2022. április 27.

R. Kelényi Angelika - Édes Flores

 HANGULAT                                MOLY                                        2022

"Veszélyes ​kávé a virágok szigetén  Caroline Wood, aki immár az újságírás mellett egy panziót is vezet, nem tud ülni a fenekén, ha kalandot szimatol. Amikor úgy hiszi, szerelme veszélybe került Indonéziában, Flores szigetén, egy percig sem tétovázik, repülőre száll és elindul, hogy megmentse a férfit, aki mindenkinél fontosabb a számára. Bár nehezére esik, segítséget kér Pierre Duvaltól, a kőgazdag francia médiamogultól, aki úgy tűnik, még mindig gyengéd érzelmeket táplál iránta.  Az apró szigeten működő kávémaffia nem nézi jó szemmel a minden lében kanál szőkeséget. Minden lépését figyelik, útját titkok és furcsa balesetek szegélyezik, de Caroline-t már nemcsak a szerelem hajtja, hanem a rejtély felderítése is. A maffiának fogalma sincs, kivel áll szemben, de sajnos Caro sem tudja, kikkel packázik… A baljós előjelek ellenére beleveti magát a nyomozásba, és csak remélheti, hogy élve kikeveredik belőle…  

R. Kelényi Angelika új Caroline Wood-regénye a zamatos kávé és az édes illatú virágok szigetére kalauzolja el az olvasóit, ahol ismét rejtélyes, izgalmas, és persze életveszélyes nyomozás veszi kezdetét." 

Caroline Wood bárhova megy, oda követi a veszély is. Ezt már számos alkalommal láthattuk - Barcelonában, Rómában, Hollywoodban, Rio de Janeiróban, sőt még Balatonrakoncán is, a magyar tenger partján. 

A legutóbbi kötet végén az újságírónő annyira beleszeretett a kisvárosi életformába, a panzióba, melyet megboldogult nagybátyja hagyott rá és természetesen egy magyar macsóba, hogy egyre inkább maga mögött akarja hagyni a londoni életét, de nem olyannak ismerjük mi Carót, hogy ez sikerülhessen neki. Bár legújabb útja nem nyomozásként, sokkal inkább mentőakcióként indul. Méghozzá Ádám után siet, aki a panzió felvirágoztatása érdekében különleges kávék után kutat Indonéziában. Ám egy vészjósló telefonhívás nem hagyja Caroline-t nyugodni és azonnal a férfi után siet, hogy megmentse a vélhető veszélytől. 

Caro legvégső elkeseredésében Pierre Duvalhoz fordul, aki nem hagyhatja, hogy a nő egyedül vágjon neki a veszedelmes útnak - ráadásul egy jó cikk illatát is érzi a levegőben. Így kerül Caroline Wood a legújabb akciójában Flores szigetére, hogy megmentse a szerelmét, miközben az az ember pártfogolja, aki korábban mélységesen megbántotta. 

Indonéziában mindenki óvva inti a nőt egy bizonyos Bastiantól, aki ha megtudja, mi célból érkezett az országba, annak nem lesz jó vége Caroline számára. Inkognitóban, hangszálgyulladásból lábadozó operaénekesnőként mutatkozik be mindenkinek, és csak reménykedhet abban, hogy a maffia nem ered a nyomába, míg ő a kedvesét keresi. De a nyomokat követve rá kell ébrednie, hogy Ádám ártatlan kiruccanása életveszélyes helyzetbe torkollott, és másodpercek dönthetnek életről és halálról. Vajon elég rafinált és bátor ahhoz a nő, hogy kikeveredjen egy maffiavezér karmai közül?

"– Maga olyan fajta, akit megtalál a baj."

A legújabb Caroline Wood-regény ismét megannyi fordulatot és kalandot tartogat az olvasók számára. Nem lehet unatkozni egy pillanatig sem Flores szigetén, hiszen a szereplők minden döntése akár halálos végkimenetelű is lehet. Ez a kötet azért tartogatott újdonságokat, mert Caro nem a karrierje céljából vágott neki a nagyvilágnak, hanem a szerelem vezérelte. Érdekes látni, hogy az első kalandja során az ismerkedés és a randizás volt az egyik célja, ezzel szemben most bajban lévő kedvese miatt veszi nyakába a világot. Lehet mondani, hogy a kalandos újságírónak sikerült megtalálni élete párját?

De annak ellenére, hogy a szerelmi síkon teljesen eltávolodtunk a kezdetektől, mégis megmaradt egy olyan szegmens, ami mellett azóta is kitart az írónő. Mégpedig a gasztronómia. Caroline bármerre utazik a világon, mindig kapunk egy kis ízelítőt abból, milyen fogások várják őt az adott országban. Ezek a részek engem valamiért különösképpen megragadnak, és a gyönyörű leírások mellett ezáltal is kapok egy darabot a hely kultúrájából.

A Caroline Wood-sorozatból sosem lehet elég.
R. Kelényi Angelika minden alkalommal tud olyasmit csempészni az újságírónő kalandsorozatába, amitől az egyedivé válik, és különleges kikapcsolódásélménnyel gazdagítja az olvasót. Az előrejelzések szerint nyáron ismét Balatonrakoncára utazhatunk, de már most kíváncsian várom, a magyar epizód után hova jut még el Caroline Wood, a mi kedvenc, élettel teli, bajkeverő újságírónk. 

Borító:
Az Édes Flores hangulatában és stílusában is hasonlít a korábbi kötetekhez. Ám az én szívemet azért rabolta el még inkább, mivel az a megtiszteltetés ért, hogy a borítón az én ajánlóm olvasható. A képet a piros és a türkizkék színvilág uralja - a háttérben egy városkát fedezhetünk fel, miközben a címszereplő kávéját kortyolgatja egy bárszéken. Már első pillantásra Indonézia vidékére csábít!

Összességében:
Caroline Wood legújabb kalandja Flores szigetére invitál bennünket, ahol egy ártatlan kiruccanás életveszélyes akcióba torkollik. A nő egyik nap még egy Balaton-parti panziót vezet, a másikban meg egy maffiavezér karmaiból menekül.
R. Kelényi Angelika mindig tartogat valami meglepetést! Az újságírónő kalandjai mindig egyediek és különlegesek. Nem lehet megunni! Egy Caroline Wood-történet bármikor nagyszerű kikapcsolódást nyújt, és segít kizárni a külvilágot. Ha egyszer beszippant az Édes Flores, nincs megállás, tudni szeretnéd, mit tartogat a következő oldal! 

Angelika stílusa mindig megbabonáz, rabul ejt. A légies írásmód és a páratlan kaland ötvözete a Caroline Wood sorozat, ezért ajánlom minden kikapcsolódásra vágyó könyvmolynak.

Oldalszám: 320
Kiadó:
Álomgyár

Kedvenc karakter: Caroline Wood, Pierre Duval
Kedvenc idézeteim:

"– Íme, a Homo sapiens! – morogtam az orrom alatt.
– Miért? Eddig mi voltam?
– Orangután.
– Kösz – csóválta a fejét. – Maga is jól néz ki."

*

"– A nők mindig megbonyolítják a férfiak életét.
– Ahogy a férfiak is a nőkét. Ne feledje, éppen egy férfi miatt vagyok itt!"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése