2021. november 2.

Anne L. Green - Toszkán örökös

 HANGULAT                                MOLY                                        2021

"Soha ​ne add fel az álmaidat, tűnjön bármilyen végtelennek is az út…  

Katie és Daniele, leküzdve a köztük lévő kulturális és ízléskülönbséget, szenvedélyes viszonyba keverednek egymással. Ám a váratlan viszontagságoknak és a köztük zajló csatározásoknak koránt sincs vége, mert valaki igyekszik folyamatosan megkeseríteni az Allegrini Birtok és a szerelmesek életét.  Habár úgy tűnik, Daniele Katie-nek hála kilábal a válságból, olyan családi titkokkal szembesül, amelyek hatására megkérdőjelezi önmagát és az addig biztosnak hitt világát. Ahogy gyülekeznek felettük a sötét fellegek, úgy válik a napsütéses toszkán birtok is egyre titokzatosabbá.  

A Toszkán örökös a Hatalom, mámor, Toszkána-sorozat második része, amely egy festői helyszíneken játszódó humoros, olasz intrikákkal, érzékiséggel fűszerezett folytatás, amelyben az írónő varázslatos módon tárja elénk a lenyűgöző toszkán tájat és annak húsvér lakóit. Bizonyosságot kapunk a történet által, hogy a föld nem csupán érték, ahogy a bor sem csak egy alkoholos ital." 

A Toszkána vére nagyszerű felütése volt a Hatalom, mámor, Toszkána trilógiának, ami ráadásul hatalmas függővéggel zárult.
Nehéz feladat háromkötetes sorozatot írni, ezt a magam mögött hagyott könyvmolyévekben már igazán megtapasztaltam - hiszen az első regény az újdonság varázsával hat, aztán a legtöbb esetben a végső ütközet és a hatalmas fordulatok az utolsó kötetben érkeznek el. De mi marad a másodikra? Általában nagyszerűen megismerjük az adott világot, a szereplőket, de az igazi izgalmakat a szerzők sokszor a fináléra tartogatják, így mintegy átvezetőfázisként szolgál a középső alkotás. Ám Anne L. Green megmutatta, hogy igenis lehet olyan második kötetet írni, ami varázslatos és fordulatos is egyszerre - ilyen a Toszkán örökös.

Az Allegrini Birtokot veszély fenyegeti. Nemcsak a csőd és az anyagiak, hanem valaki a háttérben emberéletekkel játszadozva akarja meggátolni a Toszkána vére sikerét valamint Daniele és Katie szerelmét. A két fiatal próbál mindezen túllépni és a közelgő esküvőre fókuszálni, ami nagyon nehéz feladat, tekintve, hogy egy merénylő garázdálkodik az otthonukban. Ahogy leküzdenek egy akadályt, érkezik a helyébe három másik. A titokzatos idegen, aki versekben üzenget, sorban veszélyezteti Daniele szeretteit, és félő, hogy egyszer Katie-re is végzetesen lecsap. A boldogságuk emiatt pedig nem lehet teljesen felhőtlen. 

A Toszkán örökös nagyrészt a merénylő kilétére építkezik. Nagy csattanója a regénynek, amikor lelepleződik az igazság, és rájövünk, ki is lapul a történések tengere mögött. Anne L. Green mindig meg tud lepni, ezt folyton folyvást tapasztalom. Annak ellenére, hogy számos regényét olvastam már, minden alkalommal tartogat számomra valami újdonságot, valami meghökkentőt. Daniele és Katie egy pillanatig sem unatkozhat, ahogyan az olvasó sem. Kétség sem férhet ahhoz, hogy a férfi nyugodt hétköznapjai a feje tetejére álltak, és egyszerűen nincs megállás: sorban esnek ki a csontvázak a szekrényből, lehull a lepel az eltemetett titkokról. Ebben az időszakban pedig fontosabbá válik a Katie és Daniele között meglévő kapocs, a bizalom és a szerelem, mint valaha.

"A múlt tanított meg, hogy a jelenben bölcsebben tervezzem meg a jövőmet."

Anne L. Green egyik nagyszerű képessége, hogy rendkívülien szövi össze a könyveinek a világát. Nem titkon Alexander Cross a kedvenc ALG férfi főhősöm, és szüntelenül imádom végigkövetni az ő családtörténetét. Az Eltitkolt múlt után az Elvarratlan szálakban a fiával, Aiden Crosszal, míg az Elfojtva duológiában a lányával, Maya Crosszal és párjával ismerkedhetünk meg. Ám legnagyobb meglepetésemre a Toszkán örökösben egy újabb Cross-generáció jelenik meg. Hacsak néhány jelenet erejéig is, de találkozhatunk Alessandro Crosszal, aki olasz gyökereit követve segít Katie-nek és Danielenek felvirágoztatni a Toszkána vérét. Ám ha ez még nem lenne elég, a regény legnagyobb fordulata még hátravan! 

Imádtam a Toszkán örökös minden sorát! Ismételten lenyűgözött a táj, a borok világa, a szereplők emberi mivolta és a történet sokszínűsége. Minden volt benne, amit már Anne L. Greentől megszokhattunk: izgalom, romantika, lehengerlő és nem várt fordulatok. Mindezek után el sem tudom képzelni, mit hozhat a Hatalom, mámor, Toszkána fináléja!

Borító:
A színek összhangja továbbra is folytatódik. Nyári varázst idéznek meg az árnyalatok - a világoskék, a barna, a zöld és a fehér. Nagyszerűen passzolnak egymáshoz, és olyan hatást érnek el, hogy a potenciális olvasó tekintete azonnal rávándorol. Az előtérben - a Toszkána vérével ellentétben - most Katie alakja tűnik fel egy mosolygós, élettel teli modell-lány tükrében, a háttérben viszont ismét az olasz táj elevenedik meg előttünk. Egyszerűen imádom! A kedvenc elemem a borítón mégis a trilógia címén feltüntetett zászlómotívum, melyet ötletesen csent rá a készítő. Zseniális! Akárcsak a könyv maga.

Összességében:
A Hatalom, mámor, Toszkána trilógia második kötete rendkívüli, szenvedélyes és felettébb izgalmas alkotás lett. Anne L. Green továbbkalauzol bennünket a borok és a szőlőtőkék mesés világában, és olyan fordulatokat hoz a történetben, melyektől leesik az olvasó álla. Mesterien szövi a szálakat! Egy pillanatig sem unatkozhatunk, hiszen a Toszkán örökösben egy olyan ember kilétét kell Daniele-nek és Katie-nek felfednie, aki sorban állítja az akadályokat a boldogságuk elé. Tragédiák sorát hozza az Allegrini Birtokra, és a szeretteik által próbálja sakkban tartani őket.
Kíváncsi vagyok, mit rejt a záróakkord, a Toszkán rejtély mindezek után! Egyben biztos vagyok: Anne L. Green nem fog csalódást okozni.

Azoknak ajánlom a Hatalom, mámor, Toszkána trilógiát, akik szeretnének egy kalandos utazáson részt venni a mesés Toszkánába, ahol ezernyi titok, szenvedély és megannyi izgalom vár.

Oldalszám: 430
Kiadó: Álomgyár

Kedvenc karakter: Daniele Allegrini
Kedvenc idézeteim:

"Egyet azonban ne felejts el soha: Isten, még ha úgy is tűnik, soha nem fordít senkinek hátat!"

*

"– A férjem vagy, sőt annál is több. A lelkem másik fele, éppen ezért érzem minden rezdülésed."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése