes mértékben egyetértek... Anne L. Green-t meg kell becsülni, mert egy elmondhatatlanul tehetséges, kedves írónő!
    Nem kizárt, hogy úgy fogok hozzákezdeni a trilógiához, ha már mind a 3 rész kéznél lesz, de lehet hamarabb győz a kíváncsiságom, és nekikezdek a jelenlegi olvasmányom után. :) Na majd, meglátjuk... :D

    Az Eltitkolt múlt (szintén) egy remek mű, megértem a választásod, nekem mégis A remény hajnala rabolta el a szívemet. Egyszerűen imádtam, ezen nincs is mit magyarázni. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazán nincs mit! Megértem, hogy nagy a csábítás, hiszen benne is van a címében. ;)

      A remény hajnala is zseniális,egy különleges alkotás, hiszen az első ALG könyv.:)

      Törlés