2018. szeptember 29.

Üdv az igazságszolgáltatásban! | Baráth Viktória bloggerhét [+nyereményjáték]

Sziasztok!

Egy újabb projekthét küszöbét léptük át, ezennel most Baráth Viktória és írásai kapják nálunk, bloggereknél a főszerepet. Mint azt már tudhatjátok, hamarosan érkezik az írónőnek legújabb regénye, Az igazság nyomában. Egy izgalmas, szenvedélyes, utánozhatatlan történet egy ügyvédről és egy ügyésznőről, olvasás közben pedig soha nem tudhatjuk, mi fog történni a következő oldalon. Teljességgel imádtam olvasni, és szerintem mindenki így lesz vele, aki egyszer a kezében tartja majd! Remélem, a poszt végére érve ti magatok is úgy lesztek vele, hogy ezt ti sem hagyhatjátok ki!

🕮 🕮 🕮

Kiadó: Álomgyár
Oldalszám: 430
Megjelenés: 2018. október 3.

"Perzselő ​hangulat a tárgyalóteremben.

Hannah Jones, a harmincas évei közepén járó fiatal nő a miami ügyészségen dolgozik. Egy múltbéli botlása miatt a főnöke csak gyakornoki feladatokat bíz rá, ám amikor a férfi lányát megerőszakolják, Hannah kap egy lehetőséget, hogy ügyészként vehessen részt a vád képviseletében. Hajtja a bizonyítási vágy, és vissza akarja szerezni régi pozícióját, ezért vállalja a feladatot. Csak a karrierjével akar foglalkozni, mert tudja, ezúttal nem hibázhat. Az elhatározásnak azonban keresztbe tesz Max, a jóképű szomszédfiú, aki randira hívja Hannah-t. Látszólag minden tökéletesen alakul, az ügy jól halad, a bizonyítékok egyértelműek, és Max-szel is egyre közelebb kerülnek egymáshoz. Azonban a lány lassan rádöbben, hogy semmi és senki sem az, aminek látszik… Mennyire homályosítják el az ítélőképességünket a személyes érzelmeink? Elfeledtetheti a perzselő szenvedély a hazugságokat? Képesek vagyunk feladni saját elveinket egy magasabb cél érdekében? 

Baráth Viktória, a kétszeres Aranykönyv-díjra jelölt szerző regénysorozatának első része romantikában, szenvedélyben és izgalmas fordulatokban egyaránt bővelkedik. Betekintést nyerhetünk az igazságszolgáltatás lebilincselő világába, ahol az ellenségeink könnyen válnak barátokká, a barátaink pedig ellenségekké."


🕮 🕮 🕮

Baráth Viktória első regénye számomra is az első volt, amelyet az Álomgyár kiadótól olvastam. Az Első tánc, volt az ő írói karrierjének kezdete, rajtköve, indulópontja, és akkor talán még ő sem gondolta volna, hogy írásai megannyi könyvmoly kezébe eljutnak majd, és imádni fogják a munkásságát. Számomra hatalmas öröm volt látni, ahogyan Viki könyvről-könyvre alakítja a stílusát, mígnem megtalálja a saját hangját. Zseniális szerzőnek tartom, hiszen kevés ember mutat ekkora fejlődést viszonylag kevés idő alatt. 
Azonban nem marad meg egy témánál! Mindig jön a következő és a következő, az Első tánc érzelmi töltete után a A főnökkel az alvilágba repít bennünket, a maffia és a drogkartellek körébe, majd egyenesen a Vatikánban találjuk magunkat, és hamar kiderül, miért is az Egy év Rómában címet viseli a regény. Most ősszel viszont legújabb szenvedélyes, mégis izgalmas és kiszámíthatatlan  története egy közös nyomozásra hívja az olvasót Az igazság nyomábannal. 
Nem bírok betelni Viki regényeivel, és kívánom neki, hogy soha ne fogyjon ki a tinta a pennájából. :) 

🕮 🕮 🕮

"Csak suttogunk, nehogy valaki meghalljon minket, de Jason szemében látom a csodálatot. Ezt nem nézte ki belőlem.
A folyosóra érve leveszem a cipőmet, hogy ne kopogjon, majd végigsétálunk a fal mellett.
– Te aztán ügyesen mozogsz itt! Nem ez az első alkalom, hogy ezt csinálod, igaz?
Nem mondok semmit, csak mosolyogva megvonom a vállamat. Minek néz, amatőrnek?
A nagyteremhez érve átsasszézok a szemközti falhoz, majd azon az ajtón megyünk be, ahol a bíró is be szokott vonulni. Imádom ezt a termet. Gyönyörű, örülök neki, hogy itt tárgyaljuk az ügyet. Mondjuk máshova be sem fértünk volna ennyi újságíróval meg fényképésszel.
– Hol vannak kamerák? – suttogja Jason.
– Csak mögöttünk. Szinte csak a székek látszanak benne, de teljesen mindegy. Norman ilyenkor már alszik, csak akkor ébred fel, ha valamelyik riasztós ajtó kinyílik.
– Sokat tudsz te erről a Normanről – lépked mellettem Jason zsebre tett kézzel.
– Tudok róla egy s mást. Például, hogy barátságos és szinte bármit elmond, csak kérdezni kell. Főleg, ha közben szépen mosolyogsz rá.
– Szóval legközelebb mosolyogjak rá szépen? – vonja fel a szemöldökét.
– Nem hiszem, hogy a te közeledésedet szívesen venné – húzom a számat, mire nagyot mosolyog.
Fellépek az emelvényre, ahol a bíró szokott ülni. A pulpitus másik oldala, a bűvös oldal, ahova csak azok léphetnek, akik erre érdemesek. Vagy beszöknek éjjel az épületbe. Jason követ, és ahogy mögém ér, leül a bíró helyére. Nekem nem maradt más választásom, felpattanok a pulpitusra, a kalapács mellé.
– Szóval ez a rituáléd? – kérdezem. – Beosonsz éjjel a bíróságra?
– Nem teljesen – mondja, majd benyúl a zakója belső zsebébe és előhúz belőle egy szál cigit.
Ha jobban megnézem, nem is sima cigi. Kézzel sodort.
– Azt akarod mondani, hogy…?
– Igen – bólogat. – Eddig 24 különböző bíróság tárgyalótermében szívtam.
– Szóval ez a 25.?
– Különleges alkalom! – mosolyog játékosan, majd a szájába veszi a cigit és meggyújtja.
Remélem, messze vannak a füstérzékelők. Megigazítom kicsit a szoknyámat, mert elég rövid ez a ruha, és nem akarom, hogy belásson alá.
– De miért csinálod? – kérdezem.
– Tudod – szív bele mélyen a cigibe –, a munkámban azt élvezem a legjobban, amikor megkereshetem a kiskapukat. Ezek mindenhol ott vannak, de kimondottan imádom azt az érzést, amikor e falak között kijátszhatom a törvényt. Mert egy jó ügyvéd mindig nyer, még akkor is, ha az ügye teljesen esélytelen.
– És ebből hogy magyaráznád ki magad? – dőlök előre kíváncsian.
Egy pillanatra lesiklik a tekintete a dekoltázsomra, de végül visszanéz a szemembe.
– Nagyon egyszerű – fújja ki a füstöt, majd felém nyújtja a cigit.
Nem hiszem, hogy ez jó ötlet, de ha azt vesszük, hogy éjjel betörtem a bíróság épületébe, kicsit piásan, nagyon prosti kinézettel, akkor ezzel már nem nagyon ronthatok a helyzeten. Elveszem tőle és én is beleszívok. Még sosem csináltam ilyet, ezért köhögök tőle. Kicsit erősnek tűnik.
– Van receptem – magyarázza tovább. – Az orvos írta fel, tehát legálisan birtokolhatom és fogyaszthatom, ráadásul gyógyászati célt szolgál. Nem tilthatod meg senkinek, hogy bevegye a gyógyszerét a tárgyalóban, tehát nekem is jogom van itt bevenni az enyémet. Ilyen egyszerű.
 – És szerinted ezzel nyernél? – vonom fel a szemöldököm.
– Persze, ha jól adom elő, és kellő mennyiségű precedenst találok hozzá.
– És mivel magyarázod, hogy éjjel van, és illegálisan tartózkodsz az épületben?
– Ez a másik dolog, amit imádok a munkámban – mondja, miközben visszaveszi tőlem a cigit, és beleszív.
– Mi? – kérdezem.
– A kihívás – vigyorog, miközben kifújja a füstöt.
Hihetetlen ez a pasi! Muszáj mosolyognom rajta.
– Kérsz még? – kérdezi, felém nyújtva a cigit.
– Nem tudom, hogy jó ötlet-e, én még nem nagyon… – vonom meg a vállam.
– Azt akarod mondani, hogy még sosem szívtál? – néz rám hatalmas szemekkel. – Mit csináltatok ti az egyetemen?
– Bármennyire is furcsa, tanultunk – kacagok fel.
– Ja, persze. Te olyan egyetemista voltál!
– Ezt meg hogy érted? – nézek rá sértődötten. – Nálunk is voltak olyanok, akik csak a tanulásnak éltek, de én sosem értettem őket. A legszebb éveiket pazarolják el úgy, hogy még egy kis szórakozást sem engednek meg maguknak. Aztán majd később, néhány év múlva rájönnek, hogy belefásultak mindenbe, és még a szép emlékek sem maradtak meg, amikbe kapaszkodhatnának.
– Szóval te is ezt csinálod? Kapaszkodsz az emlékekbe?
Lehajtja a fejét és a kezében lévő cigit bámulja, amit végül átnyújt nekem."

🕮 🕮 🕮


Felkeltettük az érdeklődésed?
Csemegézz az írónő regényei között!

Ha egyedi történetre szomjazol, ne hagyd ki! 

Ne maradj le semmi fontosról!

Kíváncsi vagy a kulisszatitkokra is?

Szerezd be elsőként és dedikáltasd!
Gyere el a premierre!

🕮 🕮 🕮

Köszönöm, hogy velem tartottatok ezen a projekthéten! Látogassatok el a többi oldalra is, ahol Baráth Viktória többi könyvéről olvashattok ajánlókat és exkluzív dolgokat!

Nikii blog 🕮 Első tánc
Lap lap után  🕮 A főnök
Pandalány olvas 🕮 Egy év Rómában
Nikii blog  🕮 Beleolvasó
Lillsz in Bookland 🕮 Interjú az írónővel
Bree S. világa 🕮 Hogyan készült?

🕮 🕮 🕮

Gyertek, és játszatok velünk!

Csapatunk egy kis nyereményjátékra invitálna titeket. Gyere te is, és tarts velünk!

És hogy mi a nyeremény? Egy egyedi nyaklánc, amelyen Baráth Viktória írónő legújabb regényének borítója szerepel!  

Ha szeretnéd magadon viselni Az igazság nyomában gyönyörűséges borítóját ezen a csodaszép ékszeren, nincs más dolgod, mint meglátogatni a projekthét különböző bejegyzését, és néhány kérdésre helyesen válaszolni. Ennél egyszerűbb már nem is lehetne az egész!  
Vigyázzatok, mert fogy az idő!;)
 
 
a Rafflecopter giveaway

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése