2019. január 14.

Carrie Cooper - Bábok tánca

HANGULAT                                MOLY                                        2019

"Eltűnt ​szerelme utáni nyomozásának köszönhetően Lili Green ismét belekeveredik egy olyan ügybe, amiből sehogyan sem találja a kiutat. Lili Gérard Laconte, a nagy hatalmú, francia üzletember villájában ragad, és bár a férfi tökéletes házigazdaként viselkedik, a helyszín különleges, szabadelvű, mégis elzárt világa teljesen felbolydítja a lány lelki békéjét: a francia felső tízezer mérhetetlen luxusa veszi körül, a vendégek kötetlenül élvezhetik a testi-lelki örömöket, miközben gondosan elrejtett kamerák figyelik őket. Ebben az irreális valóságban minden egészen más megvilágításba kerül, még Lili igaznak vélt szerelme is. Vagy talán éppen az igazságot tárja fel? Lili nem is sejti, milyen játék részesévé válik, ám a színpad készen áll, a bábok pedig elkezdik táncukat… 
A Bábok tánca a Marionettjátszma második része. 

A szemtanú és az Ügynök tűsarkúban című könyveiért Aranykönyv-díjra jelölt Carrie Cooper ezúttal egy romantikus, érzelmes, szenvedélyes utazásra hívja az olvasót a női lélek átláthatatlan világába."

A Kétségekbe zárva függővége után alig vártam, hogy mihamarabb folytathassam Lili Green újabb kalandját a Bábok táncával. Nem is ő lenne, ha nem egy fontos megbízatás kellős közepébe tenyerelt volna ismét bele, de ki hibáztatná, hiszen csak szerelmét próbálta védeni. A Marionettjátszma első része nem véletlenül kapta a Kétségekbe zárva elnevezést, hiszen Lili nemcsak a saját kételyeiben süllyedt el teljesen, hanem egy gazdag úriember luxusvillájának foglya lesz. Az eddigi távozási kísérletei mind csúfos véget értek. Lapról lapra követtük, ahogyan Lili állta az ütéseket, az újabb és újabb lelki fájdalmakat, és hogyan állt fel minden alkalom után. Nála erősebb személyiséggel még nem találkoztam!
Ez a könyv olyan lelkiséget tartalmaz, mint kevés másik!
A betűkön keresztül beleláthatunk a Liliben zajló kettősségre. Nap mint nap szembesülnie kell Martín, az álnéven futó Nikosz keménységével és ridegségével, amelyről tudjuk, hogy az álca része, mégis annyira élethűen adja elő, hogy a nő kezdi elhinni azt, amit a szemével lát. A szíve súg valamit, de az esze pont az ellenkezőjét mondja. De hogyan is lehetne képes az előbbivel gondolkodni, ha abba a megcsalás és fájdalom kését szúrták? Azonban mindeközben tapasztalhatjuk a házigazda, Laconte kedvességét és vágyódását a Rita Touche-ként ismert Lili iránt. Úgy látszik, nem lenne képes neki ártani, de Nikosz féltése ennyire alaptalan lenne?

„Ezen a helyen tényleg minden összekeveredett: a legundokabb ember lett a barátja, a szerelme pedig elfoglalta a legutálatosabb pozíciót.” 

De annak ellenére, hogy Carrie Cooper ezennel a női lélek útvesztőjébe kalauzol el bennünket, tartogat számunkra meglepő fordulatokat bőven. Ezt a történetet teljesen átjárja a tűz és a szenvedély. Mindig izgatottan vártam, mit hoz számomra a következő oldal.
A Mirabell-villa az embereknek a szabadságot, a kötetlenséget jelenti, amelyet a házigazda, Gerald Laconte meg is ad nekik. Érdekes volt látni, a különböző személyek hogyan használják ki ezt a határtalanságot, miként élik ki a vágyaikat egy olyan világban, amelyben nincsenek korlátok.
Carrie Cooper írónőnek született! Különleges tehetsége van mindahhoz, amit csinál. Észveszejtően szövi a szálakat, néha már kétségem sem volt afelől, hogy akinek a kezében a marionett babák rúdja van, az nem más, mint maga a szerző. Egy olyan történetet tár fel előttünk, olvasók előtt, amelyből egyre többet és többet akarunk. Az biztos, ha egyszer a Lili Green sorozat a végére ér, a szívemben hatalmas űrt fog hagyni maga után.
Minden sorát átjárja a keserédes vágyakozás, a szerelem ámulatba ejtő és fájdalmas arculata.
Elnyerte a szívem minden darabját! Önként, arany tálcán nyújtottam az írónőnek, és bár sokszor Lilivel együtt fájt, az összes olvasással töltött pillanat megérte. Lili Green világát nem lehet megunni, annyira sokszínű és fordulatokban gazdag, és mindezek mellett az olvasó lelkéhez szól és megérinti.
Hálás vagyok Carrie Coopernek, hogy megosztotta velünk ezt a történetet, hiszen annyival kevesebb lennék nélküle.

Karakterek:
Említettem, hogy Lili Green az egyik legerősebb női szereplő, akiről valaha olvastam. Imádom a személyiségét, ha a valóságban összetalálkoznánk, biztosan a legjobb barátnőmnek választanám, hiszen mellette az élet nem játék és mese, hanem csupa kaland és izgalom.
Nikosz megmaradt a titokzatos önmagának, akit hihetetlen nehéz kiismerni. Csak reménykedni tudunk, hogy egy újabb álarc mögé bújva cselekszi mindazt, amit olvashatunk. Felmerülhet a kérdés, hogy mikor hull le az összes maszk, és mikor láthatjuk meg a férfit teljes valójában nem színjátékok és ármány közepette. Mégis ez a titokzatossága vonz magához, hiszen ki akarjuk deríteni, mi rejtőzik mindezek mögött.
A másik nagy titok az maga Laconte személye volt. Valami belső hang és Nikosz is arra intett bennünket és Lilit, hogy a férfi nem az, akinek igazából mutatja magát. Egy igazi játékmester, az emberi érzések számára csupán egy sakktábla színes mezői, amin lépegethet. De eközben ennek a feltevésnek egyetlen jelét sem mutatja, kedves és vendégszerető, de az érződik, hogy mindig eléri, amit akar. A "nem" nem létezik a szótárában. Vajon melyik az igazi énje a házigazdának?

„Az emberi lélek igen összetett, a nőké pedig végképp szövevényes – szólalt meg végül Laconte.”

Borító:
Tökéletes. Elképesztő lett, szemet gyönyörködtető! Imádom a fekete-fehér alapot és a hozzá passzoló pasztell kék színt. A Lilit ábrázoló nő csillogó szeme  több mindenre is enged következtetni, a háttérben lévő bábokat mozgató kéz pedig nagyszerűen illik a kötet címéhez: Bábok tánca. 

Összességében:
Carrie Cooper ismét teljesen lenyűgözött! Csak ittam a szavait 400 oldalon keresztül, és alig bírtam egy kis szünetet tartani. Lili Green legújabb története is fantasztikus, izgalmas és lerakhatatlan!
Nem csak a női lélek rejtelmeibe kalauzol el bennünket az írónő, hanem mindezt egy utánozhatatlan és egyedi cselekménybe szövi bele. A Marionettjátszma 2. része is kedvenc lett számomra, teljesen elnyerte a szívemet! Az biztos, hogy sosem unom meg Lili Green történeteit!
Ti, akik egy romantikus és egzotikus regényre vágytok, ez garantáltan a ti olvasmányotok lesz!

Oldalszám: 420
Kiadó: Álomgyár

Kedvenc karakter: Lili Green

Kedvenc idézeteim:
„Az éjjeliszekrényen lévő távirányítóval szétnyitotta a sötétítőket, és a szobát elárasztotta a vakító napfény. Bántott a szemét, de ez most nem zavarta, mert a fény végre elkergette a sötétben lapuló rémeket.”

*

„Ha az ember szerelmes, másként éli meg a valóságot.”


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése