2020. október 13.

R. Kelényi Angelika - A lánynevelde 2.

 HANGULAT                                MOLY                                        2020  

"Christina ​húgai, Nella és Leona is megváltoztak az évek során. Nella huszonkét éves felnőtt nő lett, és komoly munkát kap a Sorores Lányneveldében, de öt év elteltével is magát hibáztatja a nővére pokoljárásáért. Ezért magára vállal egy veszélyes feladatot, amikor kiderül, hogy az eltűnt férj, signore Costello és a véresre vert lány, Carmela ügye összefügghet. Szívén viseli a bántalmazott nő sorsát, saját múltbéli fájdalmait látja rajta, ezért jelentkezik a mulatóba szórakoztató hölgynek, ahol Carmela is szolgált…Christina félti ugyan, de beleegyezik húga vállalkozásába, hisz Nella tökéletesen alkalmas erre a szerepre, ráadásul az eltelt öt évben megtanulta, hogyan használja a szépségét és az eszét.A titokzatos mulatóban eleinte könnyedén veszi az akadályokat, és hamar a tulajdonos és úri körének kedvencévé válik. Csakhogy a szerelem és a múltja utoléri, ezzel nem csak az éltét, hanem a feladatát, mi több, Christinát is veszélybe sodorja…Christina és Marco mindent megtesz, hogy kiderítse, hová tűnt Costello, és egyre több furcsa, rejtélyes dologra jönnek rá. A szálak ijesztő irányba futnak, az ésszerűség határán túlra…Közös nyomozásuk során egymás iránti érzelmeik is komoly próbát állnak ki, kemény harcot vívnak azért, hogy ne csak Nellát, hanem szerelmüket is megmentsék. Képes lesz-e Nella felülemelkedni múltbéli sérelmein és hidegvérrel véghezvinni a feladatát? Lehetséges-e belelátni egy beteg elmébe, és megtalálni a megoldást egy valójában egyszerűnek induló bűnügyre?

R. Kelényi Angelika Terézanyu-díjas, többszörösen Aranykönyv-díjra jelölt írónő ezúttal is a 19. századi Rómába viszi olvasóit. A Riva nővérek-sorozat negyedik részében döbbenetes és ijesztő rejtéllyel találják magukat szemben a szereplők. A regényt szokás szerint átszövik a titkok, gyilkosságok, a kaland, a szenvedély és a romantika."

Hosszú idő elteltével ismét visszatértem a 19. századi Rómába, a változatlanul bűnös, alvilági forgatagba, ahol sötét titkok rejtőznek. Christina Rivera és Marco Fiore továbbra is közös erővel nyomoznak az eltűnt nemes ügyében, és együtt próbálnak az embereket megfélemlítő Farkas nyomába eredni. Vajon ki rejtőzik az álnév alatt? Szerintük nem más, mint nagynevű báró, Laurentino Marcetti. De hogyan tudnának a közelébe férkőzni, és vallomásra bírni? 

A lánynevelde 2. még több titkot és fordulatot rejt, mint az első része! 

Ebben a kötetben előtérbe kerül Christina húga, Nella, aki a Mennyei bűnökben elfecsérelte a kemény munkával megkeresett lakbérre valót szép ruhákra, selyemre, hogy így kerüljön ki a nyomornegyedből. Önző és hiú viselkedése azonban nem szült semmi jót, megalázták és megalázkodásra kényszerítették. Útja azonban visszavezette őt nővéréhez, a Sorores Lányneveldébe, ahol kiképezték őt, hogy meg tudja védeni magát és társait, ha a szükség úgy hozza. Emellett pedig megtaníthatta a többi lánynak, amihez a legjobban ért: a csábítás fortélyait. Ám az élet a lánynevelde falai között közel sem olyan izgalmas, mint arra Nella vágyna. Neki kalandok kellenek és kihívások. Ezért nem hátrál meg a veszélyes feladat elől, mikor Christina és Marco Fiore megkérik: kerüljön közel Marcetti báróhoz, használja a bájait annak érdekében, hogy kiderüljön, ki is uralja Róma alvilágát és merre tartja fogva az eltűnt signore Aldionit. 

Eközben egy védtelen lányt ápolnak a Sorores falai között, kinek fiatal vonásai elárulják, hogy alig kamasz csupán, ám az ajkain ott virít a vörös festék. De vajon ki lehet ő? Talán ő lehet a hiányzó láncszem ahhoz, hogy megoldják a Farkas rejtélyét? De még nincs vége az izgalmaknak! Valaki a háttérben további gyilkosságokat hajt végre. Bűnözők, az alvilág emberei sorban halnak meg egy névtelen, álruhás gyilkos keze által. Ki vette kezébe az igazságszolgáltatást? 

"Ő az a nő akart lenni, akiért harcolni kell, akit meg kell hódítani, akit el kell halmozni, akinek egy érintéséért akár a halált is vállalni kell."

R. Kelényi Angelika egy különleges, fordulatokkal és megannyi izgalommal teli kalandot ajándékozott nekünk. Tele volt meglepetésekkel, ármánnyal, és mindemellett mély lélektanisággal is. A Rivera nővérek a szívünkhöz nőttek, és az írónő bemutatta általuk azt, milyen nehéz is megvédeni azokat, akiket szeretünk. Akár az élet nehézségeitől, akár attól, amilyen hatással vannak ezek a lelkük darabjaira. Ebben a kötetben előtérbe kerül a már említett középső nővér, Nella életútja, közelebbről is megismerhetjük, hiszen korábban adott elég indokot arra, hogy felszínesnek gondoljuk, ám ennél több rejtőzik benne: furfang és kendőzetlen báj. Valamint a legfiatalabbik lány, Leona személye és a kötetek mögött megbúvó jellemváltozása is felcsillan A lánynevelde2.-ben - és rá kell döbbenünk, hogy a korábban Blanca Rivaként ismert Christinának is rengeteg megpróbáltatáson kellett keresztülmennie, de húgai is megjárták a poklok poklát a háttérben. 

Rendkívülien összeszerkesztett, utánozhatatlan műalkotás lett mindezek által a Riva nővérek ez a kötete. Imádtam minden sorát, és bármikor újra tudnám olvasni a teljes sorozatot. 

Borító:
Az eddigi kötetekhez hűen impozáns. Megmaradt a falemez a cím mögött, ami szerintem rendkívüli megoldás - egyszerű, mégis dekoratív. A háttér - hasonlóan A lánynevelde 1. borítójához - elmosódott, ebből a térből emelkedik ki egy fának támaszkodó, fiatal lány. Az öltözéke színe szerintem összhangban van a cím mögötti lilás árnyalattal. Tökéletes, ahogyan azt már megszokhattuk.

Összességében:
A gyönyörű külső egy alapos gondossággal megalkotott történetet rejt. Egy igazi vérpezsdítő krimit, kalandos nyomozást és mély érzelmeket. A karakterek rendkívül összetettek, voltak, akik jellemét eddig csak a felszínesen ismertük, de mostanra már árnyalt képet kaptunk róluk. Egyesekről változott a véleményünk, másokat a szívünkbe zártunk. De az biztos, hogy nem tudom könnyedén elengedni Róma alvilági forgatagát minden ármányával és sötét titkával együtt.
Imádtam a regény minden sorát! Imádtam Marcóval és Rizzóval nyomozni! Imádtam a Sorores falai között időt tölteni! Imádtam a kelepcéket, a folytonos és nem várt fordulatokat!
Egyszerűen imádok mindent, amit R. Kelényi Angelika ír! Ha valaki igazán tud egy történelmi közegbe ágyazott romantikus krimit alkotni, ami garantáltan elbűvöl, az ő. 

Ajánlom mindenkinek, akik készen állnak egy hatalmas kalandra a 19. századi Rómában, egy titkokkal övezett, sötét világban, ahol az egyetlen kiút a leleményesség. Romantika, mély lélektaniság és izgalmak tökéletes harmóniája - ez A lánynevelde.

Oldalszám: 388
Kiadó: Álomgyár

Kedvenc karakter: Nella Rivera, Marco Fiore
Kedvenc idézeteim:

"Csakhogy a szépséget táplálni kell, mert a szépség, ha nem kap bókok formájában táplálékot, úgy elhervad, akár a virág, amit nem locsolnak."

*

"És ha egy férfi szerelmes, mindegy, hogy gyilkos, vagy sem, a szeretett nőért bármire képes. Még arra is, hogy kedves legyen..."

*

"Minden és mindenki megvehető…Ha nem pénzzel, akkor mással."


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése