2022. március 20.

5+1 igazi könyves álompasi

Melyikünk ne esett volna már fülig szerelembe egy könyves álompasiba? Nekem se idegen ez az érzés, ezért elhoztam ebben a bejegyzésben 5+1 olyan kitalált szereplőt, akik már igazán lehetnének valóságosak is...


 
Az Off Campus sorozat rajongóinak nem cseng idegenül Garrett Graham neve. A Briar egyetem jégkorongkirálya nemcsak a pályán, hanem a női szívek terén is hódít. Egyszerre megnyerő a mosolya és a humora, ugyan mindenki őt akarja, neki csak egy lány kell - konklúzió: az intelligencia igenis szexi. Kitartó, szenvedélyes és a végletekig küzd az olyan dolgokért, melyek számára fontosak. Ilyen a hoki. Vele a hűvös hokipályán is biztosan izzana a levegő!

"– […] Fontos, hogy az ember azt csinálja, ami boldoggá teszi […]"

*

"Néha egyszer csak váratlanul feltűnik valaki melletted, és onnantól nem érted, hogy élhettél eddig nélküle."

*

"A suli bármelyik csaja a fél karját odaadná, hogy korrepetálhasson, erre ez? Úgy menekül előlem, mintha arra kértem volna, hogy közösen áldozzunk fel egy döglött macskát a sátánnak."

Mindannyian álmodtunk már a szőke hercegről fehér lovon. Ugyan nem lovon érkezik, de Maxon Schreave egy igazi herceg, Illéa trónjának várományosa. Titulusánál fogva jól nevelt, intelligens, és az ő szájából még a "kedvesem" becenevet is szívesen elhallgatnám. Olyan vezető, akinek helyén van a szíve, és mindig igyekszik megóvni a szeretteit. Igazi művészlélek, imád fotózni, de ha kell, harcra is kész. Én biztosan szívesen lennék a hercegnője.
 
"Törd csak össze a szívem. Törd össze akár ezerszer is. Úgyis a tied, hát azt teszel vele, amit akarsz. "
 
*
 
"– Ha nem akarod, hogy beléd szeressek, akkor igyekezz kevésbé szépnek lenni. Holnap reggel szólok is a szobalányaidnak, hogy ezentúl krumpliszsákokat öltögessenek össze neked ruhának."
 
*
 
"– Gondolja – folytatta rögtön Maxon –, hogy attól még szólíthatnám „kedvesemnek”?     
– Eszébe ne jusson – súgtam vissza.     
– Azért én nem adom fel. Nem az a fajta vagyok."


A Tüskék és rózsák udvara trilógiában feltűnik egy szárnyas hadvezér, aki az Ezüst lángok udvara című kötetben önálló történetet is kapott. Cassian tábornok, Rhysand jobb keze, legjobb barátja kiváló stratéga. De vajon a női szívekhez is legalább annyira ért, mint a háborúhoz? Természetesen! Az illír hadvezért nem könnyű levenni a lábáról, kellően makacsnak kell lenni ahhoz, hogy ez megtörténhessen. De megéri, hiszen Cassian a szeretteiért a végletekig képes harcolni, szenvedélyes, kitartó és önzetlen. És rendkívül nagy a szárnyfesztávolsága, tudtátok? 
 
"– […] Ha nem találkozom egy bizonyos illír harcossal – mondta egy pillantást vetve Cassianre –, akkor nem ismerném az erő és kitartás valódi jelentőségét, a becsületet és a hűséget. "
 
*
 
"Forrjak fel az Üstben, de mi az ördögöt esznek ezek, hogy így néznek ki?"
 
*
 
"– Bemelegítünk, aztán megmozgatjuk a középső tájékaidat.
Nesta eltátotta a száját. A… középső tájékait?
– A hasizmaidat – pontosított Cassian, és rózsaszín folt jelent meg az arcán. Megköszörülte a torkát. – Mocskosak a gondolataid. – Megpöckölte Nesta arcát. – Túl sok romantikus regényt olvasol!"


Nem távolodunk el a fantasyk birodalmától, csak az illírektől átevezünk a luxenekhez. Daemon Black egy ezek közül a földönkívüli fénylények közül, de emberalakot öltve maga a megtestesült Dávid-szobor. A mély, zöld tekintete azonnal megbabonáz, viszont a mogorva stílusa kiábrándít belőle. Vagy mégsem? Ha az ember kiállja a kezdeti nehézségeket, Daemon egy rendkívül szerethető, hűséges lény, egy igazi védelmező. Érte feladnám, hogy nem randizok űrlényekkel!
 
"Szép arc. Fantasztikus test. Rémes modor. A helyes fiúk szentháromsága."
 
*
 
"– Következő kérdés?
– Miért vagy ekkora seggfej? – A szavak kicsúsztak a számon, mielőtt meggondolhattam volna.
– Mindenkinek ki kell tűnnie valamiben, nem?
– Nos, remekül csinálod." 

Alexander Cross betörhetetlen nőcsábásznak tűnik. Vérbeli üzletember, akinek talán benő egyszer a feje lágya. Az Anne L. Green univerzumban kedvenc férfikaraktere talán azért, mert egyszerre erős kiállású és gyengéd. Bármire képes a szeretetteiért, és sajátjaként neveli a kisfiút, aki szíve választottjával együtt jár. Nagyszerű ember, igaz barát és későbbi Cross-kötetekből kiderül az is, hogy milyen szuper apa. 
 
"– Mintha két test, egy lélek lennénk – […]     
– Mert azok is vagyunk, két eltévedt, csonka lélek, melyek egymásra találtak."  

*

 "Az eszünk figyelmeztet bennünket arra, mit kellene elkerülnünk, de csak a szívünk mondhatja meg, mit kell cselekednünk." 

*

 "Hogy ki is vagyok én? Alexander Cross, a férfi, aki már tudja, ki ő valójában."


Végül, de nem utolsó sorban kiemelném William Coopert. Egy igazi művészlelkű irodalomtanárt, akinél önfeláldozóbb könyvbéli karakter aligha létezett. Will egyedül neveli az öccsét, és mindent feladott azért, hogy teljes életet biztosíthasson neki. A sors nem kevés akadályt gördített elé, de mindet készséggel kiállta - hiszen a legnagyobb fájdalmak közepén is erőt adtak neki a versek. Rendkívül bölcs, humoros - ő a jófiú a történetben, akit mind kívánunk magunk mellé.
 
"Amit te hibának látsz magadban, az számomra éppen az az ok, amiért beléd szerettem."
 
*
 
"Akármi elől is menekülsz, az veled, marad egészen addig, amíg rá nem jössz hogyan birkózz meg vele."
 
*
 
"– Mi az a slam? – kérdezem.
– Költészet – feleli mosolyogva. – Ez az életem." 

Ez volt az én 5+1-es listám a könyves álompasikról. Nektek kik szerepelnek a sajátotokon?
Millió puszi:
B.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése